nece da upali pa to je! :D
+6
zastava 128
Crazy128
ZAC
kalasnjikov
Predrag B.
Mali_Marko_55
10 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
nece da upali pa to je! :D
prvo sam zapao u pola metra snega i pokvasili su se kablovi koje sam osusio slepali su me dva km al samo ispucava, zatim sam ispraznio akomulator pa je bio na ispravljacu i sad vrti al idalje nece da upali nego ispucava!
Koja je dalje procedura a moguce da je presisao!?
Mali_Marko_55- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 23
Godina : 32
Datum upisa : 13.11.2012
Re: nece da upali pa to je! :D
Moguće da nisi vratio kablove kako treba. Namesti da ti oba repera budu na "nuli" (na zamajcu i na remenici bregaste - imaš onaj šiljak). Ako ti se vide oba repera znači da je na redu paljenje za 4. cilindar. Tamo gde ti razvodna ruka bude "pokazala" svojom elektrodom, na to mesto na razvodnoj kapi stavi kabl za 4. svećicu. U smeru kazaljeke na satu redom stavi kablove za svećice broj 2, 1 i 3.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
A mozda ti je i kapa otisla, ako puca na auspuh kada verglas.Mali_Marko_55 ::prvo sam zapao u pola metra snega i pokvasili su se kablovi koje sam osusio slepali su me dva km al samo ispucava, zatim sam ispraznio akomulator pa je bio na ispravljacu i sad vrti al idalje nece da upali nego ispucava!
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
sve sam proverio sve je ok al idalje puca
Kako si proverio?
kakav ti je zubcasti kais, kada si menjao...da se nije istegao i preskocio za koji zub???
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Skini i proveri razvodnu kapu, a proveri i kablove još jednom.
ja imam problem, palim na benzin al nece a nece ni na plin jos gore ipak alnaser dobro startuje al nece da prebaci kao malo joj fali a na guranje upali tako je samo kad je prvo palenje posle pali i na plin i benz radi ok, ,terao sam kod mehanicara al neznaju sta je menjano platinsko. inace zastava 128 benz +plin. smucilo mi se vise da me uvek ili guraju ili slepaju pa sta bi moglo da bude imal neko iskustvo slicno
zastava 128- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 561
Datum upisa : 04.12.2012
nisam brate to kod nas na zalost nema jbg a ovako ima kompresiju niz brdo, al niko nezna da napravi zbog toga sto je zeza prvo palenje inace on nekad i upali od 100 slucajeva 1 neko kaze ventili
Izmeri joj kompresiju, to mozes u svaku bolje opremljenu mexanicarsku radnju da odradis, i presteluj paljenje ali ipak ja bi reko da ako mrtvo vergla na prvo paljenje da su te karike gotove isti slucaj je bio i sa pobratimovog juga. zamenio je karike i evo vec 2 godine nema nikakvih problema
aha hvala brt , dimi na liberlauf pa sad nzm koliko kosta to odprilike i sta bi sve trebalo da se zameni, ja sam bio kod meh i palili on kaze dobro vergla ovo ono kaze moguce da presisa ili nesto pa sad nzm u svakom slucaju pare se spremaju za taj problem
ako su ti dobri klipovi samo zameni karike one nisu vise od 3.000 din(nadam se da ne krsim pravila sto pisem cene) ako budes mogao kupi Goetz one su dobre, nov dihtung 500din ravnjanje glavne neznam koliko je. I za ruke racunaj oko 20tak evra
Karike Goetz su 2900, kvalitetan dihtung glave 1000, ravnjanje 20e, ulje i filteri 2500, a cak i kod mene u Grdelici niko nece da rastavlja pola motora za 20e, vec vecina trazi 50e. Za zamenu zupcastog traze od 1000-1500. Na ovo hladno vreme, ja bih trazio 200e za ovaj posao.
Ali da mene pitas, ako nemas bar 150e u dzepu, nemoj ni da ga diras. Jer kad ga rasturis, retko se desi da nema dodatnih ulaganja, tj. davanje para za nesto neplanirano, npr. letece i lezece lezajeve, gumice i vodjice ventila, ventili, mozda je neki klip oculjen ako je motor radio sa detonacijama.
Ali da mene pitas, ako nemas bar 150e u dzepu, nemoj ni da ga diras. Jer kad ga rasturis, retko se desi da nema dodatnih ulaganja, tj. davanje para za nesto neplanirano, npr. letece i lezece lezajeve, gumice i vodjice ventila, ventili, mozda je neki klip oculjen ako je motor radio sa detonacijama.
Majstor kod kog sam bio na praksi je jednom coveku za menjanje karika samo naplatio 20evra, inace 70e ja naplacujem za generalnu kecevog motora
imao sam nekad ladu pa radio generalku izadje ihahaa nzm za karike to nisam siguran npr u mene stric ima ladu produvo motor trosi ulje drama al kad je naveca zima on upali na plin.. e a mene interesuje sto nece da upali samo kad je hladno vreme ona leti pali bez sauha i sve ok samo pocnu li snegovi pada u zimski san :'( drugari izvinite stvarno sam dosadan al jbg treba mi pomoc
a cek ti imas isti problem i na plin i na benzin? isto zeza na prvo paljenje?
da i na plin i na benzin isto zeza, al zeza samo kad je hladno vreme, poput dizela kad su losi grijaci, e to mi nije jasno msm nije nikome kome god sam terao
odvezeo sam kod majstora ni on nije mogao da ga upali! kaze da je mozda preskocio kais! zna li neko koliko bi me to kostalo sve ukupno!?
Pa ako misli sto nije pogledao? Zavisi koliko je preskocio i da li je iskrivio ventile...
Sve zavisi šta ti je stradalo:
Zupčasti 500 din.
Španer 700 din.
Obrada glave: 3000 din.
Dihtung glave: 600 din.
Dihtung kućišta bregaste: 60 din.
Ventili oko 200-300 din./kom.
Vođice ventila: 80 din./kom.
Gumice ventila: 35 din./kom.
Dihtung poklopca ventila: 150 din.
Semering bregaste 100 din.
...
Zupčasti 500 din.
Španer 700 din.
Obrada glave: 3000 din.
Dihtung glave: 600 din.
Dihtung kućišta bregaste: 60 din.
Ventili oko 200-300 din./kom.
Vođice ventila: 80 din./kom.
Gumice ventila: 35 din./kom.
Dihtung poklopca ventila: 150 din.
Semering bregaste 100 din.
...
preskocio kais 90 % jos ako ti je se ugasio a menjac ostao u brzini nisi stigao da odvojis kvacilo..
reko ja kadilak je crko sala na stranu nije za smejanje, zavisi kako je odrzavan motor mozda ce samo trebati da zameni karike i poravnja glavu, inace takve simptome ima samo motor koji duva ko kompresor
hahha Crazy u pravu si kadilak je to dodajem slike sad na forum,, a najvise me buni to sto leti pali uvek i ne zavergla
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Nece da upali !
» Yugo nece da upali
» Vergla ali nece da upali !!!
» Pomoc! Yugo nece da upali
» Yugo IN 2007, nece da upali
» Yugo nece da upali