Dokle, ljudi?!
5 posters
Strana 1 od 1
Dokle, ljudi?!
U pitanju je Yugo 55, plin. Iberlauf je izvucen i lagano dimi. A od skoro opada i nivo tecnosti (antifriz/voda=50/50). Kolko moze ovako da ide, uz povremena dolivanja vode i antifriza? Ne zelim da menjam karike ili radim generalku, pre bih kupio novi motor. Ili bicikl.
dusanbe- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 44
Godina : 38
Datum upisa : 20.11.2011
Re: Dokle, ljudi?!
Jesi proverio sve spojeve i pumpu da nepusta negde? Ako nepusta nigde na nekom crevu ili pumpu ili hladnjaku, onda ti je probio dihtung i nije pametno tako voziti... Proveri da li je ulje ok i na odgovarajucem nivou, moze da se desi da pomesa ulje i vodu i proveri da li je voda tj antifriz ok, da nije od ulja...
Pazi,zima je pa ne možeš samo vodu dolivati zalediće!
Veruj mi da ja nisam mogao da ustanovim da mi pusta na semeringu pumpe jedno 3-4 dana,jer toliko brzo ispari kad je topao motor da se ne primeti uopšte,a u garaži uopšte nisam primećivao fleku!
Pogledaj ti to prvo malo creva,pumpu,dihtunge,a i zatvori mali hladnjak!
Veruj mi da ja nisam mogao da ustanovim da mi pusta na semeringu pumpe jedno 3-4 dana,jer toliko brzo ispari kad je topao motor da se ne primeti uopšte,a u garaži uopšte nisam primećivao fleku!
Pogledaj ti to prvo malo creva,pumpu,dihtunge,a i zatvori mali hladnjak!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Negde voda (antifriz) mora da iscuri ili na zemlju ili u karter nemoguce je da tolika tecnost ispari.
Jesi li proverio nivi ulja u karteru,sto ti je i YUgisa a i Avram napisali
Jesi li proverio nivi ulja u karteru,sto ti je i YUgisa a i Avram napisali
misko-GL- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 142
Godina : 69
Datum upisa : 08.07.2011
Zamenicu selne na crevima za neki dan za svaki slucaj, ali koliko vidim, nigde ne curi. A ulje sam morao dvaput da dolivam u poslednje 2 nedelje, znaci i ono opada. Sto se tice dihtunga glave, on je nov i drzi. Jel moguce da je otiso motor i tecnost jednostavno isparava na iberlauf? On, koliko vidim, dovoljno isparava da posle 2-3 sata voznje, ode oko pola litra tecnosti. A inace dodajem i vodu i antifriz pomalo...
dusanbe- OHV 663ccm 21ks
Ako ode pola litre za tako kratko vreme,onda negde curi!
Pogledaj kutiju za grejanje,ako nisi zatvorio slavinu! Možda ona pušta!
Pogledaj kutiju za grejanje,ako nisi zatvorio slavinu! Možda ona pušta!
Nesto sam prckao oko grejanja pre deset dana, jel moguce da je to?! Sta da proverim?
dusanbe- OHV 663ccm 21ks
Pa možda imaš sad vazduha u sistemu,ako ti je bio prazan mali radijator,verovatno ode voda tamo,nalij antifriza,otvori čep na hladnjaku i nek radi auto dok se ne upali ventilator nek izbaci vazduh!
A vidi i unutra kako greje!
A vidi i unutra kako greje!
Ako ti slabi greje probaj ovo kako ti je "Avram '90" rekao,ako ni tada nece onda istoci sav antifriz iz sistema ,auto postavi UZBRDO i inda polako sipaj tecnost,ovo ti govorim iz licnog iskustva jer sam se mnogo zezao oko toga kada mi nije hteo greje.Sada uvek kada menjam antifriz komplet ja ovako radim i OK je.
Druže, nema potrebe da citiraš post iznad tvog, a i protivno je pravilniku foruma. Hvala na saradnji! Petar
Druže, nema potrebe da citiraš post iznad tvog, a i protivno je pravilniku foruma. Hvala na saradnji! Petar
darko-san- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 203
Godina : 46
Datum upisa : 05.01.2012
Similar topics
» Pomagajte ljudi,dodje mi vise da nevozim :D
» Potrebna mi je pomoc od ljudi sa iskustvom - Ubacivanje 2.0 16v turbo motora u Yuga
» Potrebna mi je pomoc od ljudi sa iskustvom - Ubacivanje 2.0 16v turbo motora u Yuga
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|