Sajla grejanja
5 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Sajla grejanja
Pokušaću danas natenane...
gvozdeni.ratnici- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 46
Godina : 33
Datum upisa : 24.06.2022
Evo upravo sam ih promijenio na svoj 128-ci. Pomjerio sam polugu grijanja i izvuko se buzir iz kopce pa sam stavio original plasticne, one bolje drze ali su sklone pucanju, pa koliko traje. Moraju se popustiti sve sajle iz unutarnjeg proatora i sa klapne kod nogu. Ne mora se vadit van iz auta ali se mora popustiti.
Vlado 128- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 114
Datum upisa : 14.03.2021
Kod mene je još uvek fabrička stega. Kad se zaglavila komanda, bilo je do toga da se gumena površina bužira pocepala ispod stege i bužir je ispao. Samo sam vratio stegu na tako ogoljen bužir na tom mestu, tako da sad stega pritiska čelični deo bužira. A treba i podmazati sajlu, kad se već rastavlja, da ide lako, da ne opterećuje bužir i stege. I onda si miran godinama.
Pavle Filipović- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 401
Godina : 30
Datum upisa : 23.11.2022
Tako je i kod mene, gumeni dio se izlizao ali je kod mene pukla i sama kopča. Najcesce pukne bas ona od grijanja jer ona ima najtezi otpor, sajla gura slavinu i klapnu istodobno.Pavle Filipović ::Kod mene je još uvek fabrička stega. Kad se zaglavila komanda, bilo je do toga da se gumena površina bužira pocepala ispod stege i bužir je ispao. Samo sam vratio stegu na tako ogoljen bužir na tom mestu, tako da sad stega pritiska čelični deo bužira. A treba i podmazati sajlu, kad se već rastavlja, da ide lako, da ne opterećuje bužir i stege. I onda si miran godinama.
Vlado 128- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 114
Datum upisa : 14.03.2021
To je Zastava sklepala na sebi svojstven način, računali su da je to manje važno.
Ja sam to na kecmanu 'zavario' tako sto sam uzeo onu stegicu iz utikača što steže kabal, nema mrdanja
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Bitno je da radi, da se ne otvara ispod haube 🤩
Pa i da mora tako otvoris slavinu skroz i onda sa klapnom za hladni vazduh iz kabine namestas da li hoces toplije ili hladnije. Jos nisam bio u nijednoj Zastavi da kada su klapne za topao i hladan vazduh bile skroz otvorene da je bilo pretoplo.
Meni rade kontrole bez problema, a bas da ne bih stalno cackao slavinu u kabini gurnem vruce skroz na desno, hladno skroz levo i onda u zavisnosti da li je voznja do posla ili otvoren put sam kasnije namestim sa hladnim vazduhom kako mi odgovara.
Meni rade kontrole bez problema, a bas da ne bih stalno cackao slavinu u kabini gurnem vruce skroz na desno, hladno skroz levo i onda u zavisnosti da li je voznja do posla ili otvoren put sam kasnije namestim sa hladnim vazduhom kako mi odgovara.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Je l popravljena sajla?
Na zalost nije.. pokusao sam, navracao sam se par puta ali nisam uspeo,a ne bih da nesto gore napravim... videcu da to oteram kod nekog profesionalcaPavle Filipović ::Je l popravljena sajla?
Moraćeš. Nisi zvao onog iz Kragujevca što sam ti poslao broj.
Zvao i dogovorio se
Odlično.