Trese auto posle zamena guma i felni
+2
USKE
valsorimkaran
6 posters
Strana 1 od 1
Trese auto posle zamena guma i felni
dakle danas sam montirao nove gume 165/65 R14eskimo s3 m+s i alu felene od alfe 33. e kada ubrzavam tako se to oseti izmedju 80 i 95 km/h a posle nisa( i to smao na volanu),gledao sam kroz prozor i nevidim da igde sevrlja velna,sad kada puknem gas da se trap zatvara i kad ga pustim da je normalan a kad gocim da se otvara,sto je sasvim normalno,ali nevidim da felna ili guma negde baca par do nekih 60km/h do kad sam mogao da gledam u tocak...
treba mi vasa pomoc ako neko zna uzrocnik toga.... sta da proverim i na cega da obratim poaznju....
EDIT: Dopunjen naslov. YUgisa
treba mi vasa pomoc ako neko zna uzrocnik toga.... sta da proverim i na cega da obratim poaznju....
EDIT: Dopunjen naslov. YUgisa
Re: Trese auto posle zamena guma i felni
ili ih treba balansirat ili nisu redovno stegnuti srafovi to je neko moje misljenje....
USKE- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 838
Godina : 41
Datum upisa : 26.07.2010
balansirani,rekoh nove gume na masini sve u 0. Pa sam otisao na punpu ono gume bile na 2.8 pa sam ih spustio na svoj zeljeni pritisak 2.2 i isto sve.
pa to je bas puno 2.8 ... meni se culo lupanje i treso je malo,dok se nisam setio da sam zaboravio da stegnem prednji desni tocak,kad sam ga stego,sve je bilo normalno
USKE- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 838
Datum upisa : 26.07.2010
veruj mi ja vozim 2.6 napred letnje kad idem na put i kad zustrije vozim a zadnje 2.8 i sve mi je ok. ali kako su se ove danas montirao eto to se javlja...
Mozda je odpao neki tegic koji nije dobro montiran, mada onda bi verovatno treslo stalno... Verovatno je greska u gumama, vec sam nailazio na takve stvari na forumima, jednostavno guma na odredjenim brzinama ponasa ko da nije balansirana.... Usutini, probaj podici auto na klocne pa neka neko pila po gasu u kabini dok ti gledas kako se ponasaju tockovi sa porastom brzine
Pa Sava, sta si drugo ocekivao, to ti je sto ti je.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
da na usput pitam gde moze da kaci nazad kad je opterecen(4osobe) u autu.
Nisu gume dobro izbalansirane ili nije dobro legla guma na felnu. Idi i reklamiraj balansiranje, neka skinu gumu, ponovo je namažu lepokom i ponovo izbalansiraju. Ja sam imao takav problem kada sam montirao zimske gume pre dve nedelje, na 80h imaš utisak da će se raspasti auto. Otišao sam kod vulkanizera, to je uradio i sada je sve ok.
Jesa- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 87
Datum upisa : 13.04.2010
svaka cast upravo sam malo pre dosao sa puta, seo u svoj auto i otisao kod vulkanizera,juve sve u nuli i danas sa jednog tocka skinuo teg i stavio novi 20 grama, i drugu je svukao i navuko ponovo kako si i rekao i stavio novi teg od 10 grama i to je to...Jesa ::Nisu gume dobro izbalansirane ili nije dobro legla guma na felnu. Idi i reklamiraj balansiranje, neka skinu gumu, ponovo je namažu lepokom i ponovo izbalansiraju. Ja sam imao takav problem kada sam montirao zimske gume pre dve nedelje, na 80h imaš utisak da će se raspasti auto. Otišao sam kod vulkanizera, to je uradio i sada je sve ok.
kako sam i juce citao tudja iskustva, u tom opsegu 80-100 ili lose balansiranje ili guma, a preko 110 uglavnom felna....
Meni trese od 90-110 i vibracije se osecaju na tocku upravljaca. Da li to znaci da je u pitanju jedan od prednjih tockova?
mislis na volan? ako ti sve deluje mirno i onda odjedanput pocne da trese volan na specificnoj brzini od do. a najcesce na ubrzanju,onda je najverocatnije od ovih stvari kojih je Jasa naveo,ali ako trese i na manjim bzinama konstanto pa se to povecava onda je nesto od skolopa veseanja, ili je tocak uosmicen. a preko na visokim brzinama zna da bude i udarena felna.
Similar topics
» koja je najuza guma na 5.5j felni
» Trese
» Preporuka za postavljanje vecih/sirih guma i felni na Zastavina vozila
» Gasi se auto i teze pali posle, sad opet savrseno radi
» Trese
» Preporuka za postavljanje vecih/sirih guma i felni na Zastavina vozila
» Gasi se auto i teze pali posle, sad opet savrseno radi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu