Prednji točkovi ne koče jednako.
3 posters
Strana 1 od 1
Prednji točkovi ne koče jednako.
Narode pozdrav,
evo opet imam nekakav čudan problem, radi se o tome da mi prednji točkovi ne koče jednako.
Išao sam na tehnički kad tamo ogromna razlika u kočenju prednjih točkova, zamenio prednja creva i pločice, klešta guraju klip.
Jel imao neko sličan problem ili da li neko možda zna o čemu se tu radi?
Ja nešto razmisljam da možda glavni kočioni ne odrađuje posao a to mi opet čudno jer ta dva točka dobijaju ulje sa iste tačke iz kočionog.
evo opet imam nekakav čudan problem, radi se o tome da mi prednji točkovi ne koče jednako.
Išao sam na tehnički kad tamo ogromna razlika u kočenju prednjih točkova, zamenio prednja creva i pločice, klešta guraju klip.
Jel imao neko sličan problem ili da li neko možda zna o čemu se tu radi?
Ja nešto razmisljam da možda glavni kočioni ne odrađuje posao a to mi opet čudno jer ta dva točka dobijaju ulje sa iste tačke iz kočionog.
Poslednji izmenio Nenad128 dana Čet 29 Maj 2014, 16:02, izmenjeno ukupno 1 puta
Nenad128- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 66
Datum upisa : 28.07.2012
Re: Prednji točkovi ne koče jednako.
Koji ti tocak koci pre a koji posle? da ti ne koci onaj blize gl kocionom pre, onaj drugi posle?
Štirba- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 131
Godina : 37
Datum upisa : 18.04.2014
Levi koči pre mislim da je on i bliži gl kočionom.
Tako je... Verovatno je glavni kocioni, odnosno, servo kocnica... Proverices ono vakum crevo koje ide od serva ka motoru, proveri da nije puklo, ili da je labavo ili sl
Štirba- OHV 767ccm 30ks
Evo sad sam gledao crevo i baš je labavo moraću ga dotegnuti pa dalje vršiti proveru.
Samo sam u dilemi ako je servo u pitanju onda bi imao problema sa svim točkovima,
mislim on vrši pritisak jedan jednak na gl kočioni a kočioni odrađuje ostatak posla.
Samo sam u dilemi ako je servo u pitanju onda bi imao problema sa svim točkovima,
mislim on vrši pritisak jedan jednak na gl kočioni a kočioni odrađuje ostatak posla.
Nisam siguran da servo moze da pravi neki problem, on samo pripomaze da se napravi veca sila za manji ulozen pritisak na papucicu kocnice... Da on nije ok, samo bi bilo tesko stisnuti... Mozda su istrulile one gumice na glavnom kocionom pa da si upiljci otisli u crevo na jednoj strani kocnice i onda je smanjen protok kroz jednu metalnu cev... Uostalom jer su nove kocnice nalegle sve na svoje mesto? Posto ne pise da si menjao diskove, da li su ravnati pre postavljanja novih plocica? Mozda plocice nisu dobro postavljene ili zaglavljuju na jednoj strani... Npr kod mog caleta je sve ok kocilo ali jedan disk uopste nije bio ravno potrosen, nego je imao neke riseve po njemu pa su menjani diskovi i plocice, npr da su stavljene plocice na takav disk ne bi mogao redovno da koci... Istina ovde je to bilo vidljivo, mozda kod tebe nije toliko izrazeno...
Hm,da... krenuli smo od pocetka... u pravu si YUgisa, ali bi se ipak zadrzao oko gl kocionog, sto kazes, mozda ga nesto gusi...
Štirba- OHV 767ccm 30ks
Vizuelno sve je dobro, sve lepo naleže, diskove nisam menjao deluju da su dobri.
U vožnji ne osetim nikakav problem tipa podrhtavanja ili zanošenja kola, samo na valjcima mi izbaci tu veliku razliku.
Sve sam pretresao više puta i ništa jedino mi ostao gl kočioni da je u njemu nešto začepljeno.
U vožnji ne osetim nikakav problem tipa podrhtavanja ili zanošenja kola, samo na valjcima mi izbaci tu veliku razliku.
Sve sam pretresao više puta i ništa jedino mi ostao gl kočioni da je u njemu nešto začepljeno.
Jel si menjao kocionu tecnost? Mozda imas vazduha u sistemu...
Nisam svu samo sam dosipao i luftirao sam, jedino da ispustim sve i da je zamenim.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu