Farbanje plasticnih delova
4 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Farbanje plasticnih delova
Verujem da su mnogi od nas bar jednom pozeleli da ofarbaju neki plasticni deo, bilo branik, instrument tablu ili nesto trece.
Ja sam farbao samo instrument tablu, a to je ipak manje zahtevno od farbanja branika npr.jer nije izlozena spoljnim uticajima koji lako mogu ostetiti farbu.
Radio sam na najjednostavniji nacin, znaci, izbegao sam smirglanje, prajmer i mozda jos po nesto. Uzeo sam krpu, nitro razredjivac i dobro izbrisao tablu, najpre razredjivacem, a zatim i suvom krpom. Pazio sam da posle ne dodirujem obrisane delove da ih ne bi umastio.
Farbanje sam radio bumper sprejom (sprej za plastiku, trebalo bi da ima da se kupi u svakoj boljoj farbari). Kostao je oko 330din. Farbao sam u 3 sloja, postujuci uputstvo sa spreja (spricati sa rastojanja od 20-ak cm, razmak izmedju slojeva 10min).
Evo kako je ispalo.
Naravno, pre farbanja treba zastiti delove koji se ne farbaju, u ovom slucaju to su bili otvori za ventilaciju i displeji.
Za farbanje spoljasnjih delova, ili neku drugu metodu, verujem da ce neko dopuniti...
Ja sam farbao samo instrument tablu, a to je ipak manje zahtevno od farbanja branika npr.jer nije izlozena spoljnim uticajima koji lako mogu ostetiti farbu.
Radio sam na najjednostavniji nacin, znaci, izbegao sam smirglanje, prajmer i mozda jos po nesto. Uzeo sam krpu, nitro razredjivac i dobro izbrisao tablu, najpre razredjivacem, a zatim i suvom krpom. Pazio sam da posle ne dodirujem obrisane delove da ih ne bi umastio.
Farbanje sam radio bumper sprejom (sprej za plastiku, trebalo bi da ima da se kupi u svakoj boljoj farbari). Kostao je oko 330din. Farbao sam u 3 sloja, postujuci uputstvo sa spreja (spricati sa rastojanja od 20-ak cm, razmak izmedju slojeva 10min).
Evo kako je ispalo.
Naravno, pre farbanja treba zastiti delove koji se ne farbaju, u ovom slucaju to su bili otvori za ventilaciju i displeji.
Za farbanje spoljasnjih delova, ili neku drugu metodu, verujem da ce neko dopuniti...
Re: Farbanje plasticnih delova
Ispalo je savrseno a sad me interesuje koliko dugo je proslo bez ogrebotina? I jos jedno pitanje, kakav si to super-nintendo ugurao u instrument tablu
Ako mislis na tablu, tabla je iz Opela GSI Brlo dobra stvar i jako precizna
Je li to onaj sprej sa kojim smo YUgisa i ja farbali moj ekonomični branik? Neki italijanski? Onaj je bio italijanski.
CyberianIce ::Ispalo je savrseno a sad me interesuje koliko dugo je proslo bez ogrebotina? I jos jedno pitanje, kakav si to super-nintendo ugurao u instrument tablu
Farba se sasvim solidno primila, kljucna stvar je priprema povrsine (i da se ne pravi sloj od pola metra debljine ), ova tabla nikad nije ugradjena u auto, ali sam istim postupkom farbao konzolu centralnu i nije se ostetila nigde, iako je udarana nogama itd. Znaci, sasvim dobro.
Tabla (cajger) je od Kadeta GSI, a ono na sredini sat od Corse/Astre F.
Similar topics
» Yugo GVX Katalog Delova (ENG)
» zadnji amortizeri i visak delova
» Online prodavnica auto delova
» Sifre kvalitetnih delova za yuga 55 i 45
» Farbanje plastika
» zadnji amortizeri i visak delova
» Online prodavnica auto delova
» Sifre kvalitetnih delova za yuga 55 i 45
» Farbanje plastika
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1