Charger maska
+8
ZAC
miljanxXx
kalasnjikov
Aki91
Wii
Riverholder
YUgisa
Avram '90
12 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Charger maska
Jel' zna ko gde ima da se kupi ona charger maska sto ima i onu plastiku preko farova? Kolika joj je cena i da li smanjuje efikasnost farova?
Hvala!
Evo slika:
https://2img.net/r/ihimizer/img35/2986/09032009519.jpg
Hvala!
Evo slika:
https://2img.net/r/ihimizer/img35/2986/09032009519.jpg
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Re: Charger maska
Ne moze da se kupi jedino ako ne nadjes slusajno nekoga da prodaje ko je to imao i pravio... To se inace pravi tako sto uzmes jos jednu masku i onda iseces pa lepis sa pistoljem za plastiku i slicno ako sam dobro upoznat A farovi se uvlace tako sto se oni nosaci umesto sa spoljne stranice se uvcu sa unutrasnje strane na vezni lim i postavljaju se neke caure kako bi se far jos uvukao...
A da li smanjuje, pa ja verujem da smanjuje vidljivost, ali vecina njih koji to koriste kazu da ne smanjuje...
A da li smanjuje, pa ja verujem da smanjuje vidljivost, ali vecina njih koji to koriste kazu da ne smanjuje...
'Fala!
Ja stavljam ovo sto posto, smanjio vidljivost ili ne! Samo ne znam treba li možda neki atest ili slično, mislim, znamo kakvi su naši plavi prijatelji pa da me ne zezaju...
Šta vi mislite?
Šta vi mislite?
Riverholder- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 34
Godina : 38
Datum upisa : 25.03.2011
ma koji atest...samo treba reci da i u americi je ovo dozvoljeno...XD
Wii- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 36
Datum upisa : 17.01.2011
I da im usput ubacim 20 dolara u džep...
Ali ovo treba da se uvlače farovi jeb'ga ima tu posla! Jos ako nemas h4 vec balonke onda mora smanjivati vidljivost pa da ga jebas! Ali ako ces ti to vec da stavis,a vidim imas maglenke ne bi bilo lose da i njih uvuces pod masku! Ako ti ostanu maglenke na braniku nije fora!
Taman posla... Branik skidam u celini a one rupe što ostaju, što su bile iza branika ću da zavarim, žmigavci idu iza maske, farove ću da uvučem i da stavim clear glass sa osramovim night braker-om! A maglenke ću uzeti one sitne okrugle kao u in-u pa ću za njih posebno iseći rupe! Hoću da napravim juga da bude kao neki "muscle car"!
Ekstra,čekaću slike da vidim,i ja sam mislio maglenke male okrugle da ubacim u branik,da izbušim branik negde pored svetla pozicije na 128. i da bude u sklopu branika!
Slike još nece biti jedno vreme, jer trenutno nemam kola! Ovog sa slike sam prodao pa sad čekam brata da mi doveze drugi jugic - a to je još mesec dana... :/ Tako da je sve zasad u konceptuelnom periodu!
Sto se mene tice ja bi ovo zakonom zabranio, slabija je vidljivost a em ruzno izgleda
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Godina : 33
Datum upisa : 07.01.2010
Ako staviš ovakvu masku plus osramove nightbraker-e sijaće isto kao fabrički far! A to što je tebi ružna ova maska je tvoj problem, stavljam ga ja, treba meni da se sviđa!
Dobro sve je stvar ukusa, nemoj da se ljutis nisam nista lose mislio
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Godina : 33
Datum upisa : 07.01.2010
Ne ljutim se!
Evo da ti kazem moja iskustva sa charger maskom, jer sam je imao, znaci nista ne nagadjam, znam to.
Pravi se tako sto kupis jos jednu masku. Srednji deo odseces i bacis, a koristis one bocne delove gde ima rupice za srafove. Onda taj deo malo po malo kratis kako bi se ukombinovao da lepo nalegne izmedju centralne maske i krila. Ne moras da lepis nista, samo gledaj da ti se rupice lepo pogode da ih posle zasrafis.
Farove moras da uvlacis i to je najveci problem, a uvlace se bar 4cm, sto nije malo. Srafove koji nosac fara drze za sasiju seces i varis sa suprotne strane, kako bi mogao ceo nosac fara da prebacis sa strane blize motoru.
Kada stavis masku ispred fara, ne remetis nesto preterano snop svetlosti, a deluje fantasticno. Medjutim, problem je sto se bocno svetlo smanjuje, tj. far bije pravo, ne svetli u sirinu, pa je problem kad ides po krivinama, pogotovo onim ,,lakat". A problem je i kad treba da ih peres.
Ja sam masku skinuo, zao mi je bilo kad sam je skidao, ali morao sam. Funkcionalnost mi je bitnija od lepog izgleda.
Ako bas imas zelju, a ne umes da napravis sam, mogu ti ja napraviti, mada msm da nije tesko.
Pravi se tako sto kupis jos jednu masku. Srednji deo odseces i bacis, a koristis one bocne delove gde ima rupice za srafove. Onda taj deo malo po malo kratis kako bi se ukombinovao da lepo nalegne izmedju centralne maske i krila. Ne moras da lepis nista, samo gledaj da ti se rupice lepo pogode da ih posle zasrafis.
Farove moras da uvlacis i to je najveci problem, a uvlace se bar 4cm, sto nije malo. Srafove koji nosac fara drze za sasiju seces i varis sa suprotne strane, kako bi mogao ceo nosac fara da prebacis sa strane blize motoru.
Kada stavis masku ispred fara, ne remetis nesto preterano snop svetlosti, a deluje fantasticno. Medjutim, problem je sto se bocno svetlo smanjuje, tj. far bije pravo, ne svetli u sirinu, pa je problem kad ides po krivinama, pogotovo onim ,,lakat". A problem je i kad treba da ih peres.
Ja sam masku skinuo, zao mi je bilo kad sam je skidao, ali morao sam. Funkcionalnost mi je bitnija od lepog izgleda.
Ako bas imas zelju, a ne umes da napravis sam, mogu ti ja napraviti, mada msm da nije tesko.
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
Vidiš na to nisam ni mislio... Mada ako se radi o bočnom svetlu ni trenutno je nemam baš! :/ A čišćenje jeste može biti problem... Vidiš, moraću sad malo da razmislim o ovoj masci! Ali nekako vuče me đavo da to uradim, pa valjda vredi jedan pokušaj!
U svakom slučaju, hvala ti što si podelio svoja iskustva samnom! Trudiću se sam da napravim masku, a ako se negde zakucam zvaću te u pomoć!
U svakom slučaju, hvala ti što si podelio svoja iskustva samnom! Trudiću se sam da napravim masku, a ako se negde zakucam zvaću te u pomoć!
kad bi moglo da se napravi nesto kao ovo...
pa da kad zatreba moze da se skine ta resetka...
http://www.drive2.ru/cars/moskvich/2140/2140/vovkag/journal/4062246863888353212/#post
https://www.youtube.com/watch?v=tIewMWo-j9s
pa da kad zatreba moze da se skine ta resetka...
http://www.drive2.ru/cars/moskvich/2140/2140/vovkag/journal/4062246863888353212/#post
https://www.youtube.com/watch?v=tIewMWo-j9s
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Koliko sam ja razumeo iz prethodnih postova,je to da far mora da se uvuče unutra,a to je loše,jer u krivinama loše baca snop svetala,što je i opasno u neku ruku jer ne bi video pešaka...
A far se uvlači jer te rešetke ne mogu da naiđu na masku!
A far se uvlači jer te rešetke ne mogu da naiđu na masku!
ma sigurno postoji resenje za taj problem... ;-)
Moglo bi kao koda Charger-a ili Mustanga,da se okrenu farovi kad ih upališ,a kad ugasiš ono se vrate te rešetkice!?
Al' izgleda dobro!
Al' izgleda dobro!
Lepo izgleda,ali nije funkcionalno!
nesto sad razmisljam...
da li moze staklo fara da se prepravi?
da bude ravno(od pleksiglasa)
onda ce da se zalepi far uz masku bez pomeranja...
lepo sam ja to zamislio,samo nzm da li je izvodljivo...
da li moze staklo fara da se prepravi?
da bude ravno(od pleksiglasa)
onda ce da se zalepi far uz masku bez pomeranja...
lepo sam ja to zamislio,samo nzm da li je izvodljivo...
Al' mislim da opet neće bacati svetlo u stranu!
Verovatno to staklo i daje snop gde treba da bacaju!
Verovatno to staklo i daje snop gde treba da bacaju!
pa nzm,vidjao sam na nekim opelima tu plastiku...
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Strana 1 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu