Signal zaboravljenog svetla

+2
Avram '90
Pedja
6 posters

Ići dole

Signal zaboravljenog svetla Empty Signal zaboravljenog svetla

Počalji od Pedja Pon 17 Nov 2008, 02:30

Za one koji zele da naprave uredjaj koj ce im zvucno signalizirati da su zaboravili da ugase svetla, evo jednostavnog resenja.

http://mojaradionica.com/Zaboravljeno%20svetlo.htm
Pedja
Pedja
SOHC 1116ccm EFI 63ks

Broj poruka : 1850
Godina : 35
Datum upisa : 05.03.2008

https://zafc.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avram '90 Pon 06 Sep 2010, 17:21

Da dodam na Pedjin link,ja sam to povezao dosta drugacije i dosta lakse,odmah kod kutije sa osiguracima,proturite zice sa zujalice, +ili- na osigurac od kontakta i +ili- na osigurac od farova i pocne pa pisti odmah po iskljucivanju motora odnosno kontakta! Kod mene to savrseno funkcionise!
Avram '90
Avram '90
SOHC 1372ccm 72ks

Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Signal zaboravljenog svetla Empty Re: Signal zaboravljenog svetla

Počalji od CyberianIce Pon 06 Sep 2010, 23:37

Avram 90' ::Da dodam na Pedjin link,ja sam to povezao dosta drugacije i dosta lakse,odmah kod kutije sa osiguracima,proturite zice sa zujalice, +ili- na osigurac od kontakta i +ili- na osigurac od farova i pocne pa pisti odmah po iskljucivanju motora odnosno kontakta! Kod mene to savrseno funkcionise!

+ili- nije svejedno jer su ove piezo zujalice najcesce poluprovodnicke (bar ove koje ja imam) i nece svirati ako okrenes +ili-, moras tacno da okrenes kako treba. A to kod tebe funkcionise ali nije dobro jer ti masu prima preko razlike potencijala kada skines kontakt preko ostatka instalacijske grane (kroz sve potrosace) pa time tu nemas ni stabilan napon +12V, osim toga neprakticno je jer svira sve vreme a ne samo kada su vrata otvorena. Ovo sto je na linku predlozeno ne moze biti prostije i radi upravo svoj posao - svira kada ostavis upaljena svetla/poziciju i otvoris vrata.

Znaci tebi zujalica mora da svira i kada oces svesno da ostavis auto pod pozicijom? Kako izlazis na kraj sa tim?
CyberianIce
CyberianIce
OHV 903ccm 45ks

Broj poruka : 433
Godina : 39
Datum upisa : 05.08.2010

http://www.hackthissite.org/user/view/CyberianIce

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avram '90 Uto 07 Sep 2010, 14:02

CyberianIce ::
Avram 90' ::Da dodam na Pedjin link,ja sam to povezao dosta drugacije i dosta lakse,odmah kod kutije sa osiguracima,proturite zice sa zujalice, +ili- na osigurac od kontakta i +ili- na osigurac od farova i pocne pa pisti odmah po iskljucivanju motora odnosno kontakta! Kod mene to savrseno funkcionise!

+ili- nije svejedno jer su ove piezo zujalice najcesce poluprovodnicke (bar ove koje ja imam) i nece svirati ako okrenes +ili-, moras tacno da okrenes kako treba. A to kod tebe funkcionise ali nije dobro jer ti masu prima preko razlike potencijala kada skines kontakt preko ostatka instalacijske grane (kroz sve potrosace) pa time tu nemas ni stabilan napon +12V, osim toga neprakticno je jer svira sve vreme a ne samo kada su vrata otvorena. Ovo sto je na linku predlozeno ne moze biti prostije i radi upravo svoj posao - svira kada ostavis upaljena svetla/poziciju i otvoris vrata.

Znaci tebi zujalica mora da svira i kada oces svesno da ostavis auto pod pozicijom? Kako izlazis na kraj sa tim?

Ma jok bre samo kad ostanu kratka ili duga svetla upaljena,kad poziciju upalis ne svira,a ovo za +ili- sam ja rekao jer ne znam kako sam ja stavio na koji osigurac,probas pa vidis kako svira! Kod mene to radi extra,cim ugasis,a ostanu kratka svetla svira,kad spustis na ugaseno ili poziciju ne svira! Mozda ima razlike ko pravi uredjaj! Cheers
Avram '90
Avram '90
SOHC 1372ccm 72ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Uto 07 Sep 2010, 15:04

Momci, nema potrebe da citirate poruku koju komentarisete i koja je odmah iznad vase Wink

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od darko.su84 Uto 07 Sep 2010, 18:48

Covek je hteo da kaze da tebi to stalno zuji kad ugasis auto i ostanu ti svetla a ono iz linka zuji samo ako ostavis svetla i otvoris vrata.
darko.su84
darko.su84
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 262
Godina : 40
Datum upisa : 02.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avram '90 Uto 07 Sep 2010, 19:53

Pa fora i jeste da zuji odmah kad ugasis,dzabe trosi struju iz akumulatora za kratka svetla,sta ti znaci da otvoris vrata,neces ostaviti svetla da rade kad ne radi motor,ovako te odmah opomene i ugasis! Very Happy
Avram '90
Avram '90
SOHC 1372ccm 72ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CyberianIce Uto 07 Sep 2010, 22:58

Avram 90' ::Pa fora i jeste da zuji odmah kad ugasis,dzabe trosi struju iz akumulatora za kratka svetla,sta ti znaci da otvoris vrata,neces ostaviti svetla da rade kad ne radi motor,ovako te odmah opomene i ugasis! Very Happy

Ovako nervira jer stalno zuji kad god ugasis auto dok ne ugasis i svetla. A ako zuji samo kad su vrata otvorena onda te taman podseti samo u onom trenutku kad si vec krenuo da napustas vozilo ako si stvarno zaboravio da ugasis. Mada je ovo po meni sve ovo cista glupost. Bolje napraviti automat koji pali svetla par sekundi nakon startovanja i resiti se ove mizerije sa hornom. Cak se i jeftinije moze kupiti gotov automat nego horna.
CyberianIce
CyberianIce
OHV 903ccm 45ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Avram '90 Uto 07 Sep 2010, 23:01

Pa moze i tako,mada ja po danu svetla i ne palim jer nemam problema sa policijom,a uvece vidim da su upaljena pa ugasim!
Avram '90
Avram '90
SOHC 1372ccm 72ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od civera Uto 07 Sep 2010, 23:32

CyberianIce :: Bolje napraviti automat koji pali svetla par sekundi nakon startovanja i resiti se ove mizerije sa hornom. Cak se i jeftinije moze kupiti gotov automat nego horna.

Drugar je ugradio na Yuga taj automat koji pali svetla čim krene punjenje. nisam siguran al mislim da ga je to koštalo oko 300-350 din samo automat a sam ga je ugradio. Radi super bar koliko sam uspeo da primetim
civera
civera
OHV 903ccm 45ks

Broj poruka : 455
Datum upisa : 28.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od CyberianIce Sre 08 Sep 2010, 02:50

civera ::
Drugar je ugradio na Yuga taj automat koji pali svetla čim krene punjenje. nisam siguran al mislim da ga je to koštalo oko 300-350 din samo automat a sam ga je ugradio. Radi super bar koliko sam uspeo da primetim

Kako sam ja video imas obican automat za 200-300 din ili automat sa integrisanim relejom za 500-600 din. Ako ti vozilo vec ima releje za farove kao sto je recimo kod mene na floridi onda je samo ovaj prvi dovoljan. Ako nema releje onda moras da ubacis neki koji ima i rele ili da dogradis rele i to je sva mudrost.
CyberianIce
CyberianIce
OHV 903ccm 45ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole