Kako biste sredili unutrasnjost automobila?
+2
YUgisa
Pedja
6 posters
Strana 1 od 1
Kako biste sredili unutrasnjost automobila?
Ovo je pitanje o kom sam pricao sa par ljudi i shvatio da nam se po ovom pitanju mozda najvise razlikuju misljenja, pa bih voleo da o tome imamo i jednu javnu diskusiju.
Kao i uvek, i ovde imamo vise mogucnosti. Stavise, mozda ovde imamo i najvise mogucnosti da pokazemo svoju kreativnost (ili sam umislio... videcemo ). Podelio bih misljenja u 3 osnovne grupe, mada, verovali ili ne, jos nisam cuo da dve osobe imaju potpuno isto misljenje o ovome.
Ima ljudi koji vole sportski uredjenu unutrasnjost. Znaci, sportska sedista (ili samo sediste za vozaca), jednostavna instrument tabla sa preglednim instrumentima, bez suvisnih elektronskih, luksuznih i drugih detalja, ni govora o kožom presvucenim elementima...
Drugi vise vole da sve podseca koliko god je moguce na fabricki enterijer. U Zastavinom slucaju to bi znacilo manje promene na instrumentima, npr.promena pozadine, promena boje osvetljenja, osvetljenje prekidaca, zatim ubacivanje ponekog dodatnog instrumenta, najcesce obrtaljke. Neki bi otisli i korak dalje pa bi stavili komplet instrumente od nekog drugog auta.
U trecu grupu spadaju oni koji bi da im auto sto vise ostavlja utisak boljeg i skupljeg nego sto zapravo jeste. U ovu grupu bih uvrstio i sebe. Ja sam, na primer, lud za elektronikom, i u auto bih stavio i neke stvari kojima realno nije tu mesto (posebno imajuci u vidu da pricamo o Zastavi, ne o BMW-u 7, Mercedesu ili Lexusu). Ja bih voleo da stavim udobna sedista sa grejanjem i el.podesavanjem, GPS navigaciju, mozda cak i kompjuter (PC), klimu, digitalne instrumente, el.podizace, el.retrovizore, Tyre Pressure Monitoring System i jos brdo stvari zbog kojih bi me drugi spalili na lomaci.
Zanimljivo je sto cesto cujem neke koji bi kobinovali pojedinosti iz ova 3, uslovno receno, stila.
Kako biste vi sredili unutrasnjost svog auta?
Kao i uvek, i ovde imamo vise mogucnosti. Stavise, mozda ovde imamo i najvise mogucnosti da pokazemo svoju kreativnost (ili sam umislio... videcemo ). Podelio bih misljenja u 3 osnovne grupe, mada, verovali ili ne, jos nisam cuo da dve osobe imaju potpuno isto misljenje o ovome.
Ima ljudi koji vole sportski uredjenu unutrasnjost. Znaci, sportska sedista (ili samo sediste za vozaca), jednostavna instrument tabla sa preglednim instrumentima, bez suvisnih elektronskih, luksuznih i drugih detalja, ni govora o kožom presvucenim elementima...
Drugi vise vole da sve podseca koliko god je moguce na fabricki enterijer. U Zastavinom slucaju to bi znacilo manje promene na instrumentima, npr.promena pozadine, promena boje osvetljenja, osvetljenje prekidaca, zatim ubacivanje ponekog dodatnog instrumenta, najcesce obrtaljke. Neki bi otisli i korak dalje pa bi stavili komplet instrumente od nekog drugog auta.
U trecu grupu spadaju oni koji bi da im auto sto vise ostavlja utisak boljeg i skupljeg nego sto zapravo jeste. U ovu grupu bih uvrstio i sebe. Ja sam, na primer, lud za elektronikom, i u auto bih stavio i neke stvari kojima realno nije tu mesto (posebno imajuci u vidu da pricamo o Zastavi, ne o BMW-u 7, Mercedesu ili Lexusu). Ja bih voleo da stavim udobna sedista sa grejanjem i el.podesavanjem, GPS navigaciju, mozda cak i kompjuter (PC), klimu, digitalne instrumente, el.podizace, el.retrovizore, Tyre Pressure Monitoring System i jos brdo stvari zbog kojih bi me drugi spalili na lomaci.
Zanimljivo je sto cesto cujem neke koji bi kobinovali pojedinosti iz ova 3, uslovno receno, stila.
Kako biste vi sredili unutrasnjost svog auta?
Re: Kako biste sredili unutrasnjost automobila?
Pa moram te ispraviti u jednoj stvari, prava sportska unutrasnjost je presvucena u kozu, tj u izvrnutu kozu da bi se izbegla refleksija od sunca JA volim sportsku unutrasnjost, tj kad je u pitanju Yugo, da je tabla fabricka (najnoviji tip) plus neki potrebni satici tipa pritisak ulja, nitra, turba i slicno u zavisnosti od modifikacija na motoru. I obavezno u crnoj boji.
Dobro, pogresno sam se "odrazio", nisam mislio na sportsku nego trkacku, ono kad pocupas sve sem onog bez cega auto ne moze da ide.
Pa i to kazem, prava trkacka unutrasnjost je presvucena izvrnutom ozom. Najcesce se moze videti u vozilima za WRC
Moj idealan enterijer izgleda ovako:
1.Sportski volan
2.Neka "zeznuta" sedista
3.Instrumenti standardni sa malom izmenom,na desnom satu gde pokazuje zmigavce,svetla itd stavio bi obrtaljku (naravno i drugo osvetljenje,po mogucnosti plavo)
4.Naslon za ruku
5.Neke "nabudzene" patosnice (vidjao sam da izgledaju kao od metala,mislim da se zove rosfaj,nije bitno...)ali gumene su
6.Sportske papucice za gas,kocnicu i kvacilo
8.rucica menjaca neka sportska
9.na ivicu B stuba bi stavio LED lampice da sijaju kad bas udari (verovatno znate na cega mislim)
10.THE END
1.Sportski volan
2.Neka "zeznuta" sedista
3.Instrumenti standardni sa malom izmenom,na desnom satu gde pokazuje zmigavce,svetla itd stavio bi obrtaljku (naravno i drugo osvetljenje,po mogucnosti plavo)
4.Naslon za ruku
5.Neke "nabudzene" patosnice (vidjao sam da izgledaju kao od metala,mislim da se zove rosfaj,nije bitno...)ali gumene su
6.Sportske papucice za gas,kocnicu i kvacilo
8.rucica menjaca neka sportska
9.na ivicu B stuba bi stavio LED lampice da sijaju kad bas udari (verovatno znate na cega mislim)
10.THE END
yugo55- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 112
Godina : 33
Datum upisa : 21.01.2011
I onda kad sve to treba da se plati???
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Svaka roba ima svog kupca!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Sve je to ok al izbaci te "nabudzene patosnice" i led lampice koji ce ti to
darko.su84- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 262
Godina : 40
Datum upisa : 02.01.2010
ja bih:
1.sediste od suzuki swift GTI
2.Sportski volan
3.Kompletna instumentalna tabla od opel kadett GSI
4.Sportske papucice za gas,kocnicu i kvacilo
5.tapacir u crveno i crno
6.kod zadje sediste u tapacir staviti 2 ovalke...a napred 17ke...
7.elektricni podizaci za staklo
8.rucica menjaca sprotski
9.gornji tabacir tvrdi i pojacalo stavjen u njemu...
pa sad na brzaku sam ovo setio...
1.sediste od suzuki swift GTI
2.Sportski volan
3.Kompletna instumentalna tabla od opel kadett GSI
4.Sportske papucice za gas,kocnicu i kvacilo
5.tapacir u crveno i crno
6.kod zadje sediste u tapacir staviti 2 ovalke...a napred 17ke...
7.elektricni podizaci za staklo
8.rucica menjaca sprotski
9.gornji tabacir tvrdi i pojacalo stavjen u njemu...
pa sad na brzaku sam ovo setio...
Wii- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 36
Datum upisa : 17.01.2011
Similar topics
» Kako popraviti motor/pumpu na posudi za vodu ?evo kako
» Materijal za tapaciranje unutrasnjosti automobila ?
» Odrzavanje higijene automobila
» Instrument table drugih automobila u Jugu
» Materijal za tapaciranje unutrasnjosti automobila ?
» Odrzavanje higijene automobila
» Instrument table drugih automobila u Jugu
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|