Instalacija

Ići dole

Instalacija Empty Instalacija

Počalji od Danijel Uto 11 Mar 2008, 00:06

Instalacija ...


Veoma je bitno kada montirate zvučnike da je iza njih dovoljna zapremina vazduha. Neki zvučnici su dizajnirani da se montiraju na policu i gruvaju u gepek za njih je potrebno mnogo litara vazduha. Zvučnici dizajnirani za ugradnju u tablu zahtevaju samo kubne santimetre vazduha. Ako probate da ih koristite na pogrešnom mestu, oni neće zvučati dobro. Možete naći zvučnike svih dimenzija da bi stali na mesto koje vam odgovara. Ako neznate razliku izmedju "Butterworth maximally flat passband characteristic" i "Chebychev equi-ripple response", to i nije neki problem – u stvari rešenje je jednostavno. Zadržite se na fabričkim preporukama za instaliranje. Vecina proizvođača daje preporučljivi dizain za ugradnju njihovih zvučnika. Nekad su ljudi kupovali set zvučnika i stavljali sebe pred težak zadatak da naprave dobru kutiju za zvučnike po svom projektu. Danas, sa kompjuterskim simulacijama , zvučnici su specijalno dizjnirani da se uklope na odredjeno mesto; ili ti, proizvođači su stigli do dizajna za zvucnike sa početnom mišlju "Moramo da prodamo zvucnike koji će se ugradjivati u vrata Lincoln Navigatora ili Yuga Floride" – i tek onda su dolazili do gotove komponente. Znači samo treba da znaš za koji prostor je predvidjen zvučnik i ti si na konju.

Naravno ako neznate razliku izmedju + i - kod jednosmerne struje kakva se nalazi u kolima bolje nemojte sami instalirati komponente u svoja kola , što bi jedan profesor ETŠ"Nikola Tesla" rekao svojim maturantima citiram "Kad vam pregori osigurač u kući, Pozovite električara ,a sijalicu nek vam zameni tata!".Mala šala naravno.Ali postoje pravila kojih se morate pridržavati moje pravilo je "I kada ste sigurni proverite jos jednom"

Neke od stvari na koje ću vam skrebuti pažnju su : Proverite uvek da li ste dobro povezali zice mislim na + i - ili nedaj bože + sa nekim zvučnikom ili slicnu "nebulozu".Nemojte "krasti struju" sa nekog osigurača napravićete veću štetu nego korist ako ne odmah onda sigurno ali sigurno u budućnosti, što znači ako nemate direktan vod za auto-radiokasetofon ili cd, mp3, miniDisc, amp nek vas ne mrzi izvucite ga sami i stavite obavezno osigurač na taj vod i to što bliže izvoru struje nedozvolite da zbog sitnijeg kvara ili kise zapalite auto (ovo nije šala licno sam video zapaljen auto baš iz tog razloga).

Ja neodgovaram za vašu ugradnju ovo su samo pojedini saveti konkretno povezivanje zavisi od uređaja do uređaja pa zato i nisam imao šta preterano da vam kažem osim da postupate po fabričkim uputstvima za instalaciju ako niste imali ranije dodira sa strujom prepustite posao stručnom licu ili to radite pod njegovim nadzorom.

preuzeto sa jovovic.com
Danijel
Danijel
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 28
Godina : 39
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 10.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu