Zadnji brisac - ne vraca se u pocetni polozaj
+7
Miljan
ZAC
YUgisa
StefanMK1.1i
Pedja
CyberianIce
valsorimkaran
11 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
imam problem sa zadnjim brisacem ne znam zasto nece da se vraca u pocetni polozaj, nego moram da ga pecam.
pokusao sam da stavim novi prekidac,(novi tip prekidaca,tri izvoda) na dzeku od motora imam jedan stalni plus kad dam kontakt i jedan kada stisnem prekidac. tu su dva unutrasnja i dva spoljasnja predpostavljam da su masa.
trebala bi mi pomoc oko ovog problema,da li je mozda motor u pitanju i da nije mozda nesto nagorelo ili se otkacilo kad nevraca u pocetni polozaj.
pokusao sam da stavim novi prekidac,(novi tip prekidaca,tri izvoda) na dzeku od motora imam jedan stalni plus kad dam kontakt i jedan kada stisnem prekidac. tu su dva unutrasnja i dva spoljasnja predpostavljam da su masa.
trebala bi mi pomoc oko ovog problema,da li je mozda motor u pitanju i da nije mozda nesto nagorelo ili se otkacilo kad nevraca u pocetni polozaj.
Re: Zadnji brisac - ne vraca se u pocetni polozaj
HVALA! cim stane kisa da mogu da skinem brisac tj pokusacu vec sutra uvece da napravim neki poduhvat. Pa cu da javim sta je bio moj problem i nadam se da bi mogao da promenim mesto zaustavljana brisaca?
imao sam ja isti problem, bili su pokidani kablovi gde se zatvara gepek. to je prelaz izmedju sasije i vrata gepeka...
StefanMK1.1i- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 56
Godina : 30
Datum upisa : 26.12.2011
Pre nekog vremena i meni je prestao da vraca brisac u pocetni polozaj. Rastavio sam ga i ocistio kontakte po ovoj temi sto je napisao Pedja, ali nije resilo problem, interesuje me da li je problem samo do tog prekidaca unutar motora ili moze i nesto drugo biti? Da li ima da se kupi novo da se zameni ili?
Uglavnom je do tog prekidaca, takozvanog krivuljara ili programatora...mozda se negde neki kontakt izlizao skroz pa zato ne radi kako treba?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Pa vizuelno nisam video nikakva ostecenja.
E pazi, mozda je bakarna cetkica koja klizi po kontaktima ispravljana, pa nema pritisak na krivuljar...ne znam da li si je malo iskrivio prema kontaktnoj stazi krivuljara...ona treba da deluje na nju kao opruga..
Da, jesam, ocistio sam kontakt i iskrivio za dodatan pritisak
E onda je moguce da zeza relej...ili ga promeni ili ga otvori i ocisti sitnom vodenom smirglom platine na kontaktima...
Nema tu relej, preko prekidaca ide sve.
I meni se na zelenom ne vraca zadnji, treba da ga rasturim ovih dana, pa cu da slikam.
I meni se na zelenom ne vraca zadnji, treba da ga rasturim ovih dana, pa cu da slikam.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Nema relej???svasta, onda je problem u kontaktima 100%..YUgi nesto ti je promaklo...otvori ponovo i dobro pogledaj, nema sta drugo.
Kod mene je bio problem sam džek. Raširio sam pinove, naprskao VD i radi samo tako
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
moj je radio do skoro,sad je poceo da pravi haos..prvo je radio al zastane na pola,sad nece nikako..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35138
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Jel zna neko sto je ovo prevezano, jel to neka fabricka greska u razvlacenju instalacije pa su morali da preprave zice na motoru? Fabricki su isle dve plave zajedno na jedan pin ali je neko to isekao i prevezao plavu koja ide od prekidaca na tu ljubicastu? Takodje sam ponovo ocistio preidac i iskrivio ga dodatno plus cu da sredim ovaj dzek tj pinove kao sto je rekao Predrag i proverio sam neprekidnost zica na prekidacu do dzeka, sve je ok, ima neprekidnost i normalno i kada je pritisnut, jel mou jos nesto da proverim ovako pre nego sto ga vratim nazad?
Fabricki prevezano, tako je i kod mene na dva motora.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Mogli su zameniti dzek
Motor je ispravan nego je prekinuta svetlo plava/crna zica u instalaciji negde. Ne vidim nikakvo ostecenje kod vrata niti dodiruje masu tako da je verovatno negde prekinuta tako da ce morati ostati neispravno dok ne rasturim auto pa raskupusam instalaciju i zamenim kompletnu zicu ako nenadjem prekid...
kod mene se ne vraca ni na prednji ni na zadnji motor,sta vi mislite da moze biti problem? napred nisam cuo da je neko imao problema..
Kod mene se zadnji ne vraća u početni položaj a i prednji su zezali. Skidao sam zadnje motorče, oglancao sve i ne biva. Žice gore kod šarke su ok, nisu oštećene. A napred je problem bio u džeku, kod samog motorčića. Zarđali kontakti. Očistio sam ih i naprskao sa vršioca dužnosti (WD40) i sad rade ok. A zadnji sam prestao da uključujem. Jer više gledam na bočni nego na unutrašnji retrovizor pa mi ne smeta kad zaprlja se staklo..
Moracu sve pregledati sta kako
Za napred, rasturis motoric, onaj deo gde idu kontakti, ocistis sve kontakte smirglom, sabijes ona 3 pipka da lepo nalezu, i kad sklopis ima da radi kao podmazano. A za nazad ne znam, probaj isto
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Kod mene je nazad bila zica problem i to nije pukla na spoju kod vrata nego jedno 10cm nize
Similar topics
» Intervalni prekidac za zadnji brisac
» Automat za prednji i zadnji brisac sa mikrokontrolerom ATtiny13
» Honda se vraca u F1
» DTM look brisac
» Automat za prednji i zadnji brisac sa mikrokontrolerom ATtiny13
» Honda se vraca u F1
» DTM look brisac
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu