KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...

2 posters

Ići dole

KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Empty KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...

Počalji od putopisac Sre 06 Mar 2019, 22:22

Samo da zapljunem temu i bacim murata u razmišljane Njanjanjanja  ...

Mada nije meni za njega jer on razmišlja o vlajni a ja nekako moram da ubijem vreme do 4 slobodna uskršnja dana. Čekamo ko zapeta puška, i ja i IN.

Da završim traktorski putopis pa žvrljam odje ... Cheers  ...

putopisac
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 280
Godina : 55
Datum upisa : 31.03.2018

Nazad na vrh Ići dole

KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Empty Re: KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...

Počalji od putopisac Sub 09 Mar 2019, 23:08

Ko je KIKA ?

KIKA je ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3477
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3475
...
Ko je EKIPA ?

EKIPA su oni yugosaurusi iza crvenog zmaja.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3458
...
Inspiraciju za ovaj putopis dobi tokom čitanja muratovog teksta o kostolcu a onda sve to poveza sa HE djerdap i djerdapskom klisurom.

Toliko za početak, ima materijala za jedan muški putopis Sofer Sofer Sofer ...

putopisac
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Empty Re: KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...

Počalji od Sultan Ned 10 Mar 2019, 08:36

Tacno tako.
Putopisac me je bacio u razmisljanje,iskreno,u nekom drugom pravcu. Ja sam mislio da je KIKA neko zensko celjade,neka davno neprezaljena simpatija iz vremena srednje skole ili gimnazije tu negde krajem sedamdesetih kad su pocele da se pletu pletenice i kikice,i da se nose kratke suknjice i oni haljetci na dve trake okacene o ramena a privezane u masnu,lako se skidaju sa jednim stereo potezom istovremenim a haljetak sam spada....
Naughty  Naughty  Love
A i kada su momci zaista bili momci,u kosuljama sa sirokim kragnama,i u pantalonama zvoncarama,pa bele carape,lakovane ogledalo cipele,frizure a la Travolta,a ponasanje Zan Pol Belmond,pored naravno Ficko Abarth...
Naughty  Naughty  ili u to vreme vec neke ozbiljnije makine...neka Alpina...ili prvi Yugic ako se vec usetalo u rane osamdesete....pa tu je vec disko muzika,preporod jedne citave mlafe generacije,slobode razmisljanja...
...pa da su se nekako zivotni putevi ukrstili,i da se desio neki nenadani piknik i tako dalje....
...kad ono,surlas,mamut...eeeee gresnih li misli u mene...

Do Kostolca je i Viminacijum (rimsko ime za Kostolac) ,citava rimska naseobina ili izgleda vila nekog bitnog Rimljanina,ocuvano...ali nikad poseceno...
placko  jer za 4 meseca provedena u Kostolcu,bar sto se mog bitisanja tamo tice,sefovi nisu nasli za shodno da odvoje po dan u jednoj nedelji i da nas po grupama po na primer 10oricu posalju na "kulturno uzdizanje"...

I sad , osiromasen, jedino sam vezan za putopise,srecom,Putopisac ih napravi u 3D tehnologiji,ko da si tamo na licinom mestu...

Mene iskreno cudi sto jos toga nisu pronasli,jer je ovo podneblje bas u centru centra i svega,raskrsnica svakojakih seoba,i zivotinjskog carstva a i ovog ljudskog...

No lagano,da mi (makar 3D virtuelno) , pregledamo sto za sada postoji,pa cemo dalje...
A i KIKA je reklo bi se ,jako vazna,kada je u pitanju bio opstanak nase vrste...dobro se zna da to gde mamuta nije bilo,nije bilo ni ljudi....do duse,bizoni su podpomogli,i masli se kao fina zamena...dok nisu dosli beli potomci losih manira koji su odavno izgubili svaku bliskost sa prirodom koja ih okruzuje...

Balkan nije geografski pojam vec mentalni pravac u psihologiji
Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7089
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od putopisac Uto 12 Mar 2019, 20:55

Smesno da puknes od Smesno da puknes od Smesno da puknes od  ... pa ko je spominjao kikice, haljinice i gaćice koje spadaju u jednom stereo potezu Da puknes od smeha Da puknes od smeha Da puknes od smeha  ...

Matori perverznjaku, ovo je sajt za umno i intelektualno edukovanje širokih narodnih masa iz zemlje i inostranstva a ne red tube na kom si navikao da visiš po ceo dan Laughing Laughing Laughing ...

Sve ostalo si dobro napisao.

Kada si spomenuo kostolac, setim se nikih priča od pre nekih 20+ godina pa tako i dobi ideju za ovaj putopis.

Sa kolegom krenu na višednevno pecanje, mene to ič ne zanima al ajde da probam. Neki njegov rodjak je imao vikendicu na dunavu, u djerdapskoj klisuri. Snimim ja u njoj neke ćupove, sekire, koplja ... neke kljove ali mi to beše mnogo veliko da bi bile od slona.

I tako počne priča sa njim, radio je na izgradnji djerdapa i svega onoga što ide uz to. Spominjao je i kostolac ali ne znam kojim povodom jer me to tad nije zanimalo.

Da skratim priču, sve to je pronašao tokom arbajtovanja po dunavu i okolini. A dosta toga biće na slidžama koje slede.

Djerdapska klisura je opevana u mnogim mitovima, kažu i da je panonsko more isteklo kroz nju a onda nastalo ovo podneblje na kom mi YUGOsaurusi sad obitavamo.

Tog jutra svanu idealan letnji dan, dušu dao za Sofer Sofer Sofer  ... Džabe sve to kad je promaja u džepu Thumb Down  ...
Navatam nekako moju babu da mi bude sponzor tog dana i skupa krenusmo Sofer  ....

Samo što smo izašli iz grada ja dajem desni migavac i pravac šumica. Ona se obradovala kako će sad tu da bude rupice boce ali moša Laughing  ...
Ja ogladneo, vadim neki bajat sendvič a onda uživancija. Naravno, uživam samo ja jer ona već pizdi kako se zajebala i pošla samnom Laughing  ... Zna šta je čeka ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3452
...
Obzirom da je napunila oba rezervoara do vrha, ja je predložim da se vrati kući ako joj nije po volji. Ostalo nije za javnost  Laughing  ...

Posle doručka mora da padne kafica. Kibicujem ja neko mesto za meraklijsko gustiranje kafice a onda vučem ručnu.
Njen komentar je bio da li možemo bar 10 km da predjemo u cugu i bez pauze  Laughing  ...

Znate vi mene, mora svugde da se stane i zapiša teritorija.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3453
...
Popismo mi kaficu a onda ga ja sjuri nekih 50ak km bez pauze. Bravo za ja  Naughty  ...

Stižemo u svilajnac. Prva stajanka od nekoliko planiranih za taj dan.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3457
...
Ulaznica je bila 500 din po osobi a po završetku posete možete da iznajmite bicikl koji je uračunat u cenu i pedalirate po gradu.
Parking je bio oko 100 dindži.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3458
...
Kako zakoračite u prirodnjački centar, tako budete impresionirani onim što vidite. A tako nešto niste imali priliku da vidite bilo gde. I meni je ovo bio prvi put jer ovako nešto nema nigde u regionu.

Sve figure su u prirodnoj veličini i tek onda shvatite koliko smo mi kao čoveci, pardon ljudi, minorni u prirodi.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3463
...
Krećemo od početka, naravno. I saznajemo kako je nastao muratosapiens  Laughing ...
Jeste smešno ali je ujedno tužno i istinito. Čovek je nastao od majmuna ali je najgore to što su tokom evolucije pojedinci i dalje ostali majmuni.
Zato smo tu gde jesmo, umesto da grabimo u budućnost mi se stalno okrećemo i gledamo u prošlost.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3465
...
Zanimljiv skelet a još zanimljiviji teks koji ga prati.
Nekada je bila mala glava a telo ko u lava, Danas je što manje mm u gaćama, to više konja ispod haube.
Takvima ni evolucija neće pomoći.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3478
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3467
...
Penjemo se na galeriju a onda sve to možete da vidite iz druge perspektive. Ima brdo slika ali ovo je samo mali deo, vredi videti pa se provozajte do tamo a onda natenane razgledajte.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3480
...
Na galeriji nas dočekuje KIKA. Ovo je pravi skelet i u prirodnoj veličini. Čuva se u posebnim uslovima a takav je režim u celom centru.
Odredjena temperatura, vlažnost i sve što prati takve uslove.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3477chase bank near me open on sunday
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3475
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3484
...
Izlazimo na terasu da vidimo šta nas čeka u dvorištu a onda nas dočekuje ovaj prizor.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3479
...
Trčimo napolje ko mala deca da vidimo šta se to tamo krije kad ono ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3485
...
Ovo je sigurno bio kremenkov pas čuvar ali je iako beba sigurno imao više snage nego freza od ovog našeg muratosapiensa Laughing  ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3486citibank branch locations near me now
...
Čukundeda od foke, nema šta drugo da bude.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3487
...
A komarci ko rode Laughing  ... ma šta ko rode, jeli rode za doručak Wave  ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3488
...
Ovo je izgleda bio glavni baja u selu. Nema većeg od njega.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3492
...
Bili tu još neki gušteri, nemam pojam koji su ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3494
...
Udri vole ... Zvao ga na ferku al nije imao mooda da krene prvi ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3495
...
Još jedan big dino ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3496
...
Ovde mi baba upala u kadar al mora da vam objasnim maketu.

Vulkan ... kada se udje u njega onda je i pojašnjeno kako nastaje i šta je šta u kojoj fazi.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3489
...
Planeta zemlja, takodje presek i sve detaljno objašnjeno. Jesmo učili u školi ali ovako slikovito lakše ulazi u glavu.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3491
...
Meteori i razni predmeti koji su padali na zemlju.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3470
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3490fallout vault tec experiments
...
Centar je za svaku preporuku i treba ga obići. Ovo nije mesto gde se dovode mala deca koja će da trče po travi i vuku makete za nos i uši.
Ovo je mesto za velike dečake, devojčice i sve one koji žele da vide i nauče nešto novo.

Solidno se mi zadržasmo tu, zaboleše i noge.

Sedamo u kafić u okviru parka a ja snimam crvenog zmaja. Zmaj drži sve pod kontrolom, ni jedan od ovih jugosaurusa nije smeo da mu pridje.
Mogu samo da mu pljunu pod auspuh ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3501
...
Pogled iz kafića je takodje veličanstven, imate utisak kao da se šetaju pored vas.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3502
...
I tako brate murate, nadam se da sam ti bar malo olakšao tu bolničku idilu. Imaćeš ti koju pametnu sigurno da dodaš i svojim komentarom ulepšaš moj putopis kao uvek do sada.

Mislio sam da ovde stavim tačku jer sam u najavi spomenuo samo KIKU i EKIPU ali obzirom da je situacija takva kakva je, tvoj će brat sutra uveče da nastavi piskaranje i olakša ti muke bar malo.

U svakom slučaju bilo je još interesantnih dogodovština tog dana.

Daklem, u svilajncu smo posle posete prirodnjačkom centru polizali po jednog kaprija a onda gasss u patosss i u susret novim doživljajima Sofer  ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3505
...
...
... Cheers  ...

putopisac
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Uto 12 Mar 2019, 21:54

Zahvaljujem od sveg srca!
Naravno da mi je putopis znacajno obogatio i prekratio dan..

Pa,jes,sta ces,matori preverzveznjak ,sta reci,samo neke gresne misli u mene...
Da znas da me je kao i uvek,putopis odusevio i zaintrigirao.
Inace mi je u planu da isposecujem sva ona mesta na kojima nisam bio,a trebao sam.
Jedno od mesta je bas i Prirodnjacki centar Svilajnac.
Imamo kolegu prijatelja planinara bas iz Svilajnca,gdin Mile...on nam je vrlo slikovito,ne bas ovoliko,opisao sta sve propustamo i da bi zaista bilo lepo da posetimo ovaj Centar.
Svetski je uradjen,gde inace moze da se vidi flora i fauna iz tih prastarih dana mlade nade planete? Mislim da se taj centar kotira kao jedan od jacih na teritoriji Balkana.
Mocan utisak ostavljaju,iako su modeli i makete,ti skeleti nekadasnjih vladara,i njihove makete u prirodnoj velicini.

Evolucija je ,cini se,organizme razvijala prilicno precizno,tacno onako kako je najoptimalnije za njihovo prezivljavanje. I sve je vrlo povezano:
-zna se da je mozak prilicno veliki potrosac energije. Kod biljojeda postoji problem...Iz biljaka se energija jako tesko izdvaja,a da bi se izdvojila dovoljna kolicina,organi koji to preradjuju i konvertuju,moraju biti veliki. Da bi se oni napajali,sve ostalo,mora isto biti veliko. Da bi se opstalo u svetu ogromnih mesozdera,moras biti masivan... Mozak je tu taman onoliki da sve to diriguje i da upravlja...
Mesozderi su u daleko povoljnijoj poziciji,mnogo lakse konvertuju iz masti ,energiju,a proteine direktno ugradjuju u muskulaturu. Takodje,da bi uopste mogli da savladaju ogroman plen,tu mora biti i podrska inteligentnog aparatusa...
Sory za mali off...

U prilog uspesnom putovanju ide i vedar lep dan,taman kao porucen.
Tako treba,iskoristiti svaki raspoloziv trenutak za sebe.
I to po meni uopste nije sebicnost...
Ljudi su postali suvise staticni ,cini mi se, i nekako,sve cime bi mogli da obogate i duh i telo,kao da nesvesno zaobilaze,uvuku se u Cocoon i ne izlaze iz trase pos'o/kuca/pos'o,i kao u tockicu samo vrte isto...

Nadam se da "nisam mnogo namrvio po bioskopu".
Zeljno ocekujem narednu epizodu ...

Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od putopisac Uto 12 Mar 2019, 22:50

Ti si sad u takvoj poziciji da imaš dozvolu da pljuckaš semenke i suncokret po bioskopskoj dvorani ThumsUp ...

Vedar i lep dan je preduslov za ovakva skitarenja, bez toga ništa.
Ovo je moj izduvni ventil, da mi nije toga odavno bih prolupao. Ludo vreme a ljudi još ludji.

Sve je postalo pozeraj i pederaj, bar ti pamtiš neka druga vremena kada se normalno živelo.

Jel ti ovo poznato ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Jadran-magistrala-2006-119
...
Danas ti baško polje, baške vode i taj kraj izgleda ovako.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Jadran-magistrala-2006-111
...
Mada, nije to danas nego 2006e  Laughing  ... To mi godište palo pod tastaturu  Laughing ...

Ovde si nekada učio da plivaš, ali o tome drugi put.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Jadran-magistrala-2006-130
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Jadran-magistrala-2006-127
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Jadran-magistrala-2006-118

putopisac
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Uto 12 Mar 2019, 23:39

Iskreno,najvise se secam poteza Promajna-Decije selo-Basko polje-Baske vode-Brela...
Bio sam bas te godine kada je izgorela suma od Makarske do Brela...
Mozda sam negde i pisao po forumu da se ne obnavljam.
Sve su to sada vise kao slajdovi u glavi,ali se kampa secam tako,da bih i sada mogao da nacrtam manje vise relativno dobru mapu,a proslo je bezmalo 30 godina...
Tamo sam prohodao,ucio da plivam,da igram sah,da se verem po drvecu,zavlacim pod prikolicu,da se igram raznih igara ,a najvise "Limun i Pomorandze" gde je manje vise pola kampa bio teren za tu igru...
Baba slala dedu da me pronadje i izvuce iz nekog budzaka. I kad me dovede nako musavog,samo kaze:
" Tooomooo,vidi kakav nam je unuk,idi ga operi i umij pa da se rucha"...
A za rucak,fasirane snicle i blitva sa krompirom...pa Coca Cola...hladna...imali smo frizider na struju...
Naughty  Naughty  e bajo moj...
Prepodne se bivalo na plazi,oko 14 h se rucalo,pa se do 17 h dremalo u skrovitoj tendi ili prikolici...dok sunce malo ne umine...vec se tada pricalo o ozon rupama isl. Deda nabaci plastikaner televizorke i krene da resava ukrstene reci,zastane u sred slova R,zaspi...odspava 2h,probudi se ,i nastavi zapoceto slovo kao i ostatak ukrstaljke...
Bezbrizno vreme,kamp pun sitne dece,svi puni onih metalnih autica,tu su se vrsile i razmene...ko je imao Spaceka,Bubu,Dijanu,Forda Eskorta Mk.1....taj je bio car...
Machbox,Majorette,HotWheels,....
Ja sam imao neke Porshe modele,Volvoe,Nissan Datsuna,Wranglera,Tojotu dzip, ....
Imali smo cak i TV,mali ruski crnobeli Junost...
Tad su se prvi put pojavile gumene bombone kao flasice Coca-Cole,Riba s povrcem,Lovacka pasteta,Ljutika u tegli....

Exxxx,da imam neki vremeplov...
Cak i onaj veliki pozar,Inferno,kroz kojega smo mislili proci,do kampa,mocnim u to vreme Renaultom 16...
I ta vatrena stihija mi se cini lepsa i pitomija nego ovo loodo vreme...

Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od putopisac Sre 13 Mar 2019, 21:00

Exxxx,da imam neki vremeplov...
Cak i onaj veliki pozar,Inferno,kroz kojega smo mislili proci,do kampa,mocnim u to vreme Renaultom 16...
I ta vatrena stihija mi se cini lepsa i pitomija nego ovo loodo vreme.

Kako si ovo carski rekao, čak si i mene matirao.

U tri reči si opisao sva sranja koja su nas strefila u protekle tri decenije.

I ja mislim isto kao i ti ... ehhhh da ima neki vremeplov ....
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Detinjstvo
...
Dalje nas je put vodio sve do manastira Manasija ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3507
...
Suvozačica dobija voljno dok se zmaj manekeniše.  Jbg, zna se koje starešina vozila ... mada čitao sam u nekim temama kako su pojedinci pitali žene u kojoj boji da kupe kola  i koje felne da stave ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3509
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3513find closest gas station to my current location
...
Parkiram izlazim ovo ono kad eto već graja oko mene.
Navikao sam ja na sve to, tako je uvek gde god se crveni zmaj pojavi. Za prave ljubitelje uvek imam vremena i spreman sam da odgovorim na svako njihovo pitanje mada često i pomoslim kako bi bilo bolje da vozim mk7 jer bih tada bio skroz neprimetan.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3517
...
Obilazak manastira ... nisam vernik ali volim tišinu koja caruje na ovakvim mestima.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3518
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3519
...
Osoblje ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3521
...
U predhodnom postu je bio čas iz biologije a sada je iz istorije  ... Jbg, svi moji postovi su poučni pa tako i ovaj  Laughing  Laughing  Laughing
Bila neka grupa sa vodičem pa sam pustio uvo ... a sad se qrčim znanjem   Laughing  ...
Na postavljeno pitanje zašto su na manastirima vrata uglavnom uzana i mala, većina je uglavnom ćutala mada je bilo i raznoraznih komentara. Ispravan odgovor je da je to zbog turaka tj da bi bili onemogućeni da tokom svojih krvavih pohoda ulaze sa konjima u manastire i tamo skrnave njihovu unutrašnjost.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3524
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3526
...
Upekla zvezda samo tako, već je blizu 40. podeoku.
Neko pritisne dugmence na klimatroniku i sve mu je potaman ... a sirotinja kako se snadje.Munem ga u prvu, prebacim u kvatro of road a moje 13ice kopaju za sve pare.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3530most popular baby names 1972
...
Padoše lonice ispod kolena same ... trk u vodu oma ... a potok žubori žubori žuboriiii ... Dobro, nije kao na Nikiana beaches ali je za sirotinju i ovo premija ....
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3537
...
Tuširanje pranje presvlačenje a naposletku mazanje kopertonom da mi kvarcovanje ne bi preselo.
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3539
...
Iz off roada ga prebacujem na pozer mod a onda zmaj asfaltom jedri dalje ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3541
...
I tako brate murate, šta dalje da ti velim kad i sam znaš da ti brz oporavak želim.

Lepo spavaj slatko sanjaj ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Vlazna

putopisac
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sultan Pet 15 Mar 2019, 13:32

Naughty
Prelep kraj ,khm...svrsetak putopisa... Laughing
Nekako mi je upotpunio vece i olaksalo noc! Mudro mudro...

Hvala puno na lepim recima. I na odlicnim paralelama koje su se provukle. Upravo je tacno da smo prosli Inferno ovi poslednjih 5-6 vekova,a zadnje tri decenije se i svi secamo,interaktivno smo ucestvovali u svim tim previranjima i teskim vremenima. Svako je to doziveo na svij nacin ali sam gotovo siguran da je na sve nas ostavilo dubok utisak.

Red Dragon je bio i ostao,uvek je i uvek ce i biti pozer,kakav Mk.7...i klimomati...to se sve na kraju rasklimata...
A najlepse pozira pored jednog od mnogobrojnih potoka i recica sto prolaze "cris-cros" kroz nasu lepu zemlju. Pomalo me podseca na reku Kamenicu sto prolazi pokraj moga sela,sve se nizu brzaci,mirna voda i virovi. Prohladna voda,taman za letnjih vrucina pravi drug,a u brzaku privezane dve gajbice,jedna piva za odrasle i jedna sa onim rebrastim flasicama BIP oranzade,exotica....od 250 ml...
Naughty Love
Nasi manastiri su stvarno prelepi,prave oaze mira,tisine prirode,pribranosti duha,i blagostanja tela...
Kazu,kod nas su vrata na manastirima mala zbog turaka...jer naseg coveka nema sta da teras da se klanja ili ostaje nem pred velicinama,srbin je prkosan,ili hoce ili nece sam. U zapadnom svetu radjene su katedrale,ogromne,preogromne,grandiozne,raskosne da svojom velicinom u svakom pogledu zbune i zaneme svakoga koji dodje pridje i udje...

Kod Rusa,posto su ko mi Srbi,svoj narod,i kod njih su vrata manastira i crkava mala, usecena ili uzidana u debele zidove kao kakvi tunelcici,ali ne iz straha od konjanika,vec da bi se svak' ko ulazi poklonio pred verom i bogom ...hteo-nehteo.

Sta da kazem,biologija i istorija se fino nadopunjuju,a geografija je u svakoj fotografiji u tvojim putopisima,sve si pokrio...

Pozdrav iz vile GeH ,nastojacu da budem aktivan izmedju seta ispitivanja za koje sam vezan...

Sultan
Sultan
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od putopisac Pet 15 Mar 2019, 23:16

I šta kažeš, nije ti se dopao svršetak predhodnog posta Laughing  ...

OK ... pošto si rekao da mi je geografija jača strana, evo ti jedna sa tom tematikom pa uživaj u pogledu Laughing  ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Kamen-tuki
....
E jes bio merak u onim brzacima, rashladili smo se na keca  ...
Jedrimo dalje, crveni zmaj samo pliva po onim krivinama i puteljcima pa tako i dodjosmo do narednog pit stopa.

PARK MINIJATURA je jedinstvena turistička ponuda ovoga kraja a i cele Srbije. Sastoji se od verne postavke srednjevekovnih srpskih manastira i starih srpskih kuća. Ima ih preko 100 ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3543
...
Parkiranje u hladu ... meni je svejedno gde ali gledam ove novokomponovane kako se biju za mesto jer će im se u suprotnom istopiti ona PVC krila i haube na suncu ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3544
...
Ulazimo a ono tamo ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3548
...
Deo postavke manastira ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3552
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3554
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3558
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3559nearest bp gas
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3561
...
Stare srpske kuće ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3556
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3555
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3557
...
Bife RED DRAGON u okviru parka ..nije klasično etno selo ali je u tom fazonu.
Cene studentske a merak maximalan ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3564
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3566
...
Ovuda smo se vozili ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3568santander near me
...
A tamo idemo ... ka šumici i nekim krivudavim putićima ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3545
...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Fotografija3570
...
Toliko za večeras pa se sutra vozimo dalje Sofer  ...

Nego brate murate reci ti nama kakva je klopa u stacionaru.

Ako si gladan ovo ono i krče ti creva slobodno kaži. Da skupimo kintu i pošaljemo ti jednu picu ... znaš ono, jedna mješana vruća sa dostavom Jebe  ...
KIKA i ekipa iz doba YUGOsaurusa ...  Picatcf bank hours near me

putopisac
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu