Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN)

+2
YUgisa
Bokara
6 posters

Ići dole

Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN) Empty Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN)

Počalji od Bokara Ned 05 Jan 2014, 20:16

Drugari!
Za početak srećna vam nova godina i predstojeći praznici..Smile
Elem,da li je neko već skidao zadnji spojler? I ako jeste molim za savet u postupku skidanja istog...Smile
Bokara
Bokara
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 56
Datum upisa : 22.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN) Empty Re: Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN)

Počalji od YUgisa Ned 05 Jan 2014, 20:19

Skines brisac i imas tri matice, mislim da je kljuc desetka, odvrnes to sa gedorom Wink Dignes vrata gepeka i onda pogledaj unutra, naci ces te srafove Wink I to je to, barem je kod mene tako bilo Wink

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62064
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN) Empty Re: Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN)

Počalji od Bokara Ned 05 Jan 2014, 20:23

Hvala na brzom odgovoru. Gledao sam sa unutrašnje strane..ima 2 šrafa..levo i desno
A kako da otkačim treće stop svetlo?
Bokara
Bokara
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Ned 05 Jan 2014, 20:31

Imas jedan odprilike na istom mestu gde je brisac ali sa desne strane vrata... Znaci malo levo od sredine je brisac a odprilike isto tako malo u desno od sredine je isto jedan saraf. Stop svetlo ako se ja dobro secam odkacis tako sto prvo odvojis spojler od vrata i onda imas konektor tamo pa istekas Wink

Evo slika, sad sam se setio Very Happy
Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN) Abpz

Ova rupa odmah do brisaca je kuda prolaze zice Wink

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bokara Ned 05 Jan 2014, 20:34

Hvala Yugiša..Smile slika govori 100 reči! Hoću da skinem taj spojler,jer vidim da samo skuplja prašinu,lišće...a na par mesta vidim poprima klobuke korozije...Sad
Bokara
Bokara
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Ned 05 Jan 2014, 20:39

Da, jako glupo je resen, ja sam isto skinuo iz tog razloga i onda ovako ofarbao:
Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN) Sh55

I preko rupica nalepio male "flekice" od crne folije Wink

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miljan Ned 05 Jan 2014, 22:16

Stariji spojleri bez ojacanja koji se krive u delu kod brisaca pricvrsceni su sa 3 srafa, a noviji sa ojacanjem na 2 srafa (mislim da su od 2005. noviji).
Po meni je bolja opcija staviti gumu na ivicu spojlera tako da dihtuje da ne ulazi voda, a i da spojler ne guli boju, jer je standardni In bez tog spojlera jako ruzan.  Thumb Down 
Kod Yugise je mozda i lepse bez spojlera, bar meni, zato sto su branici modifikovani i nema oznaka.

Miljan
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Ned 05 Jan 2014, 22:18

Inace mali off, ali taj spojler ima funkciju Very Happy Staklo se manje prlja sa njim a ispod njega se skoro nista ne prlja karoserija dok bez njega cela zadnja povrsina bude prljava Very Happy

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Pon 06 Jan 2014, 00:24

Ja sam pod svu plastikariju na UN-u stavio po ivicama kedere, pa mi ne ulazi voda nigde...sve ispod cisto i namazano tovatnom mascu...masno.  Very Happy 

DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od charjek Pon 06 Jan 2014, 12:48

ZAC kakve si kedere stavljao pod plastike?Obican keder za vrata ili bas nesto za to...
charjek
charjek
SOHC 1116ccm 55ks

Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bokara Pon 06 Jan 2014, 16:02

Pade mi nešto na pamet! Mogu se staviti male uske lajsnice za kola (tkz..štitnici za vrata 2 komada u kutiji) ima da se kupe u svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici auto delova.
Zatim se skine spojler,i po obodu se ukroje i stave lajsnice (pre toga napraviti par rupica za drenažu,ja već imam 2 ali bi trebalo napraviti po još neku) Em nema grebanja,em..ne upada lišće i ne zadržava se voda.Smile
Bokara
Bokara
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Predrag B. Pon 06 Jan 2014, 16:06

Ima na Bubanj potoku da se kupi guma u obliku ćiriličnog slova "П" i koja nema lepak u sebi. Treba samo da se navuče na spojler i problem je rešen.

Drugi način je lepljenje Oraguard providne folije koja se koristi kao zaštita od kamenčića. To sam uradio na Floridi i Yugu In.
Predrag B.
Predrag B.
SOHC 1498ccm 85ks

Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu