Nesto škripi
4 posters
Strana 1 od 1
Nesto škripi
Opet ja sa kvarom,naime u zadnjih pet dana pocelo je da mi nesto strasno skripi na prednjoj desnoj strani auta.Skripi kada se povecaju obrtaji u voznji a to prestane kada se koci,nisam jos nista proveravao.Da li mozete da mi kazete sta sve da proverim i ja javljam sta sam uradio.
labud- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 226
Godina : 18
Datum upisa : 11.01.2021
Re: Nesto škripi
Brzina.
labud- OHV 843ccm 34ks
Pa krenuo bih od provere kocionih klesta sa te strane, da nisu zaribala, da nije nesto upalo, da nisu zaglavili klizaci, odlepila se pakna na plocici itd...
Ok,to cu prvo da pogledam ali pre dve nedelje sam menjao plocice napred.Da li ima jos nesto da pogledam.
labud- OHV 843ccm 34ks
Zastitni lim iza diska. Drugo mi ne pada na pamet da moze da kaci. Moze da spadne zastita od alternatora eventualno...
Ok,a da li moze biti do lezaja tocka,menjaca ili do motora?
labud- OHV 843ccm 34ks
Motor obicno ima veze sa obrtajima, menjac sa stepenom prenosa, moze da bude i do brzine ali je redje, a lezaj tocka obicno huci, ne skripi. Ne znam kakav je zvuk pa je nemoguce reci napamet sta moze biti.
A jasno,da li moze biti do lezaja zupcastog kaisa ili lezaja alternatora.
(Yugisa,izvini sto te mucim ali sve ovo pitam da bih znao od cega da pocnem.Hvala na brzim odgovorima i ovoliko strpljenja).
Zupcasti nisam menjao sigurno 30000km.
(Yugisa,izvini sto te mucim ali sve ovo pitam da bih znao od cega da pocnem.Hvala na brzim odgovorima i ovoliko strpljenja).
Zupcasti nisam menjao sigurno 30000km.
labud- OHV 843ccm 34ks
Kao sto kazem, delovi oko motora i menjaca su cesce povezani sa obrtajima i opterecenjem, nego sa brzinom kretanja, a nema razloga sto bi prestali da skripe kada kocis.
Yugisa,izvini sto sam lose opisao kvar.Ja nisam vozio niti seo u njega od kada sam menjao plocice,i otac mi je lose opisao kvar.Danas sam seo i provozo i kvar je sledeci:
Skripa dolazi od motora ili menjaca,auto skripi kada se poveca broj obrtaja u voznji odnosno kada je pod opterecenjem,dok ga vozim normalno cvili i kada dodam gas i povecam brzinu on odjednom
zaskripi.
Proverio sam sve sto si napisao:lezajeve tocka,plocice,kocione celjusti,diskove,lim iza diska i sve je ok.
Skripa dolazi od motora ili menjaca,auto skripi kada se poveca broj obrtaja u voznji odnosno kada je pod opterecenjem,dok ga vozim normalno cvili i kada dodam gas i povecam brzinu on odjednom
zaskripi.
Proverio sam sve sto si napisao:lezajeve tocka,plocice,kocione celjusti,diskove,lim iza diska i sve je ok.
labud- OHV 843ccm 34ks
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Ja sam prvo bacio sumnju na kais i spaner.
labud- OHV 843ccm 34ks
Kakav je zvuk, kao da skripi guma ili neki metalni ili brujanje? Ako skripi guma onda je klinasti verovatno istegnut/nedovoljno zategnut, a ako je metalan zvuk ili brujanje onda treba proveriti spaner, vodenu pumpu, alternator...
Pre bih rekao da se cuje kao metalni zvuk,ok hvala sto si me uputio sta da gledam.Javljam sta sam uradio.
labud- OHV 843ccm 34ks
Kaiš alternatora, pre par meseci sam imao isti problem. Čuje se na momente kao struganje metala. Na kraju je pukao, pa je zamenjen drugim.
Uostalom, možeš ga skinuti, voziti malo pa da slušaš hoće li se ponovo javiti zvuk.
Uostalom, možeš ga skinuti, voziti malo pa da slušaš hoće li se ponovo javiti zvuk.
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu