Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora

+2
hcore1
YUgisa
6 posters

Ići dole

Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora Empty Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora

Počalji od savo.l Sre 08 Maj 2013, 00:30

Zdravo,
u pitanju je Zastava 128. Kao što naslov kaže, polovi su slučajno zamjenjeni pri pokretanju vozila. Od tada neće da vergla. Provjerio sam osigurače i svi su ok.
Što je moglo još da strada? (znam da je odgovor mnogo toga, ali bih da znam što je najlogičnije da prvo provjerim)

savo.l
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 3
Datum upisa : 07.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora Empty Re: Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora

Počalji od YUgisa Sre 08 Maj 2013, 08:50

Pa treba proveriti akumulator (napuniti jer koliko ja znam on se isprazni kad se plus poveze na masu), anlaser i ja bih proverio alternator jos da li puni. Mada nisam neki strucnjak za struju, ali odatle bih krenuo Wink

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62063
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora Empty Re: Pogrešno spojeni kablovi pri paljenju pomoću drugog akumulatora

Počalji od hcore1 Sre 08 Maj 2013, 13:15

Ako svetle lampice kad das kontakt,ako ne vergla i ako su osiguraci ispravni,proveri automat alnasera.Pa ako je to ispravno,proveri sam altenator.A ako vergla,i nece da upali,proveri komutator(ako je elektronsko paljenje),i bobinu.Meni se dogodilo kada sam slucajno zbog neke brzine promenio kleme na akomulatoru,da je verglao,ali naravno nece da upali Smile Tada mi je otisla bobina,i komutator.Nadam se da sam nekako pomogao.Srecno u resavanju problema,i sto pre da se vozis Smile Pozdrav

hcore1
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 151
Godina : 36
Datum upisa : 07.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od savo.l Sre 08 Maj 2013, 14:13

Koliko se sjećam nisu se palile lampice kad dam kontakt. Ne vergla uopšte. Provjeriću sve što ste naveli čim budem u prilici, pa javljam kako se odvija stvar...

Hvala na odgovorima! Smile

savo.l
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 3
Datum upisa : 07.05.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YugoM55 Sre 08 Maj 2013, 14:14

Ti si kratkospojio dva akumulatora, moguće da si ga spržio.
YugoM55
YugoM55
OHV 1295ccm 61ks

Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mmarkoo Sre 08 Maj 2013, 14:45

moj komsija jednom nesto cackao oko alnasera a nije otkacio klemu sa akumulatora I klucem kratkospoji plus sa alnasera I karoseriju I od tad nema struje I nije verglao, rasturio odmah alnaser ali on je bio ok, elem , sto bi nemci rekli kurtzschlush je doveo do toga da na minus klemi izmedju zice I kleme nema kontakta pa sam cekicem malo izpresovao olovo oko zice I dobio je kontakt, tako da ti savetujem da podjes od pocetka tj akumulatora I klema, svaki spoj prodrmaj pa onda dalje

mmarkoo
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 111
Datum upisa : 10.12.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miljan Sre 08 Maj 2013, 14:53

Drugar je kontra prespojio kablovima Yugo i Pezo 307 i nista se nije desilo, zavarnicilo samo, radili su oba najnormalnije.

Miljan
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu