Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN)
+2
YUgisa
Bokara
6 posters
Strana 1 od 1
Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN)
Drugari!
Za početak srećna vam nova godina i predstojeći praznici..
Elem,da li je neko već skidao zadnji spojler? I ako jeste molim za savet u postupku skidanja istog...
Za početak srećna vam nova godina i predstojeći praznici..
Elem,da li je neko već skidao zadnji spojler? I ako jeste molim za savet u postupku skidanja istog...
Bokara- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 56
Datum upisa : 22.06.2010
Re: Skidanje zadnjeg spojlera na trećim vratima (Yugo IN)
Skines brisac i imas tri matice, mislim da je kljuc desetka, odvrnes to sa gedorom Dignes vrata gepeka i onda pogledaj unutra, naci ces te srafove I to je to, barem je kod mene tako bilo
Hvala na brzom odgovoru. Gledao sam sa unutrašnje strane..ima 2 šrafa..levo i desno
A kako da otkačim treće stop svetlo?
A kako da otkačim treće stop svetlo?
Bokara- OHV 767ccm 30ks
Imas jedan odprilike na istom mestu gde je brisac ali sa desne strane vrata... Znaci malo levo od sredine je brisac a odprilike isto tako malo u desno od sredine je isto jedan saraf. Stop svetlo ako se ja dobro secam odkacis tako sto prvo odvojis spojler od vrata i onda imas konektor tamo pa istekas
Evo slika, sad sam se setio
Ova rupa odmah do brisaca je kuda prolaze zice
Evo slika, sad sam se setio
Ova rupa odmah do brisaca je kuda prolaze zice
Hvala Yugiša.. slika govori 100 reči! Hoću da skinem taj spojler,jer vidim da samo skuplja prašinu,lišće...a na par mesta vidim poprima klobuke korozije...
Bokara- OHV 767ccm 30ks
Stariji spojleri bez ojacanja koji se krive u delu kod brisaca pricvrsceni su sa 3 srafa, a noviji sa ojacanjem na 2 srafa (mislim da su od 2005. noviji).
Po meni je bolja opcija staviti gumu na ivicu spojlera tako da dihtuje da ne ulazi voda, a i da spojler ne guli boju, jer je standardni In bez tog spojlera jako ruzan.
Kod Yugise je mozda i lepse bez spojlera, bar meni, zato sto su branici modifikovani i nema oznaka.
Po meni je bolja opcija staviti gumu na ivicu spojlera tako da dihtuje da ne ulazi voda, a i da spojler ne guli boju, jer je standardni In bez tog spojlera jako ruzan.
Kod Yugise je mozda i lepse bez spojlera, bar meni, zato sto su branici modifikovani i nema oznaka.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Inace mali off, ali taj spojler ima funkciju Staklo se manje prlja sa njim a ispod njega se skoro nista ne prlja karoserija dok bez njega cela zadnja povrsina bude prljava
Ja sam pod svu plastikariju na UN-u stavio po ivicama kedere, pa mi ne ulazi voda nigde...sve ispod cisto i namazano tovatnom mascu...masno.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
ZAC kakve si kedere stavljao pod plastike?Obican keder za vrata ili bas nesto za to...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Pade mi nešto na pamet! Mogu se staviti male uske lajsnice za kola (tkz..štitnici za vrata 2 komada u kutiji) ima da se kupe u svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici auto delova.
Zatim se skine spojler,i po obodu se ukroje i stave lajsnice (pre toga napraviti par rupica za drenažu,ja već imam 2 ali bi trebalo napraviti po još neku) Em nema grebanja,em..ne upada lišće i ne zadržava se voda.
Zatim se skine spojler,i po obodu se ukroje i stave lajsnice (pre toga napraviti par rupica za drenažu,ja već imam 2 ali bi trebalo napraviti po još neku) Em nema grebanja,em..ne upada lišće i ne zadržava se voda.
Bokara- OHV 767ccm 30ks
Ima na Bubanj potoku da se kupi guma u obliku ćiriličnog slova "П" i koja nema lepak u sebi. Treba samo da se navuče na spojler i problem je rešen.
Drugi način je lepljenje Oraguard providne folije koja se koristi kao zaštita od kamenčića. To sam uradio na Floridi i Yugu In.
Drugi način je lepljenje Oraguard providne folije koja se koristi kao zaštita od kamenčića. To sam uradio na Floridi i Yugu In.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Similar topics
» Zamena glavcine zadnjeg tocka Yugo
» Skidanje zgloba na yugo 55
» Skidanje cajgera Yugo
» Motor zadnjeg brisaca Yugo
» Yugo Problem kod zadnjeg mosta
» Skidanje zgloba na yugo 55
» Skidanje cajgera Yugo