Pišti prednji desni točak
3 posters
Strana 1 od 1
Pišti prednji desni točak
Jugo 55 1988.g. Prednji desni točak pišti samo pri malim brzinama tj. čak i kada ručno malo mrdnete auto. Pišti a ne škripi tj ne zvuči kao metal o metal već kao guma o metal. Digli smo auto, skinuli točak, čak i razmontirali klešta kočnice i okretali disk i dalje isto pišti - dakle nema veze sa samim točkom ili kočnicom.
Čak se i tako oslobođen nešto teže okreće nego levi (vozačev) točak.
Inače smo na tom "pištućem" točku pre nekih 7-8kkm menjali ležaj, ali koga god iskusnijeg pitam i čuje taj zvuk kaže da nije ležaj niti homokimetički zglob. Zagledali smo sve i spolja ne vdimo ništa da se dodiruje (manžetna, creva...) sve deluje ok spolja.
Šta može biti razlog?
Čak se i tako oslobođen nešto teže okreće nego levi (vozačev) točak.
Inače smo na tom "pištućem" točku pre nekih 7-8kkm menjali ležaj, ali koga god iskusnijeg pitam i čuje taj zvuk kaže da nije ležaj niti homokimetički zglob. Zagledali smo sve i spolja ne vdimo ništa da se dodiruje (manžetna, creva...) sve deluje ok spolja.
Šta može biti razlog?
blackb- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 177
Datum upisa : 26.01.2013
Re: Pišti prednji desni točak
Naprskaj wd40 sa unutrasnje strane glavcine izmedju homokinetickog i lezaja, imao sam takav slucaj.
Isto moze manzetna da kaci u amortizer, a moze isti zvuk da pravi i semering na manzetni do menjaca.
Isto moze manzetna da kaci u amortizer, a moze isti zvuk da pravi i semering na manzetni do menjaca.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Probaću sutra prvo sa WD-om. Što se tiče semeringa na menjaču mislim da nije on jer se zvuk čuje baš iz sklopa točka - disk, glavčina, zglob. Ali videćemo.
blackb- OHV 843ccm 34ks
Isprskao sam WD-om iza homokinetičkog ka točku kao na slici (donja strelica). Ima prostora između kugle homokinetičkog i glavčine taman za slamčicu od WD-a. Čini mi se da manje pišti ali i dalje pišti. Imam neke čudne tragove na manžetni homokinetičkog (gornja strelica na slici) ali apsolutno ništa ne dodiruje manžetnu.
(Ima neki problem sa slikama - hoće samo thumbnail da okači i link ka gif-u)
Bitno je da se točak ne zagreva
(Ima neki problem sa slikama - hoće samo thumbnail da okači i link ka gif-u)
Bitno je da se točak ne zagreva
blackb- OHV 843ccm 34ks
Meni ne otvara sliku nikako
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7304
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Tu se dodiruju nabori manzetne kad tocak skrece, to je ok.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu