Klokotanje, lupkanje, zujanje i cudni zvukovi sa setom kvacila i menjacem....
2 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Menjac
Strana 1 od 1
Klokotanje, lupkanje, zujanje i cudni zvukovi sa setom kvacila i menjacem....
U pitanju zastava skala 55 1.1 benzin gas 2007. godiste
Zamenjen set kvacila stari sa novim valeo setom i kupio sam polovan menjac ceo za 5000 rsd jer je prethodni zablokirao u trecoj i puko i nisam mogao da ga vratim u funkcionalno stanje. U cemu je stvar.. auto dok je hladan i radi nema nikakvih problem ali cim se ugreje krece klokotanje i lupkanje. Dakle klokotanje i lupkanje se cuje dok je u leru a kad se vozi cuje se zvuk koji ja sumnjam da je neki od lagera u samom menjacu. E sad kad se pritisne kvacilo klokotanje se ne cuje. Majstor kaze da nije korpa na sta sam ja sumnjao
Majstor koji je sve to menjao je rekao da se to cuje i da je to do menjaca i da ne treba da brinem.
Naravno poslle nekog vremena pocinje to da nervira pa sam hteo da pitam da li nesto moze sa tim da se uradi da se to vise ne cuje ili da se pravim da ne cujem nista??
I da li to moze da osteti nesto na duze staze..
Hvala!
Zamenjen set kvacila stari sa novim valeo setom i kupio sam polovan menjac ceo za 5000 rsd jer je prethodni zablokirao u trecoj i puko i nisam mogao da ga vratim u funkcionalno stanje. U cemu je stvar.. auto dok je hladan i radi nema nikakvih problem ali cim se ugreje krece klokotanje i lupkanje. Dakle klokotanje i lupkanje se cuje dok je u leru a kad se vozi cuje se zvuk koji ja sumnjam da je neki od lagera u samom menjacu. E sad kad se pritisne kvacilo klokotanje se ne cuje. Majstor kaze da nije korpa na sta sam ja sumnjao
Majstor koji je sve to menjao je rekao da se to cuje i da je to do menjaca i da ne treba da brinem.
Naravno poslle nekog vremena pocinje to da nervira pa sam hteo da pitam da li nesto moze sa tim da se uradi da se to vise ne cuje ili da se pravim da ne cujem nista??
I da li to moze da osteti nesto na duze staze..
Hvala!
raseta1121- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Godina : 24
Datum upisa : 02.11.2022
Re: Klokotanje, lupkanje, zujanje i cudni zvukovi sa setom kvacila i menjacem....
Jeste u menjacu ali nazalost nema nekog resenja, barem ja jos nisam uspeo da nadjem i stvar je tolerancije, ne do lezaja. Ja sumnjam da je tolerancija izmedju lezaja spojnicke i zvona menjaca, ali nisam jos to potvrdio. Pomaze obicno malo vise ulja kad se sipa (do pola) cepa, ali nece neutralisati skroz.
Znam da je proslo dosta vremena, ja nisam uopste zapazio ovu temu do sada
Znam da je proslo dosta vremena, ja nisam uopste zapazio ovu temu do sada
» Cudni zvuci
» Klokotanje Juga
» zujanje u komadnoj tabli
» zujanje sa prednje strane
» Zujanje motora na zvucnicima
» Klokotanje Juga
» zujanje u komadnoj tabli
» zujanje sa prednje strane
» Zujanje motora na zvucnicima
Zastava Forum :: Mehanika :: Menjac