Keder guma - Z101
+3
miljanxXx
YugoKoral55
Baggiolinho
7 posters
Strana 1 od 1
Keder guma - Z101
Pozdrav svima...
Imam problem,a to je da pri jacoj kisi ume gepek da se ne mnogo natopi vodom.Skontao sam da je sa desne strane keder guma pokidana,pa prolazi voda,kao i u nekim slucajevima kod brave gepeka.Takodje one keder gume na prozorima vozaca i suvozaca,one donje strane,su mi nekako sklepane pa ima na svakoj rupa,tj nedostaje gume nekih 10tak cm,pa me strah da mnogo velika kolicina vode ne ulazi u vrata i unistava ih.
Citajuci ovde neke topike,skontao sam da je najbolje otici vikendom na bubanj potok i kupiti na metar.pitao bih ima li negde u gradu,prodavnica sa ok cenom koja to prodaje?Trazi li se keder za stojadina ili je to nesto univerzalno?
Prvi put se bakcem oko auta,prvi mi je auto nasledjen od mojih,pa zato mozda pitam gluposti.
Takodje kakva je procedura zamene kedera,treba li na nesto obratiti paznju?Moze li se to samostalno uraditi,nije komplikovano?Ili pak da odem negde da mi to zavrse,i gde?
Hvala Vam unapred!
Imam problem,a to je da pri jacoj kisi ume gepek da se ne mnogo natopi vodom.Skontao sam da je sa desne strane keder guma pokidana,pa prolazi voda,kao i u nekim slucajevima kod brave gepeka.Takodje one keder gume na prozorima vozaca i suvozaca,one donje strane,su mi nekako sklepane pa ima na svakoj rupa,tj nedostaje gume nekih 10tak cm,pa me strah da mnogo velika kolicina vode ne ulazi u vrata i unistava ih.
Citajuci ovde neke topike,skontao sam da je najbolje otici vikendom na bubanj potok i kupiti na metar.pitao bih ima li negde u gradu,prodavnica sa ok cenom koja to prodaje?Trazi li se keder za stojadina ili je to nesto univerzalno?
Prvi put se bakcem oko auta,prvi mi je auto nasledjen od mojih,pa zato mozda pitam gluposti.
Takodje kakva je procedura zamene kedera,treba li na nesto obratiti paznju?Moze li se to samostalno uraditi,nije komplikovano?Ili pak da odem negde da mi to zavrse,i gde?
Hvala Vam unapred!
Baggiolinho- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 143
Godina : 38
Datum upisa : 16.07.2014
Re: Keder guma - Z101
Evo i slika kako to izgleda na prozorima.Zanima me moze li ulazak vode kroz ove,po meni,velike otvore da mi upropasti vrata?Moze li se guma zameniti ili ima mogucnosti da se samo nastavi da tako prezimim,pa na leto da menjam sve?Koja je procedura menjanja?
http://www.oldschool-samp.com/slike/images/img201djd.jpg
http://www.oldschool-samp.com/slike/images/img201oco.jpg
http://www.oldschool-samp.com/slike/images/img201djd.jpg
http://www.oldschool-samp.com/slike/images/img201oco.jpg
Ovako, ja sam prosle godine menjao keder na vozacevim vratima na Yugu 55 i kupio sam ga u Top Auto i kostao je 700 i nesto dinara. Ne moze da se popravi, jedino zamena. Sto se tice zamene, vrlo je jednostavna, samo svuces stari keder i naguras novi, jedini problem je sto mora malo jace da se udara da bi lepo legao, kada se postavlja novi. Sama guma kedra stoji da nazovem nosacu (sini) koju treba utaci na mesto starog. Za to je najbolje da uzmes gumeni cekic kako ne bi ostetio (pokidao) keder i da s njim polako lupas po kederu kako bi lepo legao. Isti je postupak i za keder na gepeku i prozorima.
Verovatno da mogu da se upropaste vrata kada bi veca kolicina vode ulazila cesce i zadrzavala se.
Moj savet ti je da kada postavis nove kedere obavezno ih pre prvih mrazeva, snega i leda namazes glicerinom kako se ne bi lepili za vrata i eventualno pokidali. Isto vazi i za keder na gepeku i prozorima.
Verovatno da mogu da se upropaste vrata kada bi veca kolicina vode ulazila cesce i zadrzavala se.
Moj savet ti je da kada postavis nove kedere obavezno ih pre prvih mrazeva, snega i leda namazes glicerinom kako se ne bi lepili za vrata i eventualno pokidali. Isto vazi i za keder na gepeku i prozorima.
YugoKoral55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 673
Godina : 27
Datum upisa : 24.05.2013
i zamenom tog kedera na vrata neces uspeti da spasis vrata...
moj savet ti je da premazes vrata sa unutrasnje strane zastitom i probusis jos par rupa da se voda ne zadrzava...
a i da izlepis najlon,da ne ulazi unutar vozila voda...
nema vajde od predihtovanja starih kedera,posto posle par meseci procuri...
ako hoces da se spasis vode samo novi kederi i cao zdravo...
moj savet ti je da premazes vrata sa unutrasnje strane zastitom i probusis jos par rupa da se voda ne zadrzava...
a i da izlepis najlon,da ne ulazi unutar vozila voda...
nema vajde od predihtovanja starih kedera,posto posle par meseci procuri...
ako hoces da se spasis vode samo novi kederi i cao zdravo...
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
I koliko vidim vi ne pricate o istim kederima, Covek misli na kedere koji idu oko stakla, ili ti na one gume na lajsni (kad otvorite slike videcete), ja mislim da toga nema da se kupi nigde osim po otpadima, i to da imas vise srece nego pamet da taj keder ide do kraja, jer i na NOVOM autu tu fali po koji cm gume.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Kod mene fali po 5mm, a ovde preko 5cm
Problem je sto se ti kederi skupljaju od sunca, a noviji su jako loseg kvaliteta i oni u fabrici stave normalnu duzinu ali se vremenom od sunca skupe.
Inace vrata su premazana fabricki inutra nekom crnom lepljivom zastitom i na dnu vrata postoje otvori za isticanje vode, tako da to nije problem, ne propadaju vrata od toga, od od onog sto bacaju tockovi pa prska na prag i vrata.
Problem je sto se ti kederi skupljaju od sunca, a noviji su jako loseg kvaliteta i oni u fabrici stave normalnu duzinu ali se vremenom od sunca skupe.
Inace vrata su premazana fabricki inutra nekom crnom lepljivom zastitom i na dnu vrata postoje otvori za isticanje vode, tako da to nije problem, ne propadaju vrata od toga, od od onog sto bacaju tockovi pa prska na prag i vrata.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
za te lajsne i pricam,posto ce uvek da procuri voda pored stakla...
nije tacno,ja nasao u prodavnici kad sam jurio keder soferke...
premazana su mozda pri dnu,postoje al nisu odradjeni kako treba,posto se voda zadrzava u vrata...
kako ne propadaju od toga kad ih i sa unutrasnje strane jede rdja?
nije tacno,ja nasao u prodavnici kad sam jurio keder soferke...
premazana su mozda pri dnu,postoje al nisu odradjeni kako treba,posto se voda zadrzava u vrata...
kako ne propadaju od toga kad ih i sa unutrasnje strane jede rdja?
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Problem je sto se ti otvori zapuse i onda voda ostaje u vratima, treba to ponekad da se ocisti...
Bas to, ulazi voda, prasina, blato i to se zapusi i ostaje voda, pa kad se zaledi puca boja i zastita i rdja, Ako su prohodne rupe sve izlazi dole.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ja to nisam video novo, a trazio sam, mada sam ja trazio sa sve lajsnama, nisam znao da ima gume posebno. Miljane nemoguce da u fabrici stave odgovarajucu duzinu jer na mom autu je U SALONU falilo, doduse ne ovoliko kao ovde, ali od prilike po 1 cm na zadnjim vratima, do dela sa leptirom, i napred na desnoj strani oko 1 cm, a na levoj nesto malkice par milimetara.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Nikad tu ne moze dihtovati 100%.samo da dodam da su pored otvora u kadicama vrata i zastite,ugradjivani i najloski paravani.providni ili braon boje.cetvrtast format ko od kese za djubre.obicno to majstori pocepaju bace,ali mozemo izvesti zakljucak da je unutar vrata itekako vlazno
seljak- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 50
Godina : 50
Datum upisa : 23.08.2014
Moze li mi neko objasniti kako ide montaza keder gume koja ide u dnu prozora...kupio sam ih sa otpada pa bih da ih zamenim...Negde sam nacuo da je jako zjbno njih zameniti zbog lajsne oja ih drzi...kazu da pri montazi ta lajsna se pokrivi ili sta god...bolje da pitam dok ne ujebem nesto
Similar topics
» Keder gume
» Keder zadnjeg stakla ("Soferke") - Zastava 101
» Problem oko ispustanje guma na alu felnama
» Keder zadnjeg stakla ("Soferke") - Zastava 101
» Problem oko ispustanje guma na alu felnama
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma: