Yugo se "guši"
+6
Zuty
DonPablo
teslaboj
Crazy128
dreka89
Saša Liman
10 posters
Strana 1 od 1
Yugo se "guši"
Podrav ljudi
Evo mene opet.
Kolega jutros imao problem na svojoj mašini.Sličan kao moj auto,Yugo 55,ima pogon na gas,elektronsko paljenje.
Krenuo jutros i odmah primetio da mu auto ima znatan gubitak snage,juče sve bilo ok.Kako je prešao par kilometara počeo da se guši i da se prilikom davanja većeg gasa auto gasi.Upali ga,na leru više manje radi normalno,kako ga ubaci u brzinu i pokuša da pođe,doda mu gas lagano auto se počinje gušiti i ugasi se.
Šta da preduzmem da stvar rešim?Mislim da bi problem trebao biti kod karburatora ali nisam siguran baš.
Pozdrav iz NS
I hvala unapred
Evo mene opet.
Kolega jutros imao problem na svojoj mašini.Sličan kao moj auto,Yugo 55,ima pogon na gas,elektronsko paljenje.
Krenuo jutros i odmah primetio da mu auto ima znatan gubitak snage,juče sve bilo ok.Kako je prešao par kilometara počeo da se guši i da se prilikom davanja većeg gasa auto gasi.Upali ga,na leru više manje radi normalno,kako ga ubaci u brzinu i pokuša da pođe,doda mu gas lagano auto se počinje gušiti i ugasi se.
Šta da preduzmem da stvar rešim?Mislim da bi problem trebao biti kod karburatora ali nisam siguran baš.
Pozdrav iz NS
I hvala unapred
Saša Liman- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 37
Datum upisa : 19.07.2011
Re: Yugo se "guši"
Negde vuce fals vazduh. Neka pogleda creva na karburatoru i neka prekontrolise rasprasivac za plin
dreka89- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 112
Godina : 35
Datum upisa : 16.11.2012
Mozda je problem nazad kod plovka, nekad gumica se oroni i zapusi cevcicu i kad pritisak opadne on se ugusi i ugasi. Ali na prvo mesto nek proveri plinski ventil, tj prvo filterce nek promeni
Proveri diznu na karburatoru
dreka89- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 112
Datum upisa : 16.11.2012
Pozdrav
Uspeli smo da ga pokrenemo.Dizna je zezala i kada je očišćena auto je proradio više manje ok.Sledi mu servis plinskog uređaja jer je više njih čačkalo pa mislim da će biti ok.
Javljam šta sam uradio.
HVALA svima !
Uspeli smo da ga pokrenemo.Dizna je zezala i kada je očišćena auto je proradio više manje ok.Sledi mu servis plinskog uređaja jer je više njih čačkalo pa mislim da će biti ok.
Javljam šta sam uradio.
HVALA svima !
E da
Uvezi mog plina.Imam lovato,onaj mislim naj jednostavniji na Yugu.Zadovoljan sam sa njim ali me zanima štelovanje ler gasa i protoka.Uopšte nešto o održavanju.
Nisam baš naj bolje pogledao na forumu ali verovatno ima ta tema.
Hvala
Uvezi mog plina.Imam lovato,onaj mislim naj jednostavniji na Yugu.Zadovoljan sam sa njim ali me zanima štelovanje ler gasa i protoka.Uopšte nešto o održavanju.
Nisam baš naj bolje pogledao na forumu ali verovatno ima ta tema.
Hvala
I mene je zezala pre diznica, glupost, a auto se ponasao uzasno
samo ociscena i resen problem.
meni je BRC plin i ler gas se steluje na tockicu jednom-ventilu, koji ide valjda od karba pa tamo negde A steluje se kada je ugrejan auto
Ali ne znam da li je isto na lovato uredjaju..
samo ociscena i resen problem.
meni je BRC plin i ler gas se steluje na tockicu jednom-ventilu, koji ide valjda od karba pa tamo negde A steluje se kada je ugrejan auto
Ali ne znam da li je isto na lovato uredjaju..
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Datum upisa : 07.10.2012
Takodje problem
Yugo koral 1.1 '03.god ima zavolijev gas ugradjen 2011.godine.
Auto je kod mene vec pola godine i na plin pali iz prve ali problem je u tome sto ako nedajem gas auto se gasi dok god se motor nezagreje minutu dve,pocinje da se trese upali se lampica od akumulatora i ugasi se. Na benzin tesko pali cak se desavalo da u toku voznje kada prebacim sa plina na benzin auto stane i nema sansi da upalim dok god neprebacim opet na plin. Da dodam samo da sam skoro stavio nov akumulator od 45a. Ponavljam na plin lepo pali i lepo se vozi,auto lepo ide i dobro vuce ali samo dok se malo motor zagreje a do tada se gasi i trese se kao traktor
Molim za pomoc i unapred hvala
Yugo koral 1.1 '03.god ima zavolijev gas ugradjen 2011.godine.
Auto je kod mene vec pola godine i na plin pali iz prve ali problem je u tome sto ako nedajem gas auto se gasi dok god se motor nezagreje minutu dve,pocinje da se trese upali se lampica od akumulatora i ugasi se. Na benzin tesko pali cak se desavalo da u toku voznje kada prebacim sa plina na benzin auto stane i nema sansi da upalim dok god neprebacim opet na plin. Da dodam samo da sam skoro stavio nov akumulator od 45a. Ponavljam na plin lepo pali i lepo se vozi,auto lepo ide i dobro vuce ali samo dok se malo motor zagreje a do tada se gasi i trese se kao traktor
Molim za pomoc i unapred hvala
DonPablo- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 47
Godina : 43
Datum upisa : 08.04.2013
Za to tresenje kao traktor objasni bolje malo, ne radi li na 3 cilindra ili kako?, al ja msm da je to posledica zato sto je hladan i muci se da radi pod veoma nizak ler i ugasi se na kraju(nista strasno). A ovo sto kad je hladan hoce da se ugasi pod ler to ti je sasvim normalno, msm barem kod mene i jos vecinu sto sam vidjao, cim se malo zagreje minut dva jer radi pod ler normalno? , moj savet ti je da kad ga upalis povuces sasvim malcice sauh (i on ce tad imati malo veci gas, dovoljno da se ne ugasi) i posle ga nakon par minuta spustis(ja sve tako radim) , jedino to. Ako pa povecas ler gas, posle ce biti veci ler kad se zagreje....
A za benzin sto nece da prebaci, to ti je najverovatnije pumpa goriva ili otisla ili nzm sta vec, nece da povuce gorivo(a i ako povuce nekad i upali, karburator i dizne su nakupili prasinu i zato na benzinu niti dobro pali niti hoce da ide, posto ga slabo vozis na benz i zaprlja se).. Posto gde sam ja vidjao vecina plinadzija onaj ventil za zatvaranje benzina stavlja ispred pumpe(posto im tu lakse) i ti kad prebacis na plin i vozis, pumpa radi na suvo i ode membrana,. Vidi gde ti je taj ventil za benzin sto prekida ako je ispred pumpe, kupi creva i sprovedi da je izmedju pumpe i karburatora, ja sam to izmenio odmah drugi dan cim mi je majstor ugradio plin....
A za benzin sto nece da prebaci, to ti je najverovatnije pumpa goriva ili otisla ili nzm sta vec, nece da povuce gorivo(a i ako povuce nekad i upali, karburator i dizne su nakupili prasinu i zato na benzinu niti dobro pali niti hoce da ide, posto ga slabo vozis na benz i zaprlja se).. Posto gde sam ja vidjao vecina plinadzija onaj ventil za zatvaranje benzina stavlja ispred pumpe(posto im tu lakse) i ti kad prebacis na plin i vozis, pumpa radi na suvo i ode membrana,. Vidi gde ti je taj ventil za benzin sto prekida ako je ispred pumpe, kupi creva i sprovedi da je izmedju pumpe i karburatora, ja sam to izmenio odmah drugi dan cim mi je majstor ugradio plin....
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
posle dve tri minute radi normalno pod lerom.. probacu da ocistim karb i dizne onda
DonPablo- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 47
Godina : 43
Datum upisa : 08.04.2013
Koje dizne...? Ciscenjem karburatora i dizni ces samo poboljsati da ti radi na benzin, dok za plin uopste ne zavisi, plin ide direktno....
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
verovatno losije radi na plin zato sto je zavijen plin,pa je siromasna smesa..i onda mu je tesko dok se ne zagreje..a sto nece da radi na benzin,to moze da se resi sa razvodnikom,tj da pumpa non stop radi i cirkulise gorivo a da bude sto krace crevo od ventila za benzin i da sto pre nagura gorivo u karb..posto ako pumpa gura na prazno zato nece da upali kad prebacis sa plina na benzin
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
ljudi danas sam imao problem sa moim yugicem krenem do grad auto u trecu jedva ide i stuca i tako sam vozio da grada u 1 i 2 brzinu posto u 3 stuca a u ostale se gasi , stignem do grada sanem na parking pogledam svecice masne masne samo tako skoknem do radnje kupim nove champion OE N9YC svecice stavim auto upali iz prve i grize asvalt bolje nego pre sad me zanima sta se desilo pa su svecice zamastile , i da da na pomenem hteo sam da uzmem ceo kit za reparaciju jednogrlog karba znaci sve dizne dihtunge i sve ostalo da li bi to poboljsalo rad automobila ?
P.S ako je tema na pogresno mesto neka je admini prebace , i da moj jugic nije okusio plin ikad .
P.S ako je tema na pogresno mesto neka je admini prebace , i da moj jugic nije okusio plin ikad .
-YUGO_55-- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 898
Godina : 26
Datum upisa : 03.07.2012
svecice mogu da se zamaste od ulja...
a ulje u cilindar moze da prodje na par mesta,pored klipa i cilindra(ako su lose karike) i pored ventila i gumice ventila(ako su lose gumice)...
a ulje u cilindar moze da prodje na par mesta,pored klipa i cilindra(ako su lose karike) i pored ventila i gumice ventila(ako su lose gumice)...
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Svecice se zamaste i kada su neispravne, pa ne pale smesu u svakom taktu, tada dolazi do prezasicenja gorivom (presisa auto) u cilindru pa izgledaju masno i crne su boje... kod tebe je verovatno bio taj slucaj, posto sa novim radi dobro.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
to se meni jednom desilo pre generalne kad sam na 40c vozio 120 do zr non stop..izgorele 2 svecice
znaci bile lose svecice , a ja sam misleo da nije do karba .
proveri ti i nove posle 100km,ako ih opet masti onda je crklo nesto
Upravu je Junior, tako uradi...provera posle nekog vremena.
naravno brate a dali bi auto bolje vukio kad bih zamenio sve dizne i sve sto ide na karb znaci ceo kit za rearaciju i da zamenim kako bi iso ? sobzirom da je ovo ipm karburator ?
Mozda da a mozda ne....meni je poceo da ide tek kada sam zamenio ceo karb, posto je sam odlivak bio los. Dizne su bile ok...
E ovako da javljam se sa velikim osmehom na licu evo kako izgledaju svecice posle predjenih 300 kmh za par nedelja sa novim Champion 0E N9YC svecicama
Ukoliko me pamet ne vara ovako izgledaju svecice kad je sve uredu , a da napomenem da sam malo pomerio paljenje da trosi manje i bolje ide , ali teze pali zagrejan i karburator prestelovao .
Ukoliko me pamet ne vara ovako izgledaju svecice kad je sve uredu , a da napomenem da sam malo pomerio paljenje da trosi manje i bolje ide , ali teze pali zagrejan i karburator prestelovao .
A na benzin li vozis ti?
EDIT: sad sam procitao da vozis na benzin samo...
EDIT: sad sam procitao da vozis na benzin samo...
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
Similar topics
» Da li menjac za za Yugo Koral 65 odgovara na Yugo Floridu?
» Zamena motora i menjaca iz yugo 55 u yugo 45 ???
» Predstavljanje
» Zamena motora i menjaca iz yugo 55 u yugo 45 ???
» Predstavljanje
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu