Sirena svirka kada okrecem volan
4 posters
Strana 1 od 1
Sirena svirka kada okrecem volan
Pozdrav svima,
Imam sada novi problem.
Sirena mi je radila ranije samo kada je volan bio u sredini, a cim se okrene levo ili desno nije. Skinuo sam volan i video da onaj prsten u sredini plasticni koji treba da se okrece sa volanom nije bio pravilno centriran tj. onaj klincic na volanu nije upao u rupu na prstenu i to sam namestio tj. centrirao. Od tada mi sirena radi kako god da okrenem volan, ali mi povremeno svirka kada okrenem pun krug levo ili desno i ako malo jace pritisnem volan kada motam (sto moram jer nemam servo)
Probavao sam razne kontakte da ocistim i svasta, ali i dalje isto. Jel neko mozda zna do cega je?
Imam sada novi problem.
Sirena mi je radila ranije samo kada je volan bio u sredini, a cim se okrene levo ili desno nije. Skinuo sam volan i video da onaj prsten u sredini plasticni koji treba da se okrece sa volanom nije bio pravilno centriran tj. onaj klincic na volanu nije upao u rupu na prstenu i to sam namestio tj. centrirao. Od tada mi sirena radi kako god da okrenem volan, ali mi povremeno svirka kada okrenem pun krug levo ili desno i ako malo jace pritisnem volan kada motam (sto moram jer nemam servo)
Probavao sam razne kontakte da ocistim i svasta, ali i dalje isto. Jel neko mozda zna do cega je?
Yoxa- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 38
Datum upisa : 09.01.2013
Re: Sirena svirka kada okrecem volan
mozda ti se ta zica sto dolazi do volana gore ogulila negde pa pipa masu,i zato svira..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
gore kod tog kruga sto kazes da si centrirao klincic, tu bi trebalo da ima dva kao bakarna pipka, na koje naleze volan...probaj njih malo da spustis, tj. da pritisnes ka unutra...ili pak, probaj da ih izvuces na gore...ali pazi, mnogo je to krto, lako puca...a ako pukne, mora ceo ablender da se menja...
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
Imao sam isti problem, to je sigurno zbog tih bakarnih pipaka, nisu pravilno namesteni pa kad okreces volan pipkaju gde ne treba i prave kontakt. Probaj da ih namestis ali kao sto rece Bane pazi da ih ne polomis. Ja sam moje polomio, pa sam ih lemio i nikako nisam uspeo da namestim, sirena ili je svikrala kad okrecem volan ili nije radila uopste. Onda sam kupio ceo ablender i resio problem.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Bio sam na vikendici ovaj vikend i onda sam se posvetio tome i rešio problem.
Nisam ni video vaše odgovore, ali sam došao do istog zaključka. Plus kontak je bio malo nakrivljen ka letvi volana pa kada sam vršio pritisak na volan tokom okretanja i čak i kada sam ablendovao (to sam skontao na putu do vikendice kada sam ablendovao drugim vozačima zbog policije ) se pomerao ceo ablender (raketa) prema letvi i spajao plus sa kontakta i masu na letvi.
Inače nisam baš stekao utisak da su ti kontakti toliko krti jer ih nisam baš štedeo i preživeli su. Kako god... Hvala na pomoći. Živela i živeo !
Nisam ni video vaše odgovore, ali sam došao do istog zaključka. Plus kontak je bio malo nakrivljen ka letvi volana pa kada sam vršio pritisak na volan tokom okretanja i čak i kada sam ablendovao (to sam skontao na putu do vikendice kada sam ablendovao drugim vozačima zbog policije ) se pomerao ceo ablender (raketa) prema letvi i spajao plus sa kontakta i masu na letvi.
Inače nisam baš stekao utisak da su ti kontakti toliko krti jer ih nisam baš štedeo i preživeli su. Kako god... Hvala na pomoći. Živela i živeo !
Yoxa- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 38
Datum upisa : 09.01.2013
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu