Problem sa strujom
5 posters
Strana 1 od 1
Problem sa strujom
E ovako drugari, treba mi stručno mišljenje, ali konkretno mislim da mi je alternator zviznuo. Jutros sam krenuo na posao, auto upalio iz prve sve okej, i primetio sam da mi je od kuće do posla sijala crvena lampica na tabli za akumulator. Parkirao sam auto otišao u firmu, i posle posla nisam mogao da upalim. Prilikom okretanja ključa samo škljocne nešto i ništa više. To mi se desilo i malopre, krenuo sam iz grada kući, isto mi je sijala lampica i do kuće mi je bukvalno izvukao struju. Slabo osvetljenje i kad sam stigao kući nisam opet mogao da upalim auto. Znači to je danas počelo da mi se dešava. Mislim da je alternator dotrajao, ali ipak mi treba stručno mišljenje, možda i zbog hladnoće, ne znam. A prethodnih dana kada sam kretao od kuće na posao ili negde, sija mi lampica akumulatora u početku, dam jači gas i ona se ugasi i sve bude okej. Nadam se sam opisao problem kako valja, i nadam se brzim savetima i pomoći. Hvala unapred
tomileeeks- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 28
Datum upisa : 15.01.2020
Re: Problem sa strujom
Mozda je samo kais popusten,proveri prvo to,ako nije to onda je los alternator..proveri punjenje
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Važi druže, samo mi pojasni kako da proverim punjenje? Ne razumem te baš😁
Najverovatnije regler zeza,ali ako je aku los on moze da ti sredi i nov regler a i alternator.
Treba ti instrument sa pijace bar 500 din da vidis kad radi da ima bar 13.8V do 14.3
Ako uzmes drugi aku za koga kazu da je dobar pa upalis masinu i ako ne gori lampica ....
Sa instrumentom izmeris napon ujutru pa ako ima 12.2 ili manje taj aku je za zamenu.
Treba ti instrument sa pijace bar 500 din da vidis kad radi da ima bar 13.8V do 14.3
Ako uzmes drugi aku za koga kazu da je dobar pa upalis masinu i ako ne gori lampica ....
Sa instrumentom izmeris napon ujutru pa ako ima 12.2 ili manje taj aku je za zamenu.
MilosL- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 237
Datum upisa : 08.01.2018
Cini mi se da imam instrument negde u kuci, taman cu sutra proveriti, svakako sam stavio aku da mi se puni preko noci, sto je sigurno, sigurno je
Društvo opet mi se desio problem juče ujutru, upravo sam izmerio voltažu na aku dok auto radi, uglavnom kreće se od 13.3 do 13.4V. Neki saveti šta dalje?
Ako se akumulator nije ispraznio, onda je lose punjenje tako da treba remontovati alternator. Sta je tacno kvar kod njega, videce se kad se rastavi.
Ili los sppj negde u instalaciji
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ja kad okrenem ključ(kontakt), sijaju lampice , sve okej, kao da ima struje, međutim kad okrenem ključ da upalim auto škljocne nešto i izgubi na trenutak struju i opet dođe, ali ne mogu da upalim auto
Po losem naponu kao da je crkla jedna dioda, ali da si probao sa drugim dobrim aku...
MilosL- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 237
Datum upisa : 08.01.2018
Probaj dopuniti akumulator punjacem, i izmeri unimerom punjenej akumulatora...ako je to sve ok, onda proveri da li neki potrosac vuce struju kada auto ne radi.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
@ZAC sa skroz punim aku, tako mi i meri 13.3 13.4V, a što se tiče nekih drugih potrošača, jel mi možeš pojasniti kako da proverim to?😁
Similar topics
» problem sa strujom
» Problem sa strujom +
» Problem sa strujom na Yugu
» Problem sa strujom,Z101...
» Problem sa 45-icom :/
» Problem sa strujom +
» Problem sa strujom na Yugu
» Problem sa strujom,Z101...