Prekid dovoda goriva. Instalacija gasa??
3 posters
Strana 1 od 1
Prekid dovoda goriva. Instalacija gasa??
Pozdrav svima! Nov sam na forumu, a vec imam problem.
Naime toga sam i hteo postaviti par pitanja.
Tokom voznje u jugu auto je odjednom se ugasio misleci daje nestalo gasa, prebacio sam na benzin, ali nije mogla ac-pumpa da povuce. Kada sam pogledao plinsku bocu, video sam na meracu (nalazi se u gepeku na boci) da jos ima gasa u njemu. na polovini rezerve. A u kabini se nalazi lovatov prekidac za benzin-gas i primetio sam da kada je u polozaju gasa ne svetli kontrolna zelena dijodica koja bi trebala da pokazuje da je prebaceno na gas.
E sada je moje pitanje sta bi moglo biti u pitanju???
Osiguraci su naocigled ispravni, nisam imao nacina da ih pogledam na licu mesta, a kada se pritisne malo crveno dugme cuje se klik. To je magnetni *ventil* na isparivacu.
Molim pomoc, sta bi to moglo da bude i kako mogu da otklonim kvar posto mi je auto ostao pored puta.
Hvala unapred Rudi.
Naime toga sam i hteo postaviti par pitanja.
Tokom voznje u jugu auto je odjednom se ugasio misleci daje nestalo gasa, prebacio sam na benzin, ali nije mogla ac-pumpa da povuce. Kada sam pogledao plinsku bocu, video sam na meracu (nalazi se u gepeku na boci) da jos ima gasa u njemu. na polovini rezerve. A u kabini se nalazi lovatov prekidac za benzin-gas i primetio sam da kada je u polozaju gasa ne svetli kontrolna zelena dijodica koja bi trebala da pokazuje da je prebaceno na gas.
E sada je moje pitanje sta bi moglo biti u pitanju???
Osiguraci su naocigled ispravni, nisam imao nacina da ih pogledam na licu mesta, a kada se pritisne malo crveno dugme cuje se klik. To je magnetni *ventil* na isparivacu.
Molim pomoc, sta bi to moglo da bude i kako mogu da otklonim kvar posto mi je auto ostao pored puta.
Hvala unapred Rudi.
kovacrudolf77- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 11
Godina : 47
Datum upisa : 22.09.2012
Re: Prekid dovoda goriva. Instalacija gasa??
A jel ti svetli bilo kola lampica na prekidacu? Ako ne svetli onda ti je otsao osigurac za plin koji se nalazi kod bobmbine. To se i meni desilo samo zamenis i teras dalje.
batamare- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 252
Godina : 38
Datum upisa : 18.06.2012
Hvala na tako brzom odgovoru, al meni svetli zuta, kada je prebacen na benzin
Ono "klik", koje se cuje kada se pritisne crveni prekidac, dokazuje da plus dolazi do prekidaca sto znaci da je osigurac ispravan. Problem je u samom prekidacu gas-benzin ili su popustili spojevi prekidaca i stampane ploce za koju je zalemljen prekidac.
preza-trajce- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 124
Godina : 73
Datum upisa : 20.07.2011
A kako bih to mogao da prekontrolisem dali mozda da pokusam direktno da uvežem sa plus pola akumulatora do magnetnog ventila?? Kontam ukoliko dobije struju tako a lampica zasvetli moguce je da je kvar uspesno pronadjen?
Dli neko ima mozda elektricnu shemu kako se poveziva taj prekidac??
Dli neko ima mozda elektricnu shemu kako se poveziva taj prekidac??
Ako vezes plus sa akumulatora direktno na ventil od gasa resio si problem ali to ti je privremeno resenje da dovezes auto do kuce, i vodi racuna da ti prekidac ne bude prebacen na benzin jer ce tada da ti pomesa benzin i gas i neces moci da upalis auto. Otvori onu crnu kutiju i pogledaj spojeve prekidaca, ako su oni dobri onda ti je neispravan sam prekidac. Obavezno otkaci plus sa ventila kada zavrsis voznju jer je ventil otvoren kada je pod naponom.
preza-trajce- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 124
Godina : 73
Datum upisa : 20.07.2011
Hvala vam najlepse na savetima, sutra tokom dana javim sta sam uradio!
Pozz
Pozz
Pozdrav svima, crko prekidac za gas u kabini auta, zamenjen s polovnim radi bez problema!
Hvala svima na pomoci!
Hvala svima na pomoci!
Similar topics
» yugo instalacija-spajanje
» km sat novi tip,instalacija
» Sema instalacija Yugo 55
» Pomoc oko instalacija u Zastavi 101.
» km sat novi tip,instalacija