Nece da ubaci u brzinu, problem sa menjacem
+11
NikolaBoss
teslaboj
castiel-87
bukusa
venoman
gile u srcu
kokisa82
Miljan
YUgisa
vatosevac
Neca_Delija
15 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Nece da ubaci u brzinu, problem sa menjacem
Da li neko zna zasto se tesko ubacuje u rikverc, kad hocu da ubacim u rikverc kao da ima neka prepreka, znaci kad krenem da ga saltam moram prvo da ga povucem malo levo obidjem tu prepreku malo desno pa dole i onda je tek u brzini
venoman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 367
Datum upisa : 16.11.2012
Verovatno ti je "plitak" rikverc,probaj da dostelujes polugu na ona 2 srafa, M8 sto povezuje polugu i elasticni zglob.Tako je kod mene bilo posle sam dostelovo i nema problema.
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Moze probati da dosteluje a i velika je verovatnoca da treba izmeniti i taj elastican zglob...
I kod mene je isto tako bilo, ali čim sam zamenio elastičnu kolusinu menjača i šrafčić, menja ko od šale.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
A zna li neko sta treba da se uradi da ne "seta" rucica menjaca?
Radi perfektno i precizno ubacuje u brzine, samo seta i ima hoda sama rucica levo-desno. Jednom mi zavili nesto i bilo je ok, ali je pocelo opet.
Radi perfektno i precizno ubacuje u brzine, samo seta i ima hoda sama rucica levo-desno. Jednom mi zavili nesto i bilo je ok, ali je pocelo opet.
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Pa levo desno ima hod najvise od tog elasticnog zgloba, pa od potrosene kugle i onda u manjoj meri dole na spoju poluge i palice
Imam ja jedno pitanje, da ne otvaram drugu temu, koliki je fabricki saraf tu (obelezeno crveno)?
I kolika je rupa u polugi (obelezeno zeleno), predpostavljam da je isto ali ono bolje da pitam? Posto kod mene tu ide 8mica saraf a znam da fabricki ide nesto sitno a neverujem da je bivsi vlasnik prosirio rupu da prodje deblji saraf, mada nikad se ne zna... Ili mozda ima neke razlike, ST i NT? Znam da u elasticnom zglobu je 11mm rupa, jer ide onaj specijalan podmetac u rupu pa kroz njega saraf.
Imam ja jedno pitanje, da ne otvaram drugu temu, koliki je fabricki saraf tu (obelezeno crveno)?
I kolika je rupa u polugi (obelezeno zeleno), predpostavljam da je isto ali ono bolje da pitam? Posto kod mene tu ide 8mica saraf a znam da fabricki ide nesto sitno a neverujem da je bivsi vlasnik prosirio rupu da prodje deblji saraf, mada nikad se ne zna... Ili mozda ima neke razlike, ST i NT? Znam da u elasticnom zglobu je 11mm rupa, jer ide onaj specijalan podmetac u rupu pa kroz njega saraf.
Prosirena je rupa, tu ide M7 onaj specijalni sraf i rupa je 7mm.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Hahaha pa sto ga prosirivao na 8micu Jel rupa bas ono tacno 7mm, nije mozda malo sa luftom?
Mozda da stavi jaci sraf.
Pa verovatno je malo veca da moze sraf da prodje, znaci 7.1-7.2mm.
Pa verovatno je malo veca da moze sraf da prodje, znaci 7.1-7.2mm.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Pa ko da je znao da cu ja da uzmem Mislio sam tako oko 1mm da nije mozda sira pa da moze M8 da prodje
@YUgisa
Ako ti nije problem da mi kazes tacno kako se zovu ti delovi za rucicu menjaca da potrazim cene? : ))
Posto imam majstora jednog nekrsta, zna sve da zameni, ali je fuser veliki i u fazonu dok tera tera pa popravljacemo kad se pokvati skroz, a ja to ne volim.
Ako ti nije problem da mi kazes tacno kako se zovu ti delovi za rucicu menjaca da potrazim cene? : ))
Posto imam majstora jednog nekrsta, zna sve da zameni, ali je fuser veliki i u fazonu dok tera tera pa popravljacemo kad se pokvati skroz, a ja to ne volim.
Pa imas samo taj elastican zglob (kulisa) i rucica menjaca Te dve stvari zamenis i to je to
teslaboj ::@YUgisa
Nadam se da smem ovde da postavim linkove, trebaće ti ovo :
Najjeftinije ti je kod teta Zage na kupindu :
Elastična kolusina menjača :
http://www.kupindo.com/Automehanika/10041561_Elasticni-zglob-kulisne-menjaca-Z101-YUGO
i Zavrtanj kolusine menjača :
http://www.kupindo.com/Automehanika/10041845_Zavrtanj-kulisne-menjaca-Z101-Yugo
Pošalji joj poruku na kupindu, sigurno ima zaliha još.
Ili ako hoćeš evo imaš i u AP Sportu, ali po znatno većim cenama :
Elastična kolusina menjača :
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=30515
i Zavrtanj kolusine menjača :
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=30516
Da ti kažem nešto, nemoj sebi da dozvoliš da za ova tri šrafa što treba da skineš i posle kad staviš novu kolusinu zategneš, da za tu sitnicu ideš kod majstora i da mu daješ 500 ili 1000 dinara za tako nešto. Skini lepo levi točak i baš ćeš imati dobar prilaz kolusini. Ne dozvoli da ti ljušte kožu kada to ne treba.
Nadam se da sam bio od pomoći.
Hvala na savetu i pomoci! : )
Naravno da znaci kad ti neko kaze sta i kako.
Znaci elasticni zglob kolusine, kolusina, i zavrtanj idu? Videcu to da sklopim sve i da se zameni.
Imam majstora, nije skup, tj sve ce da uradi za sitno, ali me nervira jer je u fazonu dok tera tera pa popravicemo kad crkne, a ja nikako ne mogu tako
Znaci elasticni zglob kolusine, kolusina, i zavrtanj idu? Videcu to da sklopim sve i da se zameni.
Imam majstora, nije skup, tj sve ce da uradi za sitno, ali me nervira jer je u fazonu dok tera tera pa popravicemo kad crkne, a ja nikako ne mogu tako
Ne verujem da će ti on to zameniti bez 500 dinara. A za mene 500 dinara za 3 šrafa koja bi on skinuo i vratio je mnogo.
Druze to ti je minut posla ako imas kanal,ako nemas,na dizalicu i koji trupac ispod auta i skines i zamijenis. Gore u kabini imas 3 sarafa,prvo skines plasticnu rucku (ako je fabricka) odvidas sarafe,onda ispod kola imas na rucku gdje se spaja sa polugom jedan osigurac i podlosko,njih skines,na polugu imaju 2 sarafa koji su povezani sa kobrom/elasticnim zglobom kulisne menjaca,njih skines sa poluge i jos jedan saraf na kobri,gore je kljuc 13 a matica ispod 10.. nema potrebe da placas majstorateslaboj ::Hvala na savetu i pomoci! : )
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
7mm je,rekao sam ti ja,nisam mogao 8mm da proturimYUgisa ::Hahaha pa sto ga prosirivao na 8micu xDJel rupa bas ono tacno 7mm, nije mozda malo sa luftom?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
ako treba nekom zamenski sraf za to,pase od tomosovog zadnjeg zupcanika,a 8.8 je kvalitet
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
E ljudi moji ja tek sad upadoh u dilemu. Juče zamenio opet kolusinu i srafčić kad ispade još gore, sad tek teško ubacuje u brzinu A evo kako je to ispalo, tj kako sam ja postavio :
Da nisam pogrešio u nečemu?
Da nisam pogrešio u nečemu?
Pa kao prvo, napokako si je stavio pa ti ne lezi lepo tu sa leve strane na tom srafcicu (okreni je za 180 stepeni) a drugo to mora da se nasteluje pri montiranju jer kad se ne stavi dobro, lako moze da se desi da u neku brzinu ne mozes uopste i da ubacis...
Pa ja jedva i ubacujem sada u brzine, ali je tako stajao prethodni. . . Znači ti meni kažeš da ja ovu kolusinu okrenem naopački od ovog položaja u kome je sad?
okrenes je na "ledja"
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
U što ja volim na leđa da okrećem... ali devojke
A ovaj deo gde je kolusina sa specijalnim šrafićem jel treba odozgo da bude na ovom metalnom delu koji ide iz manzetne ili ispod ovog matalnog parčeta šipke?
A ovaj deo gde je kolusina sa specijalnim šrafićem jel treba odozgo da bude na ovom metalnom delu koji ide iz manzetne ili ispod ovog matalnog parčeta šipke?
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Yugo in 2008 (Problem sa menjacem)
» problem sa menjacem - nemoguce ubaciti u 4 stepen prenosa
» problem sa menjacem
» Problem sa menjacem...
» Problem sa funkcionisanjem motora, nece da startuje i radi "na 3 cilindra"
» problem sa menjacem - nemoguce ubaciti u 4 stepen prenosa