Prvo paljenje problem
3 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Karburatori
Strana 1 od 1
Prvo paljenje problem
Prvo postovanje svim forumasima i izvinjavam se ako je tema na pogresnom mestu objavljena.Vec par meseci 7-8 meseci tacnije imam problem da auto posle stajanja tokom noci ili par sati upali pa se ugasi posle par sekundi mislio sam da je problem u pumpi da vrati gorivo stavio sam elektricnu ali i sa njom pose par sekundi kontakta auto radi 2-3 sekunde ugasi se i iz druge upali normalno probao sam da pritisnem gas da mozda kao spricne gorivo nece ni tad da upali iz prve jedino ako dodam gas on upali.Pretposravljam da je neki smesan i mizeran kvar ali eto mene vec mesecima izludjuje posto se on i sastarog preneo i na nov motor sasvim ista situacija.Karburator je inace remontovan prosle godine tako da pretpostavljam da nije on elektronac 32/32.Hvala unapred
lazar01- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 55
Godina : 23
Datum upisa : 27.01.2020
Re: Prvo paljenje problem
Koji karburator?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 34570
Godina : 32
Datum upisa : 10.01.2012
Elektronac 32/32 sauh radi bez problema da kucnem u drvo i ima elektricnu diznu koja isto radi.
lazar01- OHV 767ccm 30ks
Kod elektronca svakako moras stisnuti gas kad palis da bi se resetovao sauh,al preporucujem da stisnes bar 3x gas pre paljenja da nasprica
Znam to za sauh da mora imao sam pre probleme neke da je spustao sam mnogo rano na starom motoru sad da kucnem u drvo na ovom radi odlicno bez problema evo danas ceo dan bez zezanja je palio.
lazar01- OHV 767ccm 30ks
Ja sma uglavnom palio kad zimi malo stoji stisnem 1x gas. Hladan start bar 3x
Pa isprobavao sam mora 4-5 puta da se nasprica i onda moze da upali sa 3 kako kad mu se svidi. Generalno sve oko mehanike znam radio sam u servisu par godina ali karburator mi je nekako od kad sam kupio kola bolna tacka i njega obilazim stalno imam neki strah od njega da cu nesto da zeznem i da ostanem na putu i zato ga izbegavam u sirokom luku.Hvala na pomoci.
lazar01- OHV 767ccm 30ks
Sta god treba oko elektronca pitaj
Ajde i ja da pitam kad je tema aktuelna 🙂
Jos nisam bio kod majstora, i ne vozim Jugica nesto trenutno... Ali povremeno ga provozam... Prvo paljenje je uvek nesto teze bilo, vergla veselo ali mu treba da sastavi... Drugo paljenje na pola kljuca, lepo i radi u leru, lepo i ide... Medjutim juce uvece da upalim, nece da okrene, kao okrenu jednom alnaser i stade... Ja reko da nije akumulator mada mi je cudno jer je nov i zasad alternator dobro puni, nisam imao problema sa tim...
Probam opet, ono opet jedva okrenu, stucnu i onda zavregla i upali... Danas opet, evo sad reko da ga provozam do prodavnice, jedva okrenu, kao da zaglavljuje nesto... I iz drugog puta zavergla normalno i upali... Vec drugo i trece paljenje bez ikakvih problema 🤔
Da li se to nekom desavalo? Meni nikad, desavalo mi se u vozackom stazu da nece da zavergla ali je uvek bilo do akumulatora...
Jos nisam bio kod majstora, i ne vozim Jugica nesto trenutno... Ali povremeno ga provozam... Prvo paljenje je uvek nesto teze bilo, vergla veselo ali mu treba da sastavi... Drugo paljenje na pola kljuca, lepo i radi u leru, lepo i ide... Medjutim juce uvece da upalim, nece da okrene, kao okrenu jednom alnaser i stade... Ja reko da nije akumulator mada mi je cudno jer je nov i zasad alternator dobro puni, nisam imao problema sa tim...
Probam opet, ono opet jedva okrenu, stucnu i onda zavregla i upali... Danas opet, evo sad reko da ga provozam do prodavnice, jedva okrenu, kao da zaglavljuje nesto... I iz drugog puta zavergla normalno i upali... Vec drugo i trece paljenje bez ikakvih problema 🤔
Da li se to nekom desavalo? Meni nikad, desavalo mi se u vozackom stazu da nece da zavergla ali je uvek bilo do akumulatora...
Jovovic- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 190
Datum upisa : 24.03.2023
Meni se do desavalo bila mi je ona masa kod anlasera labava i onda se tako desavalo nekad kao da tesko okrene a nekad lako.
lazar01- OHV 767ccm 30ks
I ja sam posumnjao na alnaser, provericu masu... Mada mi je cudno da se problem desava samo na prvom paljenju... Bukvalno svako drugo paljenje je na pola kljuca a sa prvim problemi prakticno od kad sam ga uzeo... Malo sam ih popravio stelovanjem paljenja ali sad evo to nesto pravi dodatni problem 🙃
Jovovic- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 190
Datum upisa : 24.03.2023
Masa steze se 13 kljucem na spoju menjaca i motora se nalazi ja sam imao isto tako kao teze okrene upali on ali se pomuci.Pa generalno svako drugo je u razmaku od par sati rada motora i on je koliko toliko jos zagrejan a zagrejan lakse pali nego skroz hladan.
lazar01- OHV 767ccm 30ks

» Prvo paljenje na plin
» Prvo paljenje, muke dok ne upali
» Problem paljenje
» Paljenje-problem
» Platinsko paljenje-problem
» Prvo paljenje, muke dok ne upali
» Problem paljenje
» Paljenje-problem