Problem sa rucicom prozora
+8
NikolaBoss
Crazy128
-YUGO_55-
Louisss
YugoM55
kalasnjikov
ZAC
nikola94
12 posters
Strana 1 od 1
Problem sa rucicom prozora
Imam problem a to je da mi levi prozor-vozacev ne radi.Obrcem rucku ali nista nemoze da se ni spusta ni podiza,dok na mesto suvozaca radi ali skripi ? da li nesto tu mora da se podmaze ili je problem u mehanizmu...nzm ?
nikola94- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 52
Datum upisa : 26.11.2012
Re: Problem sa rucicom prozora
Mehanizam...odnosno pojeo se zubcanik, ali posto je mehanizam zapertlovan najbolje resenje je zamena..... mozes podmazati uljem, tov. mast ne mozes nagurati pored osovine.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
sta trebam da kupim ceo mehanizam za oba prozora ? od cega se sve sastoji taj mehanizam ?ZAC ::Mehanizam...odnosno pojeo se zubcanik, ali posto je mehanizam zapertlovan najbolje resenje je zamena..... mozes podmazati uljem, tov. mast ne mozes nagurati pored osovine.
nikola94- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 52
Datum upisa : 26.11.2012
Od sajle koja ide kroz "cev". Nov podizac kosta oko 900-1100, kupovao sam pre par meseci, pa znam.
Sad ce mi to biti u visku, pa imam na prodaju ako ti treba.
Sad ce mi to biti u visku, pa imam na prodaju ako ti treba.
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
nikola94 ::sta trebam da kupim ceo mehanizam za oba prozora ? od cega se sve sastoji taj mehanizam ?ZAC ::Mehanizam...odnosno pojeo se zubcanik, ali posto je mehanizam zapertlovan najbolje resenje je zamena..... mozes podmazati uljem, tov. mast ne mozes nagurati pored osovine.
Ne moraš oba...
Taj vozačev ti se pojeo i njega moraš promijeniti, a suvozačev možeš podmazati uljem ili WD40 ili sa oboje.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Ja sam kod mene razbusio te nitne na mehanizmu, otvorio ga, video da zubi ne dohvataju dovoljno spiralu i podbacio jedan tanak eksercic koji je priblizio spiralu zupcaniku, zasrafio mehanizam i vec 2 godine radi bez problema. Samo treba podmazati spiralu uljem i odmah lakse ide.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 281
Godina : 58
Datum upisa : 29.01.2012
@Louisss brate daj kratko upustvo kako si to uradio i ja imam problem sa vozacevim mehanizmom vrtim na oba smera i kao da zubci ne dohvataju spiralu , a ne daje mi se 1400din hehhe
-YUGO_55-- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 898
Godina : 26
Datum upisa : 03.07.2012
Novo je novo.
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
slazem se ali imam jos bitnije stvari od te , pa reko ako moge da prodje u DIY varijantu
Sad ne mogu da se setim kako je bilo, jedino da vidim sutra po danu i da slikam, ali nista komplikovano. Ako uspes da otvoris mehanizam samo ubaci neku zicu od 2mm izmedju oklopa spirale i kucista mehanizma da pritisne spiralu prema zupcaniku i zasrafi malim srafcicima koji nece da dodiruju gde ne treba.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
Ok brate , bio bih ti mnogo zahvalan kad pi slikao sve , stavio na frum i ukratko objasnio
slike nisu bas kvalitetne ali se vidi (nadam se) sta je i kako uradjeno.
Zatvoren mehanizam:
Otvoren mehanizam sa podbacenim eksercicem:
Trebalo je da radi do prve prilike za zamenu celog mehanizma ali baksuz radi jos uvek!
Zatvoren mehanizam:
Otvoren mehanizam sa podbacenim eksercicem:
Trebalo je da radi do prve prilike za zamenu celog mehanizma ali baksuz radi jos uvek!
Louisss- OHV 843ccm 34ks
Bravo majsore inace samo da te pitamo jos kako da otvorim mehanizam . Inace svaka cast kako si se setio , pa vecina DIY varijanti radi duze od fabrickog
eeeeee kad bi sad mogo da se setim de mi je star podizac pa da ga napravim
@Louisss mogao bi sa ovim slikama napraviti temu u DIY posto vjerujem dosta ima problema sa ovim
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
Samo da spremim telefon jer mi danas zakazale baterije pa sam slikao telefonom. A treba i drugi neispravan mehanizam da nadjem!
Louisss- OHV 843ccm 34ks
Posto sam primetio da mi leva rucica za dizanje prozora u poslednje vreme teze ide,interesuje me da li je pametno nesto podmazati ili cu samo pogorsati stvari?ps.ako valja da se podmaze sta da podmazem?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Normalno da treba podmazati, a uljem podmazujes spiralu koja ide kroz prosecenu cev i podize i spusta staklo. e sad ne znam da li se podmazuju i klizne povrsine koje usmeravaju staklo (one dve sa strane) glicerinom.
Louisss- OHV 843ccm 34ks
e i to mene zanima,znaci zamenio sam mehanizam ispravnim,podmazao sve lepo ali recimo kad udje neko zensko mora pomocu dve ruke da otvori/zatvori prozor...da li je potrebno i ako jeste,cime da podmazem te klizne povrsine ? recimo kad je kisa onda je malo lakse da se otvori prozor ali kad je sunce dosta je teze
marex- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 87
Godina : 30
Datum upisa : 06.01.2014
Mozda nije dobro staklo centrirano a mozes i da podmazes klizne povrsine, najbolje silikonskim sprejem namenjenim bas za to
- Broj poruka : 7302
Datum upisa : 07.10.2013
ne znam,skidao sam i oprao sam,ocistio sam ali je isto,moracu da probam sa tim sprejem
marex- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 87
Datum upisa : 06.01.2014
Podmazi samo keder, mada ako imas ST, kod njih sam primetio da obicno onaj keder dole sto ide jako pritiska staklo i tu se stvara otpor a tu bas ne moze da se podmazuje jer ce da mrlja staklo...
» Problem sa rucicom menjaca
» Kako sam resio problem sa sauh rucicom :D
» Povezivanje elektricnih prozora
» Ugradnja elektronsih podizaca prozora u 101
» Kako sam resio problem sa sauh rucicom :D
» Povezivanje elektricnih prozora
» Ugradnja elektronsih podizaca prozora u 101
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|