EFI i VEMS
+3
CyberianIce
YUgisa
NenadNR
7 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: EFI i VEMS
Nemam sad vremena dda skidamo motor i prebacujemo EFI , tako da smo sredili ovaj da moze da radi jos malo.
Zamenili smo lezajeve klipnjaca.Klipnjaca na cetvrtom cilindru je mogla rukom da se mrda.Radilica ce morati da se skine i obradi ali to ce da saceka.Probano na brzinu na 5500 o/min 65 ks.Bili smo vec umorni pa reko da ne forsiramo.U utorak je neradan dan pa nastavljamo.
Zamenili smo lezajeve klipnjaca.Klipnjaca na cetvrtom cilindru je mogla rukom da se mrda.Radilica ce morati da se skine i obradi ali to ce da saceka.Probano na brzinu na 5500 o/min 65 ks.Bili smo vec umorni pa reko da ne forsiramo.U utorak je neradan dan pa nastavljamo.
NenadNR- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 23
Datum upisa : 31.08.2009
ja isto volim elektroniku,moze mi neko reci u cemu je razlika izmedju vems-a i efi-a?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
EFI je fabricko ubrizgavanje i ogranicen je po nekim pitanjima, tj npr ne mozes dodati nove senzore ili npr mapa u njemu ide lupam do 7000 obrtaja sto znaci da kad bi se vise vrtio ne mozes da upravljas sa ubrigavanjem preko a VEMS je aftermarket ubrizgavanje koje je totalno modularno i skoro neogranicenih mogucnosti...
znaci razlika je samo u ecu i ponekim senzorima? ili mora nesto vise da se radi?
Razlika je usustini u ECU a ti na njega mozes da prikacis bukvalno kakve god zelis senzore, vecina ljudi koji se bavi modifikovanjem vozila koriste sistem koji je prilicno slican EFI 4.6 sistemu i VEMS ECU i eventualno se malo razlikuje ako je turbo motor Pa mora da se radi tj kad ga montiras ti neces dobiti neku snagu nego moras da ga "mapiras"
sad mi je jasno..
jel se zna kako se zavrsio ovaj projekat?
Interesuje me koliko je na kraju PS i Nm izvučeno sa VEMS-om na 1116ccm, i da li se takav motor vozio u "civilnom" autu, i kakva je potrošnja goriva pri normalnoj gradskoj vožnji
A ovo je sve što imam vezano za EFI M4.6
Bosch-Motronic-M-4-6-Dijagnostika
Bosch-Motronic-M-4-6-Teorijske-Osnove
I dali može da se dođe na Mašinski fakultet da se prisusvuje nekom motornom kočenju i slično?
A ovo je sve što imam vezano za EFI M4.6
Bosch-Motronic-M-4-6-Dijagnostika
Bosch-Motronic-M-4-6-Teorijske-Osnove
I dali može da se dođe na Mašinski fakultet da se prisusvuje nekom motornom kočenju i slično?
cuo sam da je taj motor imao oko 100nm i oko 75 ks..koliko sam ja cuo,nije bio u autu..
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu