Problem sa brisačima
5 posters
Strana 1 od 1
Problem sa brisačima
Dakle,vozeći po kišurini danas pustio sam brisač u drugi stepen brisanja,kad ono čim sam uključio drugi stepen,brisač stao,ja vratim u prvi stepen,brisač radi,opet drugi stepen,opet stoji i tako u beskraj,šta bi moglo da bude problem?
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Re: Problem sa brisačima
Nisi napisao koji auto je u pitanju, pretpostavljam da je kec. Moguće da nemaš dobar kontakt u konektoru kod samog motora za brisač ili je prekid u samom prekidaču za brisače.
preza-trajce- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 124
Godina : 73
Datum upisa : 20.07.2011
Ja bih ti preporucio da prvo proveris motor brisaca da nile neki kontakt oksidirao ili labav (otkacen) jer je puno jednostavnije pa ako nije to onda proveri da nije problem kod prekidaca
Vladimir-1985- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 102
Datum upisa : 19.07.2011
Jeste,kec je u pitanju,zadnja generacija,proveriću za početak te kontakte u buksni kod motora,pa idemo dalje ako nije to!
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Pozdrav.
Sada pronađoh ovu temu pa kako sam i ja primetio da kod mene brisači nisu u najboljem stanju da pitam.
Naime,kod uključivanja na kratko,tek da se sapere štroka,rade OK ali pri kišurini i kada moram da ih držim konstantno uključene primećujem da se ne ponašaju normalno.Brišu oni ali čini mi se da menjaju ritam a kada ih isključim .pri većoj brzini,oni ponekada i nastave da rade.
Mislio sam(na oko 100 km/h)da ih strujanje pomera ali nebi se vraćali.Pokušam opet nekoliko puta da ih uključim-isključim i onda stanu ali u položaju za 2-3 cm višljem nego je to normalno.
U čemu može biti problem?
I još jedno pitanje.
Dali su isti motori brisača napred i na zadnjoj šajbni?
Mislim ako je problem u motoru da ga jednostavno zamenim,onaj zadnji se retko i koristi pa će i ovaj od prednjih biti dovoljno jak.Ako je problem u motoru.
Pozdrav !
Sada pronađoh ovu temu pa kako sam i ja primetio da kod mene brisači nisu u najboljem stanju da pitam.
Naime,kod uključivanja na kratko,tek da se sapere štroka,rade OK ali pri kišurini i kada moram da ih držim konstantno uključene primećujem da se ne ponašaju normalno.Brišu oni ali čini mi se da menjaju ritam a kada ih isključim .pri većoj brzini,oni ponekada i nastave da rade.
Mislio sam(na oko 100 km/h)da ih strujanje pomera ali nebi se vraćali.Pokušam opet nekoliko puta da ih uključim-isključim i onda stanu ali u položaju za 2-3 cm višljem nego je to normalno.
U čemu može biti problem?
I još jedno pitanje.
Dali su isti motori brisača napred i na zadnjoj šajbni?
Mislim ako je problem u motoru da ga jednostavno zamenim,onaj zadnji se retko i koristi pa će i ovaj od prednjih biti dovoljno jak.Ako je problem u motoru.
Pozdrav !
Saša Liman- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 37
Nisu isti motori napred i nazad, onaj nazad vrti 75 stepeni levo-desno a prednji vrti pun krug pa onda ima mehanicki sklop koji tu rotaciju prenosi na metlice da bi ove isle levo-desno. Meni se cini da ti imas premalo otpora upravo na tom mehanizmu - neka caura je ili izglodana ili su otegnute one osovinice koje drze stapove od metlica pa u radu mozda zbog toga menjaju ritam i oce da preskoce nulti polozaj ako ih strujanje vazduha moze pomeriti.
Pogledao sam.Bilo je tu "lufta" na osovinicama.Čaure ću promeniti pa čekamo pljusak.
Hvala.
Pozz
Hvala.
Pozz
Saša Liman- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 37
Similar topics
» Problem sa paljenjem
» Problem za kvacilom
» Instrument tabla Florida In 1.3 cw
» problem sa migavcima