Tandrkanje, cangrljanje, dim...
4 posters
Strana 1 od 1
Tandrkanje, cangrljanje, dim...
Kad sam se vracao sa posla cuo sam te neke cudne zvuke, prvo sam pomislio da se auspuh otkacio. Vozio sam normalno, nema trzanja ni gubitka snage, temperatura normalna, stigao sam do kuce i tu sam video malo dima ispod haube. Odmah sam ugasio auto i otvorio haubu, ali posto je bilo veoma malo dima vec se razisao i nisam video odakle je dosao. Posto sam juce menjao bobinu mislio sam da nije ona mozda pa sam vratio staru ali nista nije bolje. Na oko sve izgleda ok. Skinuo sam poklopac zupcastog, kais nije pukao, al posto je mnogo hladno nisam mogao da gledam da li je prezubio. Probao sam rukom da okrenem onaj gornji zupcanik preko koga ide zupcasti ali nisam mogao da ga pomerim, auto je u leru.
Sta bi moglo da bude, nadam se da nije riknuo skroz? Ulje redovno proveravam, nije ni to.
Sta bi moglo da bude, nadam se da nije riknuo skroz? Ulje redovno proveravam, nije ni to.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Re: Tandrkanje, cangrljanje, dim...
Ne mozes to da okrenes rukom, izvrni svecice, proveri kakve su boje i onda stavi kljuc na onu maticu gde je remenica zupcastog na bregastoj i tako ga vrti... Kad su uvrnute svecice onda imas kompresiju u cilindrima i to stvara otpor a i nema sanse da to vrtis rukama, u pitanju je nekoliko kilograma delova u motoru a ni lezajevi nisu bas bez otpora pa da se vrti ko tocak...
Izvukoh se...
Dodje drugar jutros, upalimo, ubija kako cangrlja, on gleda kaze otisao lager alternatora, ugasim, skinemo kais, upalim, super, nista se ne cuje. Nekako se dokotrljam do elektricara, i 45 minuta i 3000 din kasnije sve je bilo sredjeno, tako da je ispalo i ok u odnosu na to kako sam se nadao.
Dodje drugar jutros, upalimo, ubija kako cangrlja, on gleda kaze otisao lager alternatora, ugasim, skinemo kais, upalim, super, nista se ne cuje. Nekako se dokotrljam do elektricara, i 45 minuta i 3000 din kasnije sve je bilo sredjeno, tako da je ispalo i ok u odnosu na to kako sam se nadao.
3000 din za lezaj alternatora???
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Oba lezaja, kais i ruke.
kakav to majstor uzima 2000+ za ruke za 45 min
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
pa ovo dranje mušterija
denis007- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 80
Datum upisa : 19.11.2013
To je u jednom velikom auto servisu na NBGD-u... Znam da sam mogao da prodjem jeftinije, mozda i sam da ga sredim, ali mi je trebao auto odmah danas, taj servis mi je bio najblizi...
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu