Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101

+2
YUgisa
sasacv68
6 posters

Ići dole

Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Empty Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101

Počalji od sasacv68 Sub 04 Okt 2014, 22:40

Nisam uslikao bas sve od samog pocetka radova ... ali mislim da je ispalo zadovoljavajuce, pa rekoh da podelim:
Daska koju sam nabavio je bila nikakva, prelepljena dodatnim ˝tepihom˝, izbusena na vise mesta, dakle potpuno neugledna, pa resih da je osvezim.

Prvo sam skinuo dodatni tepih, a zatim i originalni (rebrasti). Tu je bilo i malo muke jer se presvlaka kidala, ali uz pomoc skalpera, uspeo sam, da dasku ogolim - do plastike, ili sta je vec materijal od koga je daska izradjena. Zatim sam vlaknatim kitom popunio sve rupe i pukotine i to, kao i ostatke starog platna poravnao grubljom smirglom. Ne treba to da bude nesto posebno glatko - samo da ne bude vecih ispupcenja. Nisam se odmah setio, da ispod vecih rupa zalepim traku, da kit ne izbija mnogo na suprotnu stranu, pa je to kod mene ispalo malo grublje, ali se svejedno ne vidi odozdo. Dasku sam odozdo ofarbao obicnim emajl lakom (za metal/drvo).

Za lepljenje sam koristio lepak NEOSTIK (otisle su mi skoro dve tube od 120ml). Odgovarajuce platno za tapaciranje sam nabavio kod drugara u mebl radnji, na njegovu preporuku, a iz racuna sam kasnije video, da se materijal zove ALOBA (potrebno je oko 0,5m duznih). Platno se relativno fino razvlaci i uteruje u coskove daske, ali se mora raditi deo po deo, a ja sam krenuo od sredine ka krajevima. Za pritiskanje i razvlacenje platna, sam koristio samo dlanove i prste.
Sa lepkom ne treba preterivati, jer se moze desiti da ˝probije˝ platno, sto ce posle biti vidljivo, ali se ipak i meni to desilo, na srecu nije bas uocljivo. Moj savet je da se lepak istisne na dasku, a zatim razmaze kartonom, saceka malo, da se prosusi i onda krene u pokrivanje i razvlacenje platna. Svakako ovo ne treba raditi po velikim vrucinama, jer se onda lepak brzo susi. Na kraju izlepiti same ivice i nakon susenja lepka iseci visak platna. Naravno, treba vam i pomoc prijatelja, bar jos jednog.

Evo kako je ispalo:
1 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2505 2 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2507 3 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 12 4 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2506 5 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2508
6 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2521 7 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2512 8 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2513 9 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2922 0 Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Img2926
sasacv68
sasacv68
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 123
Godina : 56
Datum upisa : 06.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Empty Re: Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101

Počalji od YUgisa Sub 04 Okt 2014, 22:44

Svaka cast, stvarno izgleda odlicno, kao da je original Wink

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Empty Re: Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101

Počalji od Mitke Sub 04 Okt 2014, 22:56

Super ispalo , svaka cast Cheers

A vidim i neki meredov, znaci kolega pecaros Cheers
Mitke
Mitke
SOHC 1581ccm 83ks

Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miljan Ned 05 Okt 2014, 01:24

Odlicno ispalo, kao nova Cheers
Samo nisi morao da gulis original platno, nema potrebe, a i mislim da se bolje lepi na njega, ja sam tako radio, koristio sam Henkelov Moment Universal Classic
Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Moment_universal%20krakfleber(1)

i direktno sam mazao na fabricko platno na polici, ono upije lepak pa se bolje zalepi. Tapacirao sam materijalom za oblaganje zvucnih kutija, ima ga u sivoj i crnoj boji, ja sam korisistio sivi, evo slika.

http://www.elementa.rs/proizvod/21304/materijal-za-oblaganje-zvucnih-kutija

Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 IMG_5634_resize  Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 IMG_5635_resize  Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 IMG_5636_resize  Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 IMG_5637_resize  Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 IMG_5638_resize  Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 IMG_5639_resize

Miljan
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sasacv68 Ned 05 Okt 2014, 10:15

I ovo je odlicno ispalo, svaka cast!

Staro ˝platno˝ na mojoj dasci je bilo vise kao neki etison - imalo je poprecno orebrenje - nije bilo glatko, tj. ravno. Rekao bih po slikama da je tvoja daska nesto drugacija od moje - pa je mozda i originalno platno bilo drugacije!?
Takodje ovaj materijal koji sam ja koristio je bas kao platno (nalik je na plis), odnosno dosta je tanak, pa sam predpostavio da bi se videlo orebrenje ispod njega, pa je i to razlog zbog kog sam se odlucio da ga skinem staro platno.

Opisi malo materijal koji si ti koristio, mozda je to bolji izbor i pomogne kolegama da se lakse odluce za vrstu materijala, ukoliko se upuste u tapaciranje...rekao bih po slikama da je to nesto kruci (cvrsci) materijal, jer koliko vidim nisi predhodno zatvarao ovalne rupe od zvucnika - vec samo presvukao preko?!
sasacv68
sasacv68
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Ned 05 Okt 2014, 11:11

Jel ovaj tvoj ima u crnoj boji? Wink I koja je cena?

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sasacv68 Ned 05 Okt 2014, 11:38

Meni je trebao na sivo, pa nisam ni pitao za druge boje...a evo na netu nadjoh, ima ga u celoj paleti boja, e sad sta se od toga moze naci u nasim radnjama, je pitanje, najbolje da proverite u lokalnoj radnji... cena u radnji gde sam ja pazario je 290,00 po duznom metru, a sirina materijala (rolne) je 1,5m.

Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 Mj7l37
sasacv68
sasacv68
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Ned 05 Okt 2014, 11:42

Hvala Cheers

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od miljanxXx Ned 05 Okt 2014, 12:23

vama su daske plasticne pa mozete tako da prelepite,a ja bih morao prvo da prelakiram dasku nekoliko puta da bih mogao da je pretapaciram Smile
miljanxXx
miljanxXx
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ristivoje Ned 05 Okt 2014, 12:47

I jedna i druga su ispale super,isplati se i te kako, s obzirom da je nova bila skoro 3000. Sasacv68,Miljanova je polica od yuga,to sam slucajno saznao kad sam kupio k'o novu od keca na Bubanj potoku za 200 kinti i video da ne pase kad sam dosao kuci Laughing
ristivoje
ristivoje
SOHC 1290ccm 60ks

Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miljan Ned 05 Okt 2014, 15:44

sasacv68 ::I ovo je odlicno ispalo, svaka cast!

Staro ˝platno˝ na mojoj dasci je bilo vise kao neki etison - imalo je poprecno orebrenje - nije bilo glatko, tj. ravno. Rekao bih po slikama da je tvoja daska nesto drugacija od moje - pa je mozda i originalno platno bilo drugacije!?
Takodje ovaj materijal koji sam ja koristio je bas kao platno (nalik je na plis), odnosno dosta je tanak, pa sam predpostavio da bi se videlo orebrenje ispod njega, pa je i to razlog zbog kog sam se odlucio da ga skinem staro platno.

Opisi malo materijal koji si ti koristio, mozda je to bolji izbor i pomogne kolegama da se lakse odluce za vrstu materijala, ukoliko se upuste u tapaciranje...rekao bih po slikama da je to nesto kruci (cvrsci) materijal, jer koliko vidim nisi predhodno zatvarao ovalne rupe od zvucnika - vec samo presvukao preko?!

Ovo je daska za Yuga, zato se razlikuje, inace je platno verovatno isto, ona klasicno svetlo sivo, ovakvo

Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 IMG_2077_resize  Tapaciranje (presvlacenje) zadnje daske Zastave 101 IMG_2082_resize

Ova je od 101, kao tvoja.

Ne bih rekao da je kruci materijal, vrlo je elastican i mekan, tako da se lako oblikuje i lepi, a nije bas tanak. Rupe od zvucnika nisam zatvarao zato sto sam montirao zvucnike, samo prosekao materijal, ali i da je ostalo tako odozgo se ne bi primecivalo nista bukvalno, osim kad pritisnes.

Miljan
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu