Curi gorivo na dihtungu poklopca
5 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Karburatori
Strana 1 od 1
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Re: Curi gorivo na dihtungu poklopca
probaj plovak da prestelujes,ako je stelovan na 7mm,stavi ga na 11mm
da vidis da l ce da dize nivo i da preliva...
da vidis da l ce da dize nivo i da preliva...
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Nije zapusen, problem je sto kod ovog karburatora za razliku od Webera mnogo kanala prolazi kroz poklopac. Dovod goriva nije na poklopcu kao na Weberu nego ide kroz telo, pa u poklopac, ajnspric brizgaljka je isto na poklopcu, kao i ler kanal, vidi se ler dizna na slici.
Evo obelezio sam crvenom linijom put goriva od dovoda ka iglicastom ventilu, i tu na prelazu iz tela u poklopac gde sam obelezio zeleno pocne da natapa dihtung i onda se siri. Kao da je dihtung od loseg materijala pa upija gorivo.
Evo obelezio sam crvenom linijom put goriva od dovoda ka iglicastom ventilu, i tu na prelazu iz tela u poklopac gde sam obelezio zeleno pocne da natapa dihtung i onda se siri. Kao da je dihtung od loseg materijala pa upija gorivo.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Meni je talijanski ili spanski dihtung na poklopcu ventila pustao kroz njega,lo kvalitet bio..mozda ni taj ne drzi benzin
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Zar ne treba na takvim karbovima gde skoro svi kanali idu kroz poklopac da ima gumiran dihtung? Ja sam vidjao takve...
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
http://www.ebay.co.uk/itm/Solex-32-34-CIC-service-kit-Fiat-Ritmo-Strada-70-1300-Regata-1300-/201418745299
Takvi su dihtunzi, taj set sam dobio.
A evo i na ovom koliko vidim je takav dihtung
http://www.autobelle.it/annunci/vendo_carburatore_solex_c_32_34_cic_1_revisionato_222493.php#photoexpand
Takvi su dihtunzi, taj set sam dobio.
A evo i na ovom koliko vidim je takav dihtung
http://www.autobelle.it/annunci/vendo_carburatore_solex_c_32_34_cic_1_revisionato_222493.php#photoexpand
Danas sam nesto primetio, na prelazu kanala goriva iz tela u poklopac postoji mesingana cevcica oko koje je kao udubljenje, a rupa na dihtungu je precnika tog udubljenja, dosta veca od precnika mesingane cevcice. Nasao sam gumicu koja taman nailazi na tu cevcicu i upada u udubljenje i stavio sam je tu, pa cu videti da li se desava opet to.
Na slici sam obelezio to mesto, i vidi se razlika u precnicima, konkretno kod ovog modela sa slike nema kanala i mesingane cevcice, ali se vidi mesto o kome pricam
Na slici sam obelezio to mesto, i vidi se razlika u precnicima, konkretno kod ovog modela sa slike nema kanala i mesingane cevcice, ali se vidi mesto o kome pricam
Similar topics
» Elektricna brava poklopca gepeka
» Sajla prednje haube (poklopca motora)
» Zaptivac poklopca ventila plutani ili gumeni ???
» Curi antifriz
» curi antifriz
» Sajla prednje haube (poklopca motora)
» Zaptivac poklopca ventila plutani ili gumeni ???
» Curi antifriz
» curi antifriz
Zastava Forum :: Mehanika :: Karburatori
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|