Innocenti Koral
5 posters
Strana 1 od 1
Re: Innocenti Koral
Pozdrav! Posedujem Yugo Innocenti svetlo plave metalik boje, kao na slici https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/59/innocentikoral2dv4.jpg/. Problem je sledeći: moj ljubimac je preko noći dobio više udaraca i "češanja" na parkingu, tako da se vozačeva vrata moraju farbati. E sad, interesuje me da li negde na šasiji postoji broj (kod) farbe, kako bih precizno mogao da izaberem boju, tj. da se u što većoj meri poklapa sa bojom krila i zadnjeg dela. Ako ne postoji, da li bi neko znao da mi kaze broj (kod) ove svetlo metalik boje sa slike.
dackey82- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Godina : 45
Datum upisa : 11.03.2013
Ne znam sifru i nemogu ti mnogo pomoci ali bih te ipak savetovao da boju mesas po uzorku karoserije posto od vremenskih uslova izgubi nijansu
YUgisa ::Ne znam sifru i nemogu ti mnogo pomoci ali bih te ipak savetovao da boju mesas po uzorku karoserije posto od vremenskih uslova izgubi nijansu
Pa na kraju ću tako i morati da uradim, sutra ga vozim kod limara da malo ispegla taj deo gde je "očešen", a taj lik ujedno radi i lakiranje i ubedjuje me kako se posle peglanja i farbanja uopste nece poznati mesto oštećenja. Doduše odlučio sam se za njega zbog mnogobrojnih preporuka, ali sam ipak skeptičan po pitanju toga da će biti bar približno isto kao ranije. Nadam se da ima oštro oko što se tiče određivanja nijanse
PPG i Max Mayer imaju dobar katalog boja za Zastavin program
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Predrag B. ::PPG i Max Mayer imaju dobar katalog boja za Zastavin program
Videću i kod njih, pa valjda ću uspeti da nadjem bar neku najpribližniju nijansu. Žao mi je yugića, još uvek lepo izgleda, skoro podjednako kao onaj na slici i hteo bih da ga uradim i vratim u perfektno stanje. Ok, hvala ljudi, pozz
Miljane, mislim da je to ta boja - Blue Satin Metallic 410. Videću da nadjem nijansu pod tim imenom da je uporedim sa situacijom na terenu, tj. sa bojom auta. Kod mene ove nalepnice nema (ili je ima, a ja nisam zagledao) i koliko vidim nalazi se na vratima od gepeka. A koliko vidim na slici, PPG je u to vreme bio ovlašćeni diler za boju, što znači da bi se mogla naći tačna nijansa (ukoliko nisu menjali broj boje).
Za Floridu In su mi u Zastavi rekli da ide PPG, međutim nisam uspeo da je nađem
U Mayeru je srebrna B+
U Mayeru je srebrna B+
Predrag B. ::Za Floridu In su mi u Zastavi rekli da ide PPG, međutim nisam uspeo da je nađem
U Mayeru je srebrna B+
To ti je verovatno "silver metalik"? Meni je u saobraćajnoj pisalo "svetlo plava metalik", a takvih nijansi ima mnogo. Videću da li će mi pomoći nešto ovaj kataloški kod, a ako to ne uspe, moraću da primenim "plan B" - skidanje poklopca rezervoara i pravac farbara
Da, srebrna metalik Ako ne upali kod (koliko znam Zastava poslednjih godina nije imala svoju ton kartu, ali delimično se poklapa sa Fiatovom), tu je uvek stari dobri poklopac
Traži da ti daju da sam pogledaš na direktnom svetlu, dnevnom, veštačkom, u senci... nije to neka mudrologija
Traži da ti daju da sam pogledaš na direktnom svetlu, dnevnom, veštačkom, u senci... nije to neka mudrologija
Pozdrav ljudi! Samo da obavestim da sam sredio vrata mog yugovca, da se zahvalim svima vama sa kojima sam diskutovao o tome i da kazem forumasu @miljan da mi je broj (kod) farbe koji mi je poslao mnogo pomogao, jer je auto-lakirer uz pomoc tog koda u PPG-u uspeo da nadje pravu nijansu. Razlika u odnosu na fabricku boju je recimo nekih 5%, ali to je razumljivo, s obzirom da je auto star 21 godinu. Svima jos jednom hvala i pozdrav!!!
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu