Karburator od zastave 101 u vw golfa2
5 posters
Strana 1 od 1
Karburator od zastave 101 u vw golfa2
Pozdrav svima! Dali neko zna sta je sve potrebno da se u golfa dvojku 1600 kubika (benzin-gas) koji ima dvogrli karburator, ugradi od stojadina jednogrli, nacuo sam da je to izvodljivo, ali me zanima kako??
kovacrudolf77- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 11
Godina : 47
Datum upisa : 22.09.2012
Re: Karburator od zastave 101 u vw golfa2
Zastavin karburator je univerzalni, pasuje na sve aute, ni sam ne znam koje sam sve aute video sa tim karburatorom.
Treba samo medjuploca da se napravi i da se modifikuje kacenje sajle gasa.
Treba samo medjuploca da se napravi i da se modifikuje kacenje sajle gasa.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Hvala Miljane, a gde se moze kupiti ili nabaviti medjuploca??
Tacno tako, posto nema nikakve elektronike pasuje na skoro sve zivo sto je imalo ikakav karburator. Samo bas taj karb od keca ja ne volim videti nigde jer je bedan i nebih ga stavljao ni u ludilu, pogotovo nikada na masinu na kojoj je bio dvogrli.
Ali ipak imam problema sa potrosnjom goriva (gasa) trosi preko 15lit. Pa smatram da je bolje resenje drugi karburator s mehanickim saugom...
Mislim da nigde nema da se kupi ta medjuploca gotova, to obicno ljudi sami prave, uzme se ploca debljine 5mm, isece se na odgovarajuci oblik i dimenzije, izbuse se 4 rupe, kroz nje se uvrne za usisnu granu. Izbuse se jos 4 rupe u koje se nareze navoj i u njih zasrafis srafove koji drze karburator... Mislim da jedan saraf moze da bude zajednicki.
Inace je poznanik stavio zastavin jednogrli karburator bas u golfa 2 i kaze da ide bolje nego sa onim golfovim dvogrlim koji ima neka mala grla... A on je imao srece da bas kad smo otisli na odpad da kupimo karburator, bio je zasrafljen za usisnu od golfa pa je bas mogao da kupi i gotovu medjuplocu...
Inace je poznanik stavio zastavin jednogrli karburator bas u golfa 2 i kaze da ide bolje nego sa onim golfovim dvogrlim koji ima neka mala grla... A on je imao srece da bas kad smo otisli na odpad da kupimo karburator, bio je zasrafljen za usisnu od golfa pa je bas mogao da kupi i gotovu medjuplocu...
Odlicno, znaci moguce i izvodljivo, a dali neko kojim slucajem ima fotografiju toga kako bi odprilike trebalo da izgleda??
Nazalost slika i dalje nema mada nije problem samo medjuploca, tu su jos i poluga gasa, sauga, povrat benzina u rezervoar, grejanje karburatora kao i filter za vazduh! Dakle nije tako jednostavno kao sto izgleda.
Otac mi na Jetti 1.3 ima stojkin karb. Što se grijanja karba tiče, mislim da ono kod njega uopće ne postoji, tj. na cijevi na karbu nije ništa spojeno. Filter zraka je učvršćen samo na karburatoru, potrebno je neke stvari s njega otpilati kako ništa nebi zapinjalo, kao na primjer surlu.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Similar topics
» Putovanje Zastave 128
» Sema instalacije Zastave 101 '88 god.
» Prenos na menjacu kod Zastave 101 '84 god
» Auspuh kod zastave 101 (2008) eksplodirao..
» farbanje zastave 101 u spostvenoj reziji
» Sema instalacije Zastave 101 '88 god.
» Prenos na menjacu kod Zastave 101 '84 god
» Auspuh kod zastave 101 (2008) eksplodirao..
» farbanje zastave 101 u spostvenoj reziji
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu