Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora
+2
hcore1
YUgisa
6 posters
Strana 1 od 1
Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora
Zdravo,
u pitanju je Zastava 128. Kao što naslov kaže, polovi su slučajno zamjenjeni pri pokretanju vozila. Od tada neće da vergla. Provjerio sam osigurače i svi su ok.
Što je moglo još da strada? (znam da je odgovor mnogo toga, ali bih da znam što je najlogičnije da prvo provjerim)
u pitanju je Zastava 128. Kao što naslov kaže, polovi su slučajno zamjenjeni pri pokretanju vozila. Od tada neće da vergla. Provjerio sam osigurače i svi su ok.
Što je moglo još da strada? (znam da je odgovor mnogo toga, ali bih da znam što je najlogičnije da prvo provjerim)
savo.l- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 3
Datum upisa : 07.05.2013
Re: Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora
Pa treba proveriti akumulator (napuniti jer koliko ja znam on se isprazni kad se plus poveze na masu), anlaser i ja bih proverio alternator jos da li puni. Mada nisam neki strucnjak za struju, ali odatle bih krenuo
Ako svetle lampice kad das kontakt,ako ne vergla i ako su osiguraci ispravni,proveri automat alnasera.Pa ako je to ispravno,proveri sam altenator.A ako vergla,i nece da upali,proveri komutator(ako je elektronsko paljenje),i bobinu.Meni se dogodilo kada sam slucajno zbog neke brzine promenio kleme na akomulatoru,da je verglao,ali naravno nece da upali Tada mi je otisla bobina,i komutator.Nadam se da sam nekako pomogao.Srecno u resavanju problema,i sto pre da se vozis Pozdrav
hcore1- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 151
Godina : 36
Datum upisa : 07.02.2013
Koliko se sjećam nisu se palile lampice kad dam kontakt. Ne vergla uopšte. Provjeriću sve što ste naveli čim budem u prilici, pa javljam kako se odvija stvar...
Hvala na odgovorima!
Hvala na odgovorima!
savo.l- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 3
Datum upisa : 07.05.2013
Ti si kratkospojio dva akumulatora, moguće da si ga spržio.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
moj komsija jednom nesto cackao oko alnasera a nije otkacio klemu sa akumulatora I klucem kratkospoji plus sa alnasera I karoseriju I od tad nema struje I nije verglao, rasturio odmah alnaser ali on je bio ok, elem , sto bi nemci rekli kurtzschlush je doveo do toga da na minus klemi izmedju zice I kleme nema kontakta pa sam cekicem malo izpresovao olovo oko zice I dobio je kontakt, tako da ti savetujem da podjes od pocetka tj akumulatora I klema, svaki spoj prodrmaj pa onda dalje
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 111
Datum upisa : 10.12.2012
Drugar je kontra prespojio kablovima Yugo i Pezo 307 i nista se nije desilo, zavarnicilo samo, radili su oba najnormalnije.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Similar topics
» Kablovi od alternatora
» Cemu sluze ovi kablovi
» Punjac akumulatora
» punjac akumulatora
» Kablovi za BiXenon svetla sa relejem H4
» Cemu sluze ovi kablovi
» Punjac akumulatora
» punjac akumulatora