crevo od bombine do karburatora
3 posters
Strana 1 od 1
crevo od bombine do karburatora
Primetio sam da mi je ovo crevo pokidano, ali nema promena u radu motora .
Koja je njegova funkcija?
Koja je njegova funkcija?
cika_politicar- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Godina : 31
Datum upisa : 04.08.2013
Re: crevo od bombine do karburatora
Kakve veze ima karburator za bombinom, da li si mozda mislio izmedju razvodnika paljenja i karburatora, to jest vakuma
vatreni 45- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 119
Datum upisa : 22.12.2012
Da, moja greska, ne razumem se bas u izraze.
cika_politicar- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 04.08.2013
A funkcija mu je valjda da drzi vakum izmedju raz.paljnja i karburatora, sa tim vakumom trebalobi manje da trosi,neka me neko ispravi ako gresim.
vatreni 45- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 119
Datum upisa : 22.12.2012
Da...kako rastu okretaji motora povećava se vakum/podtlak u karburatoru...taj vakum preko toga crijeva i vakumskog korektora na razvodniku paljenja pomjera paljenje u ranije.
Nije neophodno, motor će ti ok raditi i bez toga jer u razvodniku imaš osim vakumskog korektora i centrifugalni korektor, koji vrši istu stvar. Vakumski je kao neka nadopuna centrifugalnom. Na kraju krajeva, stari razvodnici uopće nisu imali taj vakum.
A što se potrošnje tiče, ja mislim da on vrlo malo utječe na potrošnju. Ali ipak ako imaš crijeva i ako ti karburator nije zapušen bilo bi dobro da ga spojiš...čisto da sve bude fabrički.
Nije neophodno, motor će ti ok raditi i bez toga jer u razvodniku imaš osim vakumskog korektora i centrifugalni korektor, koji vrši istu stvar. Vakumski je kao neka nadopuna centrifugalnom. Na kraju krajeva, stari razvodnici uopće nisu imali taj vakum.
A što se potrošnje tiče, ja mislim da on vrlo malo utječe na potrošnju. Ali ipak ako imaš crijeva i ako ti karburator nije zapušen bilo bi dobro da ga spojiš...čisto da sve bude fabrički.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Datum upisa : 13.10.2012
Similar topics
» Crevo usisa
» Duva crevo
» Gde kupiti gornje crevo?
» Problem oko karburatora
» Crevo od vodene pumpe ka termostatu
» Duva crevo
» Gde kupiti gornje crevo?