pomagajte xD
4 posters
Strana 1 od 1
pomagajte xD
pre par dana upalim auto(jugo55) i otvorim haubu sipam one tecnosti za brisace i u tom trenutku mi pukne kais-onaj sto ide na pumpu i alternator i uleti u zupcasti i preskoci mi supcasti-auto se ugasio.namestim opet palenje sve po ps-u upalim ga radi strasno kao traktor,zna neko sta moz bude? palenje je 100000% dobro namesteno
yugo_punk- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 48
Datum upisa : 10.02.2010
Re: pomagajte xD
ako radi ko traktor,razbio ti ventil klip ili tako nesto...
facol- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 360
Godina : 33
Datum upisa : 26.01.2010
Ako je kais prezupcio za vise od 3 zubca sigurno je sudario ventile sa klipovima i negine ti skidanje glave, menjanje ventila i obrada glave...
pa pomislio sam na to al kontam ne bi radio nikako al eto izgleda da bi xDDD hvala,preskocio je 6,7 ubaca koji baksuz,koliko otprilike kosta drugi polovan motor?
Prvo skini glavu pa vidi kolika je steta, ne treba ti sigurno drugi blok.Mozda je samo iskrivljen ventil, a mozda je i puko klip.Ako znas skinut glavu onda ce te izaci dosta jeftinije popravka, jer majstori uzimaju ok 20-30eur samo za skidanje glave.A oko 20 eura ti kostaju ventili ako se ne varam.Na koliko obrtaja je radio kad je prezubio?
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Datum upisa : 07.01.2010
umem skinem glavu imam i sav alat i slicno,ma radio na leru i samo poceo lupa par sekundi i ugasio se i to je bilo to
Onda verovatno nije neka prevelika steta ako je na leru.
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Datum upisa : 07.01.2010
Ako ti je blok dobar, onda ti se definitivno ne isplati da menjas motor posto pitanje je u kakvom ces stanju naci taj drugi polovni motor... Posto je radio na leru, ne verujem da se nesto desilo klipovima, samo su se ventili verovatno iskrivili usutini ako si malo pri parama i hoces malo da se poigras sa povecanjem snage motora, ovo sad je prava prilika, uzmes nadjes neku modifikovanu glanu ili eventualno od 1.4 motora i uzmes promenis gumice ventila i malo je obrusis da se poveca kompresija i lepo namontiras i dobijes par zdravih konja
a nzm videcu kad skinem ovu kolika steta svidja mi se ideja sa par konja vise
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|