Bušenje dvogrlog karba
+15
jollyjumper
Miljan
Zuty
TheViljuska
Aki91
junior45
ZAC
Predrag B.
imocnic318
Louisss
darko-san
Vlada 1957
YUgisa
milinkos
CyberianIce
19 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Bušenje dvogrlog karba
Pali fino na mesac(buseni sam cuo da zezaju zbog vazduha) uvek praktikujem ujutru da pre nego dam gas da se klapna zatvori naspricam 1-2x plin(ako nije elektronski) e onda pritisnem jednom papucicu da zatvori klapnu i samo na kljuc vise nista ne diram tako i najbolje pali..
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
mogao bi to da probam,mogu samo da odkacim drugu klapnu,pa da vidim kako radi...
facol- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 360
Godina : 33
Datum upisa : 26.01.2010
Ja drugu klapnu nisam samo otkacio vec odvrteo srafove izvukao leptir a zatim i osovinu.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Zuty ::Zlocin koji je u mom posedovanju tako da cu mu to uraditi jel mozda nekom promeni nesto ako ga ne izbusim? Jedan kaze bolje na mesac drugi bolje busen treci bolje na vazduh, e ja cu da uzmem i proverim kako je bolje , a neverujem da cu nesto da ga upropastim posto i jednogrlni je busen bio pa radi na benzin sasvim ok.
Evo primera.... u u Evropi i svetu su na ceni oldtajmeri..naravno oni svi idu na karburatore...pored samih automobila na ceni su i originalni delovi za ta vozila....ima primera Weber karburatora koji se krecu i do 800 e... po komadu...ali ne smeju biti buseni...ako je izbusen ne vredi ni 1 pisljivi dinar....nece da ga uzme ni da mu ga poklonis...razmisli o tome.
PS: Na primer, ja buseni karburator placam najvise 10 dinara..bez obzira koji je.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Mnogo sam se potreso zbog toga, tehnika uznapreduje, u jednom postu postujes to u drugom ides na novije stavi itd. Necu ga nikome prodavati a narocito ne tebi, moja stvar jos jednom kazem pa vi mislite sta hocete.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Ja bih karburator uvek busio jer verujem da motor tako ima bolje performanse u odnosu na mesac, ali verujem da je odabir odgovarajucih dizni, pravilno busenje i naknadno stelovanje puno teze u odnosu na varijantu sa mesacem.
Mislim da protok vazduha u karburator mnogo manje remete dizne nego sam mesac i samim tim zato smatram da ima bolje performanse, pogotovo na benzinu, a stelovanje usustini bas zato smatram da je lakse sa mesacem, jer povecava vakum i brzinu protoka i samim tim olaksava usisavanje plina u motor pa daje lakse podesavanje.
Mislim da protok vazduha u karburator mnogo manje remete dizne nego sam mesac i samim tim zato smatram da ima bolje performanse, pogotovo na benzinu, a stelovanje usustini bas zato smatram da je lakse sa mesacem, jer povecava vakum i brzinu protoka i samim tim olaksava usisavanje plina u motor pa daje lakse podesavanje.
Similar topics
» Plamen iz karba.
» Ugradnja dvogrlog karburatora umesto jednogrlog
» Izvod sa karba za vakum na razvodniku
» Ugradnja dvogrlog karburatora umesto jednogrlog
» Izvod sa karba za vakum na razvodniku
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu