nece da upali pa to je! :D
+6
zastava 128
Crazy128
ZAC
kalasnjikov
Predrag B.
Mali_Marko_55
10 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: nece da upali pa to je! :D
karike kad se zagreju smanji im se zazor zato i lakse pali zato leti pali lepo a zimi samo kaslja
ZAC ::kakav ti je zubcasti kais, kada si menjao...da se nije istegao i preskocio za koji zub???
Pa ja te to lepo pitao jos pre neki dan...
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Crazy 128 hvala Brate, hvala svima
zastava 128- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 561
Godina : 32
Datum upisa : 04.12.2012
Meni nije takav problem al tema je ista
Naime jutros da upalim na plin verglo sam kao da upali al odma ugasi, gledo nista se ne primecuje na motoru,verglo sam tako jedno 3-4 minuta na pauze i nista.
Posle sam prebacio na benzin i poce da trokira,nekako ga isteram iz garaze i ostavim u nizbrdici za svaki slucaj.
Otvorim haubu dok radi i vidim da mi curi benzin na KARBURATORU i to velika kolicina,skinem filter i vidim da pusta na DOVODNOJ sisici,ugasim probam da skinem kad mi ona osta u crevu a izvuce se iz karburatora,posle toga motor je radio normalno,al mi nije jasno kako je izbila sisica za dovod kad ima za preliv i visak crevo?
Otkrijo sam da mi je ventil za benzin pravio problem i mesao sa plinom jer je bio malo odvijen tako da je dozvoljavao prolaz benzina i bez dovedene sturuje na solenoid,tako je verovatno presiso i nije hteo da upali.
Vratio sam sisicu na taj nacin sto sam je prosirio "kilnerom" ali mi se cini da pomalo kaplje,da li je ovaj nacin ispravan ili se ona drugacije vraca?
Naime jutros da upalim na plin verglo sam kao da upali al odma ugasi, gledo nista se ne primecuje na motoru,verglo sam tako jedno 3-4 minuta na pauze i nista.
Posle sam prebacio na benzin i poce da trokira,nekako ga isteram iz garaze i ostavim u nizbrdici za svaki slucaj.
Otvorim haubu dok radi i vidim da mi curi benzin na KARBURATORU i to velika kolicina,skinem filter i vidim da pusta na DOVODNOJ sisici,ugasim probam da skinem kad mi ona osta u crevu a izvuce se iz karburatora,posle toga motor je radio normalno,al mi nije jasno kako je izbila sisica za dovod kad ima za preliv i visak crevo?
Otkrijo sam da mi je ventil za benzin pravio problem i mesao sa plinom jer je bio malo odvijen tako da je dozvoljavao prolaz benzina i bez dovedene sturuje na solenoid,tako je verovatno presiso i nije hteo da upali.
Vratio sam sisicu na taj nacin sto sam je prosirio "kilnerom" ali mi se cini da pomalo kaplje,da li je ovaj nacin ispravan ili se ona drugacije vraca?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Ispala je sisica jer ne vozis na benzin koji treba da je hladi pa se od temperature rasirio poklopac karba (legura aluminijuma, vise se siri od lulice) i razglavila se lulica.
Ovo je uzrok 99% pozara na automobilima koji koriste plin.
Ovo je uzrok 99% pozara na automobilima koji koriste plin.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Pa koja je preventiva ? Da ne ispada dalje,moze li neki lepak ili tecni metal?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Tecni metal najbolje.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ja sam to riješio tekućim metalom.
Dakle, uzmeš kako ti to zoveš, sisicu, površinu koja naliježe u poklopac karba prođeš šmirglom tako da ostanu risevi, isto tako napraviš i na naležnoj površini u poklopcu karba, namažeš kontaktnu površinu sisice tekućim metalom ( ne previše!!) i polagano nabijaš u poklopac.
Ostaviš 12 sati da se suši i nemaš više brige o ispadanju.
Dakle, uzmeš kako ti to zoveš, sisicu, površinu koja naliježe u poklopac karba prođeš šmirglom tako da ostanu risevi, isto tako napraviš i na naležnoj površini u poklopcu karba, namažeš kontaktnu površinu sisice tekućim metalom ( ne previše!!) i polagano nabijaš u poklopac.
Ostaviš 12 sati da se suši i nemaš više brige o ispadanju.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
A fabricki se spaja cvrstim naleganjem preklopom jel da?
Tecni metal ne znam da li bi podneo toliku temeperaturu pogotovu sto ti kazes na plinu
Tecni metal ne znam da li bi podneo toliku temeperaturu pogotovu sto ti kazes na plinu
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
Tecni metal Loctite 3463 radna temperatura do 120 step/C to ti je dovoljno.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Nece da upali !
» Yugo nece da upali
» Vergla ali nece da upali !!!
» Pomoc! Yugo nece da upali
» Yugo IN 2007, nece da upali
» Yugo nece da upali
» Vergla ali nece da upali !!!
» Pomoc! Yugo nece da upali