problem sa plinom
3 posters
Strana 1 od 1
problem sa plinom
Drugar mi ima seat-a. Danas kada smo mu menjali tecnost za hladjenje, primetili smo da motor ne radi lepo. trokira u radu slicno sutuaciji kada nestaje plina. Medjutim kada smo krenuli da ga provozamo, to trokiranje je nestalo, ali su se pojavili novi problemi. Motor nije hteo da lepo primi gas, vec se gusio. Otvorimo haubu, kad ima sta i da vidimo. Rasprsivas za plin je poceo da ledi. I led se pocela siriti na creva. Drugar ga prsnu malo toplom vodom, i upali, ali nakon 30-ak sekundi pocinje ponovo da ledi. Moze li mi neko reci sta bi moglo tu da ga zeza?
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 140
Datum upisa : 24.04.2011
Re: problem sa plinom
Imate vazduha u sistemu i negreje se isparivac pa dolazi do smrzavanja i samim tim prestanak rada motora na plin...
Prebačena tema.
Da li auto prebaci na plin nakon što se motor ugreje na nekih +18 stepeni ili to on krene na plin odmah?
Da li auto prebaci na plin nakon što se motor ugreje na nekih +18 stepeni ili to on krene na plin odmah?
@YUgisa
Kao da se izbaci taj vazduh iz sistema. I kako da dovedem do toga da isparvac pocne da se greje.
@Petar
Auto nije paljen par meseci. I danas kada smo ispustili vodu iz hladnjaka i sipali antifriz, i upalili, na plin, zaverglao je par puta, i upalio, i radio lepo nekih 10-ak minuta, a unda je nastala sva ova sranja.
Kao da se izbaci taj vazduh iz sistema. I kako da dovedem do toga da isparvac pocne da se greje.
@Petar
Auto nije paljen par meseci. I danas kada smo ispustili vodu iz hladnjaka i sipali antifriz, i upalili, na plin, zaverglao je par puta, i upalio, i radio lepo nekih 10-ak minuta, a unda je nastala sva ova sranja.
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
Jel on radi uopste ok na benzin? Vazduh ne prenosi tako dobro toplotu kao tecnost i zato se smrzava, cim izbacis vazduh pocece da radi ok isparivac... A za ispustanje vazduha da ti kazem iskreno ja to nikad nisam radio jer nisam imao problema... Probajte upaliti motor malo i onda malo popustiti selne na spoju creva grejanja i isparivaca da pritisak izgura vazduh... Ja pre sipanja tecnosti u sistem za hladjenje prvo startujem motor i onda samo ulijem sve i nisam imao nikad problem
Uspeli smo da sredimo problem. Sada vise ne ledi. Pokusali smo ono sto je YUgisa rekao, i uspelo je . Sada motor radi kao sat, i nema nikakvih problema.
medo_kv- OHV 767ccm 30ks
E, ovo što YUgisa kaže se zove "Vazduširanje". Na mom autu je to rešeno tako što kada upalim suto i sipam vodu, balončići izlaze kroz jedno crevce na vrhu suda i to predstavlja najvišu tačku u rashladnom sistemu. Ako sam preterao sa količinom, onda imam jedno debelo gumeno crevo koje vodi u dupli hladnjak i njega malo pritisnem, pa višak vode iscuri iz suda, onako prelivajući se.
Kod plinskog sistema je ista stvar, samo što isparivač malo dodatno zakomplikuje stvari, ali opet, kao što reče YUgisa, njega vazduširati, pa teraj.
Kod plinskog sistema je ista stvar, samo što isparivač malo dodatno zakomplikuje stvari, ali opet, kao što reče YUgisa, njega vazduširati, pa teraj.
Similar topics
» Problem sa plinom
» problem sa plinom valjda :D
» Problem sa plinom na leru, Florida 1.3EFI
» Problem sa lerom
» Predstavljanje
» problem sa plinom valjda :D
» Problem sa plinom na leru, Florida 1.3EFI
» Problem sa lerom
» Predstavljanje
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma: