Termodavac?
3 posters
Strana 1 od 1
Termodavac?
U poslednje vreme mi se retko pali ventilator na hladnjaku i primetio sam da kazaljka za temperaturu u satu prelazi polovinu, bliza je crvenom markeru..pa me zanima kako da proverim da li je termodavac u funkciji..u pitanju je stari tip hladnjaka (bakarni)?
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
Re: Termodavac?
termoprekidac pokrece ventilator,termodavac pokrece skazaljku.. nalazi se pored donjeg creva na hladnjaku i najlakse ga proveriti tako sto pustis auto da radi na leru i cekas da vidis kad upali ventilator..preko 3/4 ne sme da predje..i pitao sam te u onoj temi za grejanje,dal ti auto gubi antifriz?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Termodavac sluzi da da signal temperaturnoj skali na tabli a cim je ona u funkciji, znaci da je termodavac ispravan. Predpostavljam da si ti mislio na termoprekidac, on pali ventilator pri odredjenoj temperaturi rashladne tecnosti. O toj tematici vise u sledecoj temi:
https://zafc.forumsr.com/t1342-termostat-i-termo-prekidae-90c?highlight=termostat
https://zafc.forumsr.com/t1342-termostat-i-termo-prekidae-90c?highlight=termostat
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
@junior45
Nisam te bas najbolje razumeo..da li se termoprekidac ili termodavac nalazi pored donjeg creva hladnjaka?
Kod mene je problem sto on gotovo uopste ne pali ventilator..kazaljka predje cak i polovinu on ne upali ventilator..pre neki dan ga je bio upalio pa zato znam da je motor ventilatora u redu..Ne bi trebalo da trosi antifriz..a kad pipnem creva od hladnjaka toliko su vruca da se opecem..
@Milos
Hvala na temi Milose..samo me jos zanima kako da proverim termoprekidac..posto on (ne)pali ventilator..(u mom slucaju)..
Nisam te bas najbolje razumeo..da li se termoprekidac ili termodavac nalazi pored donjeg creva hladnjaka?
Kod mene je problem sto on gotovo uopste ne pali ventilator..kazaljka predje cak i polovinu on ne upali ventilator..pre neki dan ga je bio upalio pa zato znam da je motor ventilatora u redu..Ne bi trebalo da trosi antifriz..a kad pipnem creva od hladnjaka toliko su vruca da se opecem..
@Milos
Hvala na temi Milose..samo me jos zanima kako da proverim termoprekidac..posto on (ne)pali ventilator..(u mom slucaju)..
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
to sto tebi treba se nalazi tamo dole meni ventilator pali tek na 3mm posle pola,a nekome pali i kasnije,sve zavisi koji je termoprekidac..a jel si pogledao mozda kad je upalio ventilator?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Postavio sam link ka temi u kojoj je zapoceta prica o termoprekidacu. Svaka dalja rasprava o termoprekidacu u ovoj temi se brise.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|