Skraćivanje menjača
5 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Menjac
Strana 1 od 1
Skraćivanje menjača
Imam 17/64 menjač u kecu, ali ne ubrzava dovoljno dobro čak šta više i lošije od 1.1 na plin. Razmišljam da nađem 13/53 menjač sa 5 brzina ali mnogi mi kažu da je to nemoguće naći. Pa jel ima neka druga opcija za skraćivanje menjača?
dzonimus- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 153
Godina : 18
Datum upisa : 06.02.2020
Re: Skraćivanje menjača
Sve druge opcije su daleko skuplje. Imas da nadjes prenos 13 53 sa 5 brzina ili da uzmes sa 4 brzine, pa se vari.. Nije istina da nema da se kupi, samo treba mozda sacekati da neko oglasi 

VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7262
Godina : 29
Datum upisa : 07.10.2013
13/53 ima smisla kad ide dobro auto da se stavlja, kad ne ide bas nesto, onda samo ces postici da za iste obrtaje ide manjom brzinom. Mozda ce eto imati malo smisla da po gradu moze komotnije da se vozi 50 u cetvrtoj, sto je obicno teze sa 17/64, barem u smislu toga da je bilo kakvo ubrzanje sporo zbog niskih obrtaja. Definitivno treba da resis problem oko motora da ide kako treba, pa eventualno onda da propratis sa 13/53
Ima s vremena na vreme u oglasima kao sto kaze Petar, samo su cene sarolike pa se ne treba zaleteti odmah.

Kompletna generalna rađena, sve zamenjeno.. Ali jednostavno ne vuče auto. Pratiću po oglasima za menjac sa 5 brzina jer bi trebalo da ubrzava bolje
Hvala! Čekaću onda po oglasima.
Hvala! Čekaću onda po oglasima.
Pa ceo menjac bas nije lako naci, delove za prepravku je lakse naci

Pošto se ne razumem najbolje u menjače, jel valja ovo nečemu? https://m.kupujemprodajem.com/Automobili-Delovi-i-alati/Auto-Razni-delovi/Yugo-Konusno-Tanjirasti-zupcanik-13-53-Zastava-Fiat-80432880-oglas.htm#mhs0-1584552317606YUgisa ::
Pošto traži 80e, i kaže da je novo
Dobra volja i znanje da rasturis i sastavis menjac
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 34563
Godina : 32
Datum upisa : 10.01.2012
Cudi me da on ima takve cene.
@dzonimus
Pravilo foruma je da se ne pise post za post-om. Koristi edit dugme.
@dzonimus
Pravilo foruma je da se ne pise post za post-om. Koristi edit dugme.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3770
Datum upisa : 29.04.2015
Ma nebih ja sam radio, ili bi odneo kod nekoga ili bi doveo drugara mehaničara da pomogne nešto. Samo ne znam da li mi samo ovaj konusno tanjirasti zupčanik ili još nešto da bih prepraviojunior45 ::Dobra volja i znanje da rasturis i sastavis menjac
Pa meni je malo poveća cena nego što sam očekivao, ali sam u principu da se teže nalazi..dimmu ::
Izvinite, zaboravio sam
Poslednji izmenio dzonimus dana Sre 18 Mar 2020, 19:35, izmenjeno ukupno 1 puta
Opet si pisao 2 poruke za redom, probaj da odgovoris u jednoj poruci svima 

E evo ga, zapamtiću za sledeći putVPetar ::Opet si pisao 2 poruke za redom, probaj da odgovoris u jednoj poruci svima

Kupis to i odneses kod nekoga da ti napakuje. Ne treba ti nista vise ako je to-to sa slike i za 80e komplet. Problem je sto kada otvoris menjac dodjes do onoga kada vec skidas i otvaras menjac valjda ces i da pregledas sve, a sigurno ima tu nesto da se osvezi/zameni. Ne skida se menjac cesto..dzonimus ::Ma nebih ja sam radio, ili bi odneo kod nekoga ili bi doveo drugara mehaničara da pomogne nešto. Samo ne znam da li mi samo ovaj konusno tanjirasti zupčanik ili još nešto da bih prepraviojunior45 ::Dobra volja i znanje da rasturis i sastavis menjac
Pa meni je malo poveća cena nego što sam očekivao, ali sam u principu da se teže nalazi..
Izvinite, zaboravio sam
Cena je veoma povoljna ako je to zaista novo. Meni su trazili od 150-350e za 13/53 5 brzina menjac i to jos da dodjem po njega pa sam skidam prenos, pakujem ga ili sta god. Prenose sam imao u ponudi najjeftiniji 40e i ono sto sam najvise dobijao od 100-140e za 13/53 prenos samo. Tako da 80e uopste nije puno. Videces koliko ce te izaci da platis nekome da ti skine menjac dole i kada krenes da menjas zupcanike ili viljuske.
YUgisa ti je dobro rekao
Resi prvo to sto auto ne ide, mislim da mnogo ocekujes od kraceg prenosa..YUgisa ::13/53 ima smisla kad ide dobro auto da se stavlja, kad ne ide bas nesto, onda samo ces postici da za iste obrtaje ide manjom brzinom. Mozda ce eto imati malo smisla da po gradu moze komotnije da se vozi 50 u cetvrtoj, sto je obicno teze sa 17/64, barem u smislu toga da je bilo kakvo ubrzanje sporo zbog niskih obrtaja. Definitivno treba da resis problem oko motora da ide kako treba, pa eventualno onda da propratis sa 13/53Ima s vremena na vreme u oglasima kao sto kaze Petar, samo su cene sarolike pa se ne treba zaleteti odmah.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3770
Datum upisa : 29.04.2015
Ja sam nov prenos platio 100e, mislim da je to prosecna cena 

Verovatno cu uzeti, ako ne stavim na auto bar cu imati da nemoram da jurim kad mi zatreba. Auto ne vuče lepo od prvog dana kad je sklopljen a urađena je komplet generalka i stvarno ne znam sto nece da idedimmu ::Kupis to i odneses kod nekoga da ti napakuje. Ne treba ti nista vise ako je to-to sa slike i za 80e komplet. Problem je sto kada otvoris menjac dodjes do onoga kada vec skidas i otvaras menjac valjda ces i da pregledas sve, a sigurno ima tu nesto da se osvezi/zameni. Ne skida se menjac cesto..dzonimus ::Ma nebih ja sam radio, ili bi odneo kod nekoga ili bi doveo drugara mehaničara da pomogne nešto. Samo ne znam da li mi samo ovaj konusno tanjirasti zupčanik ili još nešto da bih prepraviojunior45 ::Dobra volja i znanje da rasturis i sastavis menjac
Pa meni je malo poveća cena nego što sam očekivao, ali sam u principu da se teže nalazi..
Izvinite, zaboravio sam
Cena je veoma povoljna ako je to zaista novo. Meni su trazili od 150-350e za 13/53 5 brzina menjac i to jos da dodjem po njega pa sam skidam prenos, pakujem ga ili sta god. Prenose sam imao u ponudi najjeftiniji 40e i ono sto sam najvise dobijao od 100-140e za 13/53 prenos samo. Tako da 80e uopste nije puno. Videces koliko ce te izaci da platis nekome da ti skine menjac dole i kada krenes da menjas zupcanike ili viljuske.
YUgisa ti je dobro rekaoResi prvo to sto auto ne ide, mislim da mnogo ocekujes od kraceg prenosa..YUgisa ::13/53 ima smisla kad ide dobro auto da se stavlja, kad ne ide bas nesto, onda samo ces postici da za iste obrtaje ide manjom brzinom. Mozda ce eto imati malo smisla da po gradu moze komotnije da se vozi 50 u cetvrtoj, sto je obicno teze sa 17/64, barem u smislu toga da je bilo kakvo ubrzanje sporo zbog niskih obrtaja. Definitivno treba da resis problem oko motora da ide kako treba, pa eventualno onda da propratis sa 13/53Ima s vremena na vreme u oglasima kao sto kaze Petar, samo su cene sarolike pa se ne treba zaleteti odmah.
Zastava Forum :: Mehanika :: Menjac
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|