Blicast dim sa leve strane izmedju hladnjaka i levog tocka
+4
Avram '90
charjek
YUgisa
ratko_82
8 posters
Strana 1 od 1
Blicast dim sa leve strane izmedju hladnjaka i levog tocka
Pozdrav,
Dimi mi belicast dim s vremena na vreme sa leve strane izmedju hladnjaka i levog tocka. Ima li neko ideju sta bi moglo da bude? Negde je nesto procurelo, izgleda . Pri tom ne radi mi ni prskalica za sofersajbnu, ne baca vodu, vec se samo cuje.
Dimi mi belicast dim s vremena na vreme sa leve strane izmedju hladnjaka i levog tocka. Ima li neko ideju sta bi moglo da bude? Negde je nesto procurelo, izgleda . Pri tom ne radi mi ni prskalica za sofersajbnu, ne baca vodu, vec se samo cuje.
ratko_82- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 38
Godina : 41
Datum upisa : 05.08.2011
Re: Blicast dim sa leve strane izmedju hladnjaka i levog tocka
Jel si probao detaljnije da utvrdis odakle dolazi dim i kakav je miris? I pod kojim okolnostima se javlja dim Mozda je negde doslo do kratkog spoja kod prskalice...
Pa pre nekoliko dana se pojavilo, tj. dva puta sam primetio do sad kad stanem. Miris je cudan , salim se, rekao bih da nema shmek gasa ili benzina. Nije jak. Dim je belicast, nije gust, poput vodene pare, samo je malo gusci. Kontam da je verovatno od ovih minusa, nesto mozda popucalo, neko crevo, ili nesto oko gladnjaka. Ispraticu jos pusta li negde vodu ozbiljnije, da moze da se primeti.
ratko_82- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 38
Godina : 41
Datum upisa : 05.08.2011
Pogledaj da li ti fali vode u sistemu a sto se tice prskalice, digni haubu pa proveri da li gura tecnost kroz ona creva, mozda su creva zapusena, mozda je pumpica zapusena a mozda je sam prskalica zapusena a mozda je i pumpa propala...
a mozda je puklo ili spalo crevo za prskanje sajbne i curi vodu po levom disku tocka i onda ti dimi tj.stvara para
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Ej po disku da prska i pravi paru,nema šanse!
Više izgleda na to da je hladnjak negde procurio i da isparava sa njega,pošto kažeš da je specifičnog mirisa i kad staneš vidiš,a u vožnji ga gura vetar pa se ne vidi!
Upali ga u mestu pa pogledaj pod haubom dal ne curi negde antifriz i da li ga imaš uopšte u sistemu dovoljno!
A za prskalicu ima jedna Y račva koja širi na obe prskalice vodu,pa ume da se začepi taj glavni vod i neće da gura dalje!
Verovatno ti je začepljeno crevo,to lako možeš sam da proveriš!
Više izgleda na to da je hladnjak negde procurio i da isparava sa njega,pošto kažeš da je specifičnog mirisa i kad staneš vidiš,a u vožnji ga gura vetar pa se ne vidi!
Upali ga u mestu pa pogledaj pod haubom dal ne curi negde antifriz i da li ga imaš uopšte u sistemu dovoljno!
A za prskalicu ima jedna Y račva koja širi na obe prskalice vodu,pa ume da se začepi taj glavni vod i neće da gura dalje!
Verovatno ti je začepljeno crevo,to lako možeš sam da proveriš!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Ako puno gasiras ili ako predugo drzis auto na kvacilu... bijeli dim koji se javlja je 100% lamela koja gori... nista strasno, ali da obratis paznju pogotovo ako lamela dugo nije mjenjana.
Milanl86- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 10
Godina : 38
Datum upisa : 29.12.2011
upravo to st ti avram rekao
vatosevac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 64
Datum upisa : 11.03.2012
Pa ne javlja se čovek da kaže šta je utvrdio!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Da ne otvaram novu temu ovde napisacu mali problem koji mi se pojavio:
Kad zapalim auto kad je skroz hladan motor pojavi se dim negde u predelu pod kutija za grejenje sto sumnjam da dimi iz izduvne grane ali to traje necela minuta posle se izgubi i vise nepusta kad zapusim auspuh sa ruku ne mogu da ga dodrzim tako da ne mogu da ustanovim dali negde pusta.Pitanje mi je dali je moguce da je stradao dihtung na izduvnoj grani pa zato ovo radi?inace je promenjen dihtung pred jedno ~20000km.
Kad zapalim auto kad je skroz hladan motor pojavi se dim negde u predelu pod kutija za grejenje sto sumnjam da dimi iz izduvne grane ali to traje necela minuta posle se izgubi i vise nepusta kad zapusim auspuh sa ruku ne mogu da ga dodrzim tako da ne mogu da ustanovim dali negde pusta.Pitanje mi je dali je moguce da je stradao dihtung na izduvnoj grani pa zato ovo radi?inace je promenjen dihtung pred jedno ~20000km.
zastavayugo1.1i- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 666
Godina : 39
Datum upisa : 31.10.2011
Dobro je i toliko izdrzao koliko je nekvalitetan.
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
znaci moguce da je do dihting na izduvnoj grani? ali zanimljivo je to sto ne pusta nakon 1 minute od kad se zapali auto
zastavayugo1.1i- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 666
Godina : 39
Datum upisa : 31.10.2011
Pa moguce je, zasto ne bi bilo moguce. Ja sam stavio dihtung i evo gura vec 6000km bez problema, a komsija je stavio i posle 20 dana se zalio da mu pusta. A to sto mislis da ne pusta prvih minut-dva, mozda i pusta, ali treba neko vreme da prodje dok se izduvni gasovi nakupe da bi to bilo vidljivo. Pokusaj da zategnes srafove (ako su zapekli, nemoj na silu da ih zavrces-odvrces, jer mogu vrlo lako da puknu).
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
Similar topics
» Skripanje kod prednjeg levog tocka
» Novi tip hladnjaka na Yugo 45
» Cep hladnjaka
» zujanje sa prednje strane
» Novi tip hladnjaka na Yugo 45
» Cep hladnjaka
» zujanje sa prednje strane
Strana 1 od 1