Zvanicne nalepnice Zastava Foruma
+8
kokisa82
Louisss
Avram '90
zastavayugo1.1i
miljanxXx
CyberianIce
BlackDog
YUgisa
12 posters
Strana 1 od 6
Strana 1 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Izbor za nalepnicu Zastava Foruma
Zvanicne nalepnice Zastava Foruma
Zastava Forum ovom prilikom poziva sve zainteresovane da se ukljuce u dizajniranje zvanicne nalepnice Zastava Foruma. Dobro dosli su i predlozi u vidu teksta ali i od strane ljudi koji mogu svoj predlog da izrade u nekom programu (npr Corel draw) i postave na forum. Nalepnica ne mora da bude klasicnog tipa samo tekst, moze i neki logo po cemu ce se u buduce Zastava Forum. Pozeljno je, mada ne i obavezno da se u sklopu nalepnice odnosno logoa nadje mesta i za adresu Zastava Foruma ( zafc.forumsr.com )
Neki rok za ovo ne postoji, zavisi od zainteresovanosti ce posle nekog vremena biti izabran najbolji primer koji ce biti odradjen u nekom odgovarajucem programu i na forumu ce biti postavljen fajl, tako da ce moci svako da ga skine sa foruma i izradi u nekoj stampariji u svom gradu.
Evo neki skroman pocetni predlog od mene...
Neki rok za ovo ne postoji, zavisi od zainteresovanosti ce posle nekog vremena biti izabran najbolji primer koji ce biti odradjen u nekom odgovarajucem programu i na forumu ce biti postavljen fajl, tako da ce moci svako da ga skine sa foruma i izradi u nekoj stampariji u svom gradu.
Evo neki skroman pocetni predlog od mene...
Poslednji put izmenio YUgisa dana Sub 23 Jun 2012, 16:52, izmenio ukupno 2 puta
Posto radim kao dizajner, /prepress/ i u Korelu nekih 20 godina..pokusacu ja nesto uz Vasu pomoc da sastavim, ali da cujem i predloge ostalih da krenemo u dobrom pravcu.....
BlackDog- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 324
Godina : 51
Datum upisa : 28.02.2012
Re: Zvanicne nalepnice Zastava Foruma
Pa ajmo prvo ovako da krenemo, da li ti kao dizajner imas neke predloge?
Meni prvo interesuje koje bi bile dimenzije stikera i svrha, hoce li to biti nesto za stakla, vrata ili krila, posto bi bilo lepo kad bi se uklopile sa ostalima koje mozda imate izlepljene po vozilu (AEM, Bilstein, KENWOOD, itd)...
Pa svrha nalepnica je da budu iniverzalne tako da se promenom dimenzija moze napraviti i obicna nalepnica za pocna stakla ali i veca nalepnica za vizir i slicno...
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Evo samo da se oglasim i ja....neke ideje imam pa cu u narednim danima to prezentovati ovde, a dotle molim sve da se ukljuce i daju svoj doprinos kako predlozima tako i idejama....
Ajmo.....
Ajmo.....
Ako stignem, bice i od mene jos jedan predlog danas
Evo jos jedno od mene, nije bas ispalo kako sam ja mislio, mozda bi bilo bolje kad bi bio jedan okvir od recimo pola-1cm koji bi ustvari bio granica a unutar da je tekst... U svakom slucaju hteo sam da pitam sta mislite o ovom predlogu pa mozda odradim i drugu verziju...
Ovo je neka verzija kao Yuga ali moglo bi se napraviti i u obliku Fice, Floride, Z101...
- Broj poruka : 666
Godina : 39
Datum upisa : 31.10.2011
E sad ovako, moramo se drzati nekih stvari a to su; velicina, gde i sta cemo lepiti i izvodljivost...
Mogu ja uraditi u koloru sa senkama i 3D efektima logo, ali to na situ, kateru nije moguce odraditi, a sumnjam da ce neko dati na kolor print na nekim brendiranim autofolijama dvadeset i vise eura..
Logo bi trebao biti jednostavan i na neki nacin da upucuje na to sto je njegova svrha...da ga svako moze napraviti cak i u DIY radinosti ili lokalnoj stamparijici...
Ovo nije losa ideja sto si napravio Yugisa, ali uzima puno mesta i na primer problem je ulepiti na soferku, jer je to ograniceno mesto /uzano a dugacko/
Zato prvo definisimo sta hocemo, gde i kako...a ja cu to spakovati i smisliti ostatak...bitno je i da vizuelno izgleda ok...
Miljane xxx, auuuu ti razbi rezoluciju do panja...hehe..ajde probaj to ponovo ali malo bolje...
Ja sam ovo samo ovako uradio...malo da vidim i fontove i kako to uopste izgleda na ekranu....
Mogu ja uraditi u koloru sa senkama i 3D efektima logo, ali to na situ, kateru nije moguce odraditi, a sumnjam da ce neko dati na kolor print na nekim brendiranim autofolijama dvadeset i vise eura..
Logo bi trebao biti jednostavan i na neki nacin da upucuje na to sto je njegova svrha...da ga svako moze napraviti cak i u DIY radinosti ili lokalnoj stamparijici...
Ovo nije losa ideja sto si napravio Yugisa, ali uzima puno mesta i na primer problem je ulepiti na soferku, jer je to ograniceno mesto /uzano a dugacko/
Zato prvo definisimo sta hocemo, gde i kako...a ja cu to spakovati i smisliti ostatak...bitno je i da vizuelno izgleda ok...
Miljane xxx, auuuu ti razbi rezoluciju do panja...hehe..ajde probaj to ponovo ali malo bolje...
Ja sam ovo samo ovako uradio...malo da vidim i fontove i kako to uopste izgleda na ekranu....
Pa slazem se da treba da vodimo racuna o tim stvarima tj da je moguce da se napravi u razlicitim velicinama i o tome da bude sve vidljivo cak i kad je manjih dimenzija sto usustini znaci da bi bilo dobro da bude sto jednostavnije... Glavni cilj je napraviti univerzalnu nalepnicu koja moze da se iskoristi za razlicite namene samo menjajuci velicinu...
Recimo ovo sto sam ja iznad nacrtao je dimenzija oko 25x11.5cm ali bi bilo citljivo i kad se smanji za 30%... Hteo sam da ne ispadne kao klasican natpis vec kao logo koji bi mogao da se iskoristi i kao npr za vizir u jednom uglu, za nalepnicu na zadnje staklo, bocno ili mozda veca nalepnica za celo zadnje staklo, bocna vrata ili haubu...
Mada moram reci da od svih predloga, ovaj poslednji koji si postavio BlackDog mi se najvise dopada (ovo za zastavom)
Recimo ovo sto sam ja iznad nacrtao je dimenzija oko 25x11.5cm ali bi bilo citljivo i kad se smanji za 30%... Hteo sam da ne ispadne kao klasican natpis vec kao logo koji bi mogao da se iskoristi i kao npr za vizir u jednom uglu, za nalepnicu na zadnje staklo, bocno ili mozda veca nalepnica za celo zadnje staklo, bocna vrata ili haubu...
Mada moram reci da od svih predloga, ovaj poslednji koji si postavio BlackDog mi se najvise dopada (ovo za zastavom)
Yugiša,ti si na tvojoj skici okinuo link!
Po meni su najlepše one nalepnice što dođu na zadnju šoferku u ćošak,
možda veličine 15cm x 15cm!
Po meni su najlepše one nalepnice što dođu na zadnju šoferku u ćošak,
možda veličine 15cm x 15cm!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Znam, zeznuo sam se u velicini slova
@BlackDog
I meni se najvise svidja ova cetvrta sa zastavom, ali cija je to zastava? Ni Srbije (crveno-plavo-belo) ni Hrvatske (crveno-belo-plavo) ni Slovenije (belo-plavo-crveno) ni bivse nam Jugoslavije (plavo-belo-crveno).
I meni se najvise svidja ova cetvrta sa zastavom, ali cija je to zastava? Ni Srbije (crveno-plavo-belo) ni Hrvatske (crveno-belo-plavo) ni Slovenije (belo-plavo-crveno) ni bivse nam Jugoslavije (plavo-belo-crveno).
Louisss- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 281
Godina : 58
Datum upisa : 29.01.2012
Ovaj ko bi to radio i štampao bi prvo trebao da napiše dimenzije:
10x10 =200dinara
20x50 = 500 dinara
25x90 =1000 dinara
.............itd...........
I meni se sviđa ta što ima (zastavu) samo bi ja bez zastave,znači standardno bez nekih prenatrpanih detalja da iako bude manja nalepnica da to bude čitljivo!
10x10 =200dinara
20x50 = 500 dinara
25x90 =1000 dinara
.............itd...........
I meni se sviđa ta što ima (zastavu) samo bi ja bez zastave,znači standardno bez nekih prenatrpanih detalja da iako bude manja nalepnica da to bude čitljivo!
Nece niko praviti, kad se izabere, bice postavljen fajl sa tom nalepnicom u odgovarajucem programu odradjeno i samo skinete taj fajl, nosite u lokalnu stampariju i tamo pravite u odgovarajucoj dimenziji koja vama treba...
Ja sam do sada pravio 2 puta vizir i ova puta je bilo, za 17.5cm vizir 500din
Ja sam do sada pravio 2 puta vizir i ova puta je bilo, za 17.5cm vizir 500din
Aham,pa može i tako!
Onda treba odraditi (ko zna) u raznim dimenzijama!
Onda treba odraditi (ko zna) u raznim dimenzijama!
Pa videcemo na kraju sta ce biti i ko ce napraviti u programu, u svakom slucaju ja mislim da nece biti onome ko pravi da se usaglasi sa velicinom tj da to prepravi... Ja sam za 500din pravio kod ljudi a otisao sam samo sa nacrtom kako bih odprilike da izgleda...
Ako se nevaram vecina tih stamparija trazi ovakve crteze u Corel draw-u ili nekom slicnom programu pa bi u tome trebalo napraviti...
Ako se nevaram vecina tih stamparija trazi ovakve crteze u Corel draw-u ili nekom slicnom programu pa bi u tome trebalo napraviti...
Stamparije koje rade ovakve stvari traze u Korelu, Ilustratoru i da je fajl vektorski orijentisan...mogu i ja odraditi i ako bude nesto grupno da gledam da bude puno jeftinije..ali otom potom...
Pa nije bas to htela da bude zastava, jer nisam hteo da se ostali clanovi, iz ex Yu..osete nelagodno, to sam samo obojio tako da vidim kako izgleda...Slazem se sa bi trebalo nesto i kao logo, a da simbolizuje i forum i auta i sve to da objedini na neki nacin...ne zurimo nigde, ajmo jos sugestija i predloga...
Promena dimenzije je uvek moguca tako da to ne treba da brine...
@Yugisa, ti si to radio na kateru ili stampacu ??
@ZastavaYugo1,1i super si uradio i imas pohvalu od mene, ali ovakva osencenja nije moguce raditi u konvencionalnim tehnikama secenja folije katerom
ovo moze jedino na stampac/ploter ili sito, a folije koje su skupe...
Pa nije bas to htela da bude zastava, jer nisam hteo da se ostali clanovi, iz ex Yu..osete nelagodno, to sam samo obojio tako da vidim kako izgleda...Slazem se sa bi trebalo nesto i kao logo, a da simbolizuje i forum i auta i sve to da objedini na neki nacin...ne zurimo nigde, ajmo jos sugestija i predloga...
Promena dimenzije je uvek moguca tako da to ne treba da brine...
@Yugisa, ti si to radio na kateru ili stampacu ??
@ZastavaYugo1,1i super si uradio i imas pohvalu od mene, ali ovakva osencenja nije moguce raditi u konvencionalnim tehnikama secenja folije katerom
ovo moze jedino na stampac/ploter ili sito, a folije koje su skupe...
Valjda su radili na kateru Nemam pojma, ja sam dosao sa predlogom, sacekao malo i dodju sa gotovoim i zalepe na auto
Slazem se za zastavu, ako se bas insistira da bude ispravnog kolora, mozda da se razmisli o pravljenju sa svim varijacijama bivsih YU drzava Pa mozda i varijacije YU zastavi, ali sad to je druga prica i ne znam da li je neko bas zainteresovan za toliko truda
Slazem se za zastavu, ako se bas insistira da bude ispravnog kolora, mozda da se razmisli o pravljenju sa svim varijacijama bivsih YU drzava Pa mozda i varijacije YU zastavi, ali sad to je druga prica i ne znam da li je neko bas zainteresovan za toliko truda
da, verovatno je kater....
@ BlackDog
Cetvrta nalepnica je super samo da su slova malo nakrivljena u desno kao treca nalepnica,ja mislim da bi bilo ok tako.
Ja sam skoro radio nalepnice Michubishi l300 kombi,radio sam u jednoj forografskoj radnji,za nalepnicu 50X10 uzeli su mi 200dinara a tako su kvalitetno uradili da nemam reci.Uradjeno je tako sto su slova stavili na foliju i ja tu foliju zalepim na mesto gde hocu i onda odlepim foliju i samo slova ostanu,nema folije ispod slova,kao da su fabricke nalepnice.Ja sam im naglasio da ce slova da stoje na kombiju tako da su koristili neku foliju za spolja,evo kombi se pere karserom i nema sanse da se skinu.
Cetvrta nalepnica je super samo da su slova malo nakrivljena u desno kao treca nalepnica,ja mislim da bi bilo ok tako.
Ja sam skoro radio nalepnice Michubishi l300 kombi,radio sam u jednoj forografskoj radnji,za nalepnicu 50X10 uzeli su mi 200dinara a tako su kvalitetno uradili da nemam reci.Uradjeno je tako sto su slova stavili na foliju i ja tu foliju zalepim na mesto gde hocu i onda odlepim foliju i samo slova ostanu,nema folije ispod slova,kao da su fabricke nalepnice.Ja sam im naglasio da ce slova da stoje na kombiju tako da su koristili neku foliju za spolja,evo kombi se pere karserom i nema sanse da se skinu.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
ja sam isto radio neke nalepnice sebi .iskatovao ih i sad treba da zalepim na juga.slobo 100 posto su na kateru radili.moj predlog je prva skica koju je sloba nacrtao i predlozio nam da bude zvanicna nalepnica zf .ajde i ja cu videti neki dizajn da odradim posle u korelu plus ce mi ujak nacrtati skicu i to cu da vam predlozim ako nije problem
Yugo 55- SOHC 1290ccm EFI 67ks
- Broj poruka : 2951
Godina : 32
Datum upisa : 02.01.2012
@kokisa82, Cene folija variraju od garancije i marke proizvodjaca, ja imam kvalitetne folije i nikome nikad nisam uvalio neku Tursku ili kinesku bas iz tog razloga em pranja vozila, em ovog sunca i UV zracenja...i najkvalitetnije folije traju oko 7 godina /bar toliku garanciju daje proizvodjac/ a to sto kazes se zove transfer folija i sa njom "prebacis" natpise, slova, motive na zeljeno mesto..i naravno to drzi kao zakovano...
Ispravicu i doteracu ovo moje a evo i jos ideja i predloga...sve je dobrodoslo..
Ispravicu i doteracu ovo moje a evo i jos ideja i predloga...sve je dobrodoslo..
Strana 1 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Nov pocetak Zastava Foruma
» Onlajn chat Zastava Foruma
» Adresa Zastava Foruma bez bigforumpro
» Glasanje za upravni odbor Zastava Foruma
» Trazi se novi moderator Zastava Foruma
» Onlajn chat Zastava Foruma